Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1166
EURO
38,1174
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.878,960
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN, MİLLİYETÇİLERE TEPKİ GÖSTERDİ
ERDOĞAN, MİLLİYETÇİLERE TEPKİ GÖSTERDİ
 
Şehitlere kelle dediğini unutan ve unutturmaya çalışan Erdoğan,milliyetçilere sert çıktı ve 'Şehitlerin kanı üzerinden, cenazesi üzerinden siyaset yaparak milliyetçilik olmuyor' dedi.
 
21.10.2008 - 00:15
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Öyle bol keseden atarak milliyetçilik olmuyor, nutuk atarak, ahkam keserek, sağa sola çamur atarak, sıçratarak milliyetçilik olmuyor. Şehitlerin kanı üzerinden, cenazesi üzerinden siyaset yaparak milliyetçilik olmuyor' dedi.

Erdoğan, Kahramanmaraş Kıbrıs Meydanı'nda, Kahramanmaraş Belediyesinin yaptırdığı çeşitli tesislerin toplu açılış töreni ve TOKİ tarafından yaptırılan konutların anahtar teslim törenine katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türk Lirası'nın artık dünyada itibar kazandığını, yurt dışındaki ve yurt dışına giden Türk vatandaşlarının başları dik bir biçimde parasını çıkarıp gösterebildiklerini belirterek, 'Bizim derdimiz, meselemiz, hedefimiz işte budur. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının başı öne eğik olmayacak, daima dik olacak' diye konuştu.

Türk vatandaşlarının ekonomisiyle, büyük projeleriyle, parasıyla, ülkesinin ağırlığıyla gurur duyacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

'Öyle bol keseden atarak milliyetçilik olmuyor, nutuk atarak, ahkam keserek, sağa sola çamur atarak, sıçratarak milliyetçilik olmuyor. Şehitlerin kanı üzerinden, cenazesi üzerinden siyaset yaparak milliyetçilik olmuyor. Sadece biz diyoruz ki bırakın bu işleri, Allah aşkına çıktığınız zaman şunu söyleyin, 'biz iktidara geldik, şunu şunu yaptık'. Bunu diyebiliyor musunuz? Parlamentoda bulunanların bu ülkede hepsi iktidara geldiler. Ne yaptılar, bunu sorun, anlatacakları ne var? Ne var, gösterebilecekleri hangi hizmet var? Hangi yolu yaptılar, kaç tane hastane, okul yaptılar, hangi köye su götürdüler?'

Gayrisafi yurt içi hasılanın 2008 itibariyle 700 ile 750 milyar dolar arasında gerçekleşeceğini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

'Bizler bunları nasıl elde ettik, ne oldu da bunları başardık. Yolsuzluklar ülkemizde bitti. Soruyorum sizlere... Öyle televizyonlara çıkıp da AK Parti'yi kalkıp da yolsuzlukla suçlamaya gayret edenler, iktidarımıza çamur atmaya gayret edenler var. Onlara sadece şunu söylüyorum; Siz AK Parti iktidarını kendi iktidarınız mı zannediyorsunuz? Yoksa eski aynalarınızı ortaya çıkarıp da yeniden aynaya mı bakmaya başladınız? DSP, MHP, ANAP döneminde 22 tane banka fona devredildi. Parasını millet, Hazine ödedi. Peki bu iktidar döneminde fona devredilen bir tane banka var mı, yok. Bu ne demek? Fona devredilen tek banka olmadığı için rahatsız oluyorlar. Birinci köprü yapıldı, bunlar dedi ki 'istemezuk'. İkinci köprü başladı, bunlar yine dedi, 'istemezuk'. Aynı adamlar, aynı zihniyet. Ama sonradan sıkılmadan köprünün üzerinden gelip gidiyorlar. Madem ki istemediniz, niye bu köprüleri kullanıyorsunuz? Bak şehir hatları vapurları, şimdi deniz otobüsleri, onlarla gidip gelin.'

'DÜRÜST YATIRIMCIYI TERK ETMEDİK'

Küresel ekonomik krizin diğer ülkeler üzerindeki etkilerine de değinen Başbakan Erdoğan, ABD'de 150 yıllık bankaların iflas ettiğini söyledi. 

