Başbakan Erdoğan, Resmi Gazete`de yayımlanan ``Sağlık Hizmetlerinin Etkili Sunumu`` genelgesinde, SSK ve bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait sağlık tesislerinin sağlık Bakanlığı`na devrinin ardından artan hizmet talebinin etkin bir şekilde karşılanması, tedavi sürecine ilişkin işlemlerin kolaylaştırılması ve hasta memnuniyetinin artırılmasına yönelik önlemlerin alınmasını istedi.
KONTROLÜ İYİ YAPMAYAN MEMUR FATURAYI ÖDEYECEK
Erdoğan, genelgesinde, sağlık birimlerinde ayrı bir kuyruğa yol açan, tedavi sürecini uzatan ve yasal dayanağı bulunmayan sağlık karnesi, sağlık cüzdanı, vizite kağıdı ve kimlik fotokopilerinin hastalardan istenmeyeceğini kaydetti. Kontrollerin görevlilerce kayıt-kabul işlemleri sırasında hastayla karnesi karşılaştırılarak yapılacağını bildiren Erdoğan, söz konusu kontrolü gereği gibi yapmadığı belirlenen ve kamu zararına neden olan görevliler hakkında idari ve adli takibat yapılarak ortaya çıkacak kamu zararının sorumlulardan tahsil edileceğini bildirdi.
Erdoğan, genelgesinde, Tedavi ve ilaç giderlerinin ödenmesi sırasında Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü, Bağ-Kur Genel Müdürlüğü, defterdarlık muhasebe müdürlüğü, saymanlık müdürlüğü ve mal müdürlükleri tarafından söz konusu belgelerin fotokopilerinin istenmeyeceğini kaydetti.
Erdoğan, eczanelerden ilaç alımı sırasında da hastalardan reçete dışında herhangi bir belge fotokopisi talep edilmeyeceğini bildirdi. Reçete ve sevk belgesinde doktorun kaşe ve imzasının bulunmasının yeterli sayılacağını, ayrıca başhekim onayı aranmayacağını bildiren Erdoğan, doktor kaşesinin; doktorun görev yaptığı hastane, diploma numarası, varsa uzmanlık dalı ve Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenecek diğer bilgileri içerecek şekilde hazırlanacağını kaydetti. Erdoğan, kaşeler yenileninceye kadar mevcut kaşelerde eksik olan bilgiler doktor tarafından elle yazılacağını duyurdu.
|