Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1249
EURO
38,1330
IMKB
10.030,000
ALTIN
2.915,480
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERGENEKON SANIKLARI SİLİVRİ'YE NAKLEDİLDİ
ERGENEKON SANIKLARI SİLİVRİ YE NAKLEDİLDİ
 
“Ergenekon” davası kapsamında Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaveni'nde tutuklu bulunan aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de bulunduğu 16 sanık Silivri Ceza İnfaz Kurumu'na nakledildi.Hakkında henüz iddianame hazırlanmayan emekli Orgeneral Hurşit Tolon ise nakledilen tutuklular arasında yer almadı.
 
6.10.2008 - 21:15

“Ergenekon” davasına ilişkin yargılamayı yapacak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanık sayısının fazlalığı, tutuklu sanıkların farklı infaz ve tutukevlerinde bulunmalarını dikkate alarak, güvenliğin sağlanması bakımından duruşmaların Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü içindeki duruşma salonunda yapılması kararı nedeniyle Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuklu bulunan aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de bulunduğu 16 sanığın nakli için sabah saatlerinde hazırlık yapıldı.

Jandarma ekiplerinin nakil öncesi cezaevi çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi. Bu sırada bazı tutuklu yakınları cezaevine gelerek, yakınlarının özel eşyalarını aldı.



İşlemleri tamamlanan 16 tutuklu, 3 cezaevi aracı ile zırhlı eskort eşliğinde cezaevinden çıkarıldı. Tutuklu yakınları önden giderek, Çayırköy mevkisinde yakınlarına el salladılar. Araçlar, Silivri'ye gitmek için Kandıra sapağından TEM otoyoluna çıktı.

Bu arada, “Ergenekon” soruşturması kapsamında Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuklu bulunan, ancak hakkında henüz iddianame hazırlanmayan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Silivri'ye götürülmedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararına göre, şüpheli sıfatıyla ifadeleri alınan organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu başka suçlardan tutuklu diğer sanıklar, duruşmanın yapılacağı gün mahkemede hazır edilecek.

KANDIRA'DAKİLER DE SİLİVRİ'YE GÖNDERİLDİ

Ergenekon Operasyonu kapsamında tutuklanarak Kocaeli'deki Kandıra Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne konulan, aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de bulunduğu tutuklu sanıklar bugün İstanbul Silivri'deki F Tipi Cezaevi'ne sevk edildi. Hakkındaki ek iddianame henüz hazırlanmadığı için emekli Orgeneral Hurşit Tolon ise Silivri'ye götürülmedi.

Güvenlik açısından gizli tutulan nakiller, bu sabah cezaevi araçlarıyla gerçekleştirildi. 20 Ekim'de ilk duruşmanın da yapılacağı Silivri İnfaz Kurumları kampusunda İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin yapacağı yargılama ile ilgili olarak aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün yanı sıra, Susurluk hükümlüsü Sami Hoştan, avukat Kemal Kerinçssiz, Hüseyin Gazi Oğuz ve Erkut Ersoy'un da bulunduğu grubun Silivri'ye nakledildiği bildirildi. Kocaeli Cumhuriyet Başsacılığı da nakilleri doğruladı, ancak sayıyı ve isim listesi açıklamadı.

EK İDDİANAME HAZIR DEĞİL

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatlarından İlkay Sezer ise Tolon ile ilgili ek iddianame hazır olmadığı için onun Silivri'ye nakledilmediğini belirterek, “Hurşit Tolon nakledilmedi, hala Kandıra Cezaevi'nde” dedi.

Bu arada Ergenekon soruşturması kapsamında, ‘6'ncı dalga’ olarak da adlandırılan Temmuz ayı başında gözaltına alınan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı, Jandarma eski Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün tutuklanmış, gazeteci Mustafa Balbay ise tutuksuz yargılanmak kaydıyla serbest bırakılmıştı. Sinan Aygün 14 Temmuz'da yapılan itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak kaydıyla tahliye edilmişti. Emekli Orgeneral Şener Eruygur ise 17 Eylül'de tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi’nde yüksek tansiyona bağlı olarak dengesini kaybetmesi sonucu düşmüş, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören ve hala şuuru tam yerine gelmeyen Şener Eruygur'un, avukatlarının yaptığı itiraz üzerine de sağlık durumu dikkate alınarak 21 Eylül’de tutuksuz yargılanmak kaydıyla tutukluluk hali kaldırılmıştı.

Halen Kocaeli’deki Kandıra F Tipi Cezaevi'nde bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatlarından Cengiz Sarıbay, bu dalgada tutuklanan veya tutuksuz yargılanmaları kararlaştırılanlarla ilgili olarak savcılığın mahkemeye sunması gereken ek iddianamenin hala ortada olmadığını söyledi. Bu nedenle 20 Ekim’de başlayacak ilk duruşmalarda, bu operasyondan önce tutuklanan veya yargılanmaları kararlaştırılan, haklarında iddianame hazırlanmış Ergenekon soruşturması sanıkları yargılanacak.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GENELKURMAY YETKİ ARTTIRIMI İSTİYOR.

DENİZ FENERİ DAVASI'NIN HAKİM VE SAVCISI KONUŞTU

4'Ü YABANCI UYRUKLU 9 PKK'LI CESEDİ BULUNDU
»  KAYIP ASKERLERİN CENAZELERİ BULUNDU
»  HESAP VER! ALİ BABACAN...
»  "KUZEY IRAK KURTARILMIŞ CENNET"
»  KURTLAR VADİSİ ÇOK HIZLI GİRECEK
»  EFSANE KOMUTAN'DAN "HAYALET BİRLİKLER" ÖNERİSİ
»  BAKAN ALMANYA'DAN KAPLUMBAĞA HIZIYLA DOSYA İSTEDİ
»  "HADİ GÖSTER BAKALIM KASIMPAŞALILIĞINI"
»  KILIÇDAROĞLU İFADE VERDİ
»  MHP'Lİ VURAL: "KONUŞMAYALIM, TEZKEREYİ OYLAYALIM"
»  AKP'Lİ BAĞIŞ: "PKK DIŞARDAN LOJİSTİK DESTEK ALIYOR"
»  RÜŞVET KASETLERİ KELLE ALDI
»  KIZGIN EŞ, UYURKEN, ÇAPKIN KOCASININ PENİSİNİ KESTİ
»  BAYKAL’DAN HODRİ MEYDAN: “DOKUNULMAZLIĞIMI KALDIRIN”
»  "ARMUT GİBİ 5 DEFA KARAKOLU BASTIRDILAR"
»  ABD BÜYÜKELÇİSİ, DIŞİŞLERİNE ÇAĞRILDI
»  AKTÜTÜN, SALDIRISINA SAVCILIK SORUŞTURMASI!
»  MHP'DEN DENİZ FENERİ ATAĞI
»  HAİN SALDIRININ EMRİNİ O VERDİ
»  "GENELKURMAY'DAN 5 TALEP VAR"
»  BAYKAL:"TERÖRLE MÜCADELE'DE GÜVENİMİZ SARSILDI"
»  KÜRT YÖNETİMİ:"PKK'YA SİLAH VERMEDİK"!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.