Türkiye'de şu anda böyle bir sıkıntının olmadığını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

'Avrupa da aynı durumda. Ama biz asla buna zemin hazırlamadık, müsaade etmedik, işi ciddi tuttuk, sağlam tuttuk. Bakkal dükkanı açar gibi kimse ülkemizde banka açamadı. Ama bizden önce açıyorlardı. Sistemli yürüdük, garantiyi kimseye gücü yokken vermedik. İnceledik, araştırdık ve o şekilde yürüdük. Geldiğimizden bu yana da kimse banka açamadı. Ve şu anda da hamdolsun, gayet ciddi bir şekilde, kararlılıkla bu süreç devam ediyor. Bankalar sıkı şekilde denetleniyor. Her alanda önlemlerimizi aldık. Stratejimizi belirledik, kurumlarımız gayet dikkatli. Gayet ihtiyatlı şekilde devam ediyoruz ve gerektiği zaman adımları da buna göre atıyoruz.

Türkiye artık eski Türkiye değil. Moral bozmak için karamsar açıklamalar yapanlara diyorum ki; 'Türkiye'den yana mısınız, değil misiniz?' Lütfen karamsar açıklamalar yapmayın. Zira sizler şu 6 yıl içinde çok ciddi paralar kazandınız. Şunu söyleyeyim, bizim iktidarımızdan önceki dönemde olduğu gibi, tabi rahat para kazanmayacaksınız. Çalışarak, üreterek, yatırım yaparak kazanacaksınız. Öyle yüksek faizlerle durduğunuz yerde para kazanmayacaksınız. Varsa yatırımınız kazanırsınız. Üretirseniz kazanırsınız ama biz size hiçbir zaman fakir fukaranın, garip gurabanın imkanlarını yedirtmeyeceğiz, bunu böyle bilelim.     

Biz dürüst yatırımcıyı hiçbir zaman kendi başına terk etmedik. Tekliflerini, taleplerini aldık, bunları en güzel şekilde değerlendirdik. Onun için Avrupa'da, ABD'de şurada, burada olan kriz hamdolsun bizi vurmadı, bizi de inşallah teğet geçecek. Ama halkta panik yaratmaya kimsenin hakkı yok. Eğer 'yangın var' diyorsanız, yangına benzin pompasıyla gidilmez, yangına su ile gidilir.'



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAYKAL: "ÜYELİĞİMİZ BARIŞA KATKI YAPABİLİR"

BAŞBUĞ'A DESTEK YANDAŞ MEDYA'YI ZOR DURUMDA BIRAKTI

RTÜK'TEN "LOBİ DESTEĞİ"NE İNCELEME
»  FENER'DE PARA İADESİ BAŞLIYOR
»  ACİL HASTAYA BEDAVA SAĞLIK HİZMETİ
»  AYIBI BRANDAYLA ÖRTTÜLER
»  YAZICIOĞLU: "TÜRKİYE'NİN SIRLARI GÜVENLİK İÇİNDE DEĞİL"
»  PKK'NIN AYNASI, ARTIK AÇIK TAHRİK VE TEHDİTE BAŞLADI
»  THY'DA BÜTÜN GAZETELER VERİLİYORMUŞ AMA.!
»  "AKP DEMOKRATİK REJİMİ ZORLUYOR"
»  "ÜÇÜNCÜ BOGAZ KÖPRÜSÜ BİR İHANET"
»  TERÖR ÖRGTÜ 4 TON PATLAYICI KULLANDI
»  "VELİ KÜÇÜK" TABLOSU 13 BİN YTL'YE SATILDI
»  ERDOĞAN: "YETER Kİ PARALAR GELSİN"
»  "YOLSUZLUĞA BULAŞMIŞ ARKADAŞLAR VARSA İHRAÇ EDERİZ"
»  BU BAKAN BÖLÜCÜ HARİTAYI ASANA DEĞİL,YIRTANA KIZDI
»  "TECAVÜZCÜNLE EVLEN"E BAKAN TEPKİSİ
»  "TERÖRİST BAŞINA KÖTÜ MUAMELE YOK"
»  TRAFİKTE KIRMIZI IŞIĞI KALDIRAN CİHAZ
»  SAHTEKARLIĞI ORTAYA ÇIKARTAN GAZETECİYE HAPİS
»  O YEMEKTE İMRALI KONUŞULMUŞ
»  YEMEKLİ BULUŞMANIN AÇIKLAMASI: TESADÜF
»  "TÜRKİYE'Yİ ZİYARET EDİP, DÖNMEM KOLAYLAŞTI"
»  ASRIN DAVASI YARIN BAŞLIYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.