Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERGENEKON'A ÖZEL MAHKEME
ERGENEKON A ÖZEL MAHKEME
 
Başsavcı Vekili Çolakkadı, Ergenekon soruşturmasında yaklaşık 2 bin 500 sayfalık iddianamenin hazır olduğunu açıkladı.
 
2.7.2008 - 20:15

“Benim okuduğum en uzun iddianame” diyen Çolakkadı, bu davaya bakacak mahkemenin başka davaya bakmamasını isteyeceklerini söyledi.

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ndeki makamında basın mensupları ile sohbet toplantısı yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, Başsavcı Zekeriya Öz tarafından yürütülen “Ergenekon Terör Örgütü” soruşturmasıyla ilgili gazetecilere bilgi verdi. Çolakkadı’nın verdiği bilgiye göre, yaklaşık 13 aydır süren ve şu ana kadar 49 kişinin tutuklandığı soruşturmanın iddianamesi 2000-2500 sayfa tutuyor. Yazılımı biten ve redaksiyon işlemleri yapılan iddianameye, son operasyonda gözaltına alınanların sorgusu, elde edilen yeni delillerin değerlendirilip eklenmesi beklenmeyecek. Son operasyonun sonuçları için gerekirse daha sonra “ek iddianame” verilecek.

Yaklaşık 2 bin ila 2 bin 500 sayfa olması beklenen iddianameyi, Mart ayından bu yana aralıklarla incelediğini anlatan Çolakkadı, “Bu, benim meslek hayatımda okuduğum en yüksek sayfadan oluşan iddianame” dedi.

SON ŞEKLİ GEÇEN PAZAR VERİLDİ

Çolakkadı, iddianameye son şeklini vermek için 29 Haziran pazar günü, Ergenekon soruşturmasına bakan 3 cumhuriyet savcısı, nöbetçi savcı ve duruşma savcılarıyla toplantı yaptıklarını anlattı. Çolakkadı, “Geçen pazar günü iddianameye son şeklini vermek için savcılarla 7-8 saat süren bir toplantı yaptık. Rutin olarak yaptığımız bu toplantıda iddianamenin hukuki boyutunu ele aldık” dedi.

MAHKEME SADECE BU DAVAYA BAKACAK

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde bulunan 6 ayrı ağır ceza mahkemesinden, “Ergenekon soruşturması”na ilişkin yargılamayı yürütecek olan mahkemeye, bu süre içinde başka dava verilmemesi için Adalet Bakanlığı’na talepte bulunduklarını anlatan Çolakkadı, davaya bakacak mahkeme belli olduktan sonra, bu konudaki kararı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) vereceğini belirtti.

Çolakkadı, HSYK’nın vereceği karar uyarınca, 6-8 ay süresince, açılacak davaya bakan mahkemeye “Ergenekon” dosyasının büyüklüğü nedeniyle başka dava verilemeyeceğini dile getirdi.

MAHKEMENİN GÜVENLİĞİ ENDİŞESİ OLURSA

Turan Çolakkadı, basın mensuplarının soruları üzerine, “iddianameyi hazırlayan savcıların ve açılacak davaya bakacak mahkeme üyelerinin güvenliği konusunda herhangi bir rahatsızlık duymaları durumunda, bunu emniyete bildireceklerini ve emniyetin gerekli işlemleri yapacağını” bildirdi.

Çolakkadı, iddianamenin “Ergenekon Terör Örgütü” kapsamında hazırlandığını da belirtti.

İDDİANAME KABUL EDİLİNCE GİZLİLİK KALKACAK

Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, mahkemenin iddianameyi kabul etmesinin ardından soruşturmaya ilişkin “gizlilik kararı”nın ortadan kalkacağını ifade ederek, son operasyonda gözaltına alınan kişilere ilişkin soruşturmanın ise süreceğini anlattı.

Çolakkadı, savcıların, açılacak dava konusunda “gizlilik kararı” çıkartılması yönünde talepte bulunabileceklerini de ifade ederek, “Soruşturma savcıları iddianamenin görüleceği mahkeme savcısından dosyaya ilişkin gizlilik kararı alınmasını isteyebilir. Bu durumda gizlilik kararının alınıp alınmamasına mahkeme karar verir” dedi.

BİLGİSAYARA YAZIMI SÜRÜYOR

İddianamenin, Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) kapsamında bilgisayara kayıt işlemleri bittikten sonra, önce kendisine sunulacağını söyleyen Başsavcı Vekili, UYAP’a 300 sayfadan fazlasının teknik sorundan dolayı kaydedilemediğini, bu durumun Adalet Bakanlığı’na bildirildiğini, oradan alınan teknik yardım ile bu sorunun çözülmeye çalışıldığını anlattı.

Çolakkadı, “İddianamenin düşeceği mahkemeden, iddianamenin sayfa sayısı fazla olacağı için fotokopi olarak değil de CD ortamında sanıklara ve taraflara verilmesini isteyeceğiz. Mahkemenin bunu uygun görmesi durumunda iddianame CD’ye aktarılarak taraflara verilecek” diye konuştu.

Çolakkadı, soruşturma kapsamındaki son gözaltılarıyla ilgili 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yetki verilmesine ilişkin olarak ise, bunun nöbetçi mahkeme sistemiyle ilgili olduğunu, UYAP’ın bunu otomatik olarak belirlediğini anlattı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AP SOSYALİST GRUP GÖZALTILARA TEPKİLİ

ERSÖZ PAŞA, İZİNSİZ KURAN KURSLARINI

GÜL'ÜN KUZENİ'DE ÇETECİLİKTEN GÖZ ALTINA ALINDI
»  ENBÜYÜK HASARI ERDOĞAN GÖRÜR
»  SOSYALİST ENTERNASYONEL'DEN CHP AÇIKLAMASI
»  ŞIRNAK'TA HAİN TUZAK
»  POLİS'TEN AYGÜN'E ATATÜRK SİTEMİ
»  TOOB BAŞKANLAR KONSEYİ'NDEN SİNAN AYGÜN'E DESTEK
»  MECLİS UYUŞTURUCU KOMİSYONU : ASKER DE “TELEFON DİNLENME” İSTEDİ
»  BAYKAL'DAN CUMHURİYET'E ZİYARET
»  İDDİANAME HAZIR: SUÇ, TERÖR ÖRGÜTÜ KURMAK
»  YARGITAY'DAN 27 MAYIS AÇIKLAMASI
»  İNGİLİZCE İLAHİLİ KINA GECESİ
»  BALBAY : "SUSMAMIN NEDENİ YARGIDAN KAÇMAK DEĞİL"
»  SİVAS’TA 10 BİNLER KATLİAMI LANETLEDİ
»  AKP'NİN SÖZLÜSÜ BUGÜN
»  İLHAN SELÇUK BUGÜN NE YAZDI?
»  "PAŞA DAĞLARDA YATTI, BU ORTAMA DAYANIR"
»  BAKAN GÜNAY'DAN ERGENOKON YURUMU: " ÇOK VAHİM"
»  MUSTAFA BALBAY SUSMA HAKKINI KULLANIYOR
»  APO'YU SORGULAYAN ALBAY GÖZALTINDA
»  MADIMAK KATLİAMI UNUTULMADI
»  "SİNAN AYGÜN'ÜN GÖZ ALTINA ALINMASINI KINIYORUZ"
»  FLAŞ... GENELKURMAY, SESSİZLİĞİNİ BOZDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.