Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9193
EURO
37,4017
IMKB
9.720,000
ALTIN
3.312,990
 
Hava Durumu ANKARA
-4 / 2 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ESKİ MİLLETVEKİLİ'NDEN FARDA ÇIĞIR AÇAN ÇALIŞMA!!
ESKİ MİLLETVEKİLİ NDEN FARDA ÇIĞIR AÇAN ÇALIŞMA!!
 
GÖZ hastalıkları uzmanı eski milletvekili Dr. Turhan Alçelik'in otomobiller için geliştirdiği, göz kamaştırma etkisi yapmayan uzun mesafeli aydınlatma sistemi geniş yankı uyandırdı. Dr. Alçelik yeni far sisteminin otomotiv endüstrisinde çığır açacağını söyledi.
 
11.4.2005 - 00:09
Alçelik'in 11 yıldır üzerinde çalıştığı far sistemi ile ilgili teknik incelemeler TÜBİTAK, TSE, Otomotiv Sanayicileri Derneği, Sanayi ve Ticaret Bakanlıkları ile çeşitli üniversiteler tarafından yapıldı. Patent hakkının alınmasından sonra Dışişleri Bakanlığı'nın girişimleriyle Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu'na bağlı Karayolu Araçları Düzenlemeleri Dünya Forumu'na sunulan çalışma, BM'nin ilgili komisyonlarında görüşüldü.
İsviçre'nin Cenevre kentinde 6 Nisan'da yapılan toplantıda, komisyon üyelerine eski far sitemleriyle karşılaştırmalı olarak tanıtılan yeni sistemin, otomobillerdeki standart kısa farlara göre daha fazla aydınlatma sağladığı ve göz kamaştırma etkisi yapmadığı onaylandı. Toplantı sonucunda, Türkiye'nin BM nezdinde danışma statüsüne sahip uzman kuruluş GTB ile birlikte uluslararası standartlarda değişiklik önerisi hazırlaması ve bir sonraki toplantıda bu öneriyi sunması kararlaştırıldı. Dünya Sağlık Örgütünün yol ve can güvenliği ile ilgili birimlerine de yeni sistemle ilgili bilgi verildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DÜNYA'YA GÖKTAŞI TEHDİDİ...

KALORİ SAYMAYA EVET, MEYVE SUYU VE SALÇA'YA HAYIR

İŞTE TÜRK MİLLETİ...
»  SAYISAL LOTO ÇEKİLDİ
»  DOĞRAMACI 90 YAŞINA BASTI!!!
»  "35 BİN POLİSE İHTİYAÇ VAR"!!
»  DEMİREL 100 KİLO'NUN ALTINDA!!
»  GÜNEŞİ GÖREN SOYUNDU!!!
»  "TABUTTAN TIKIRTI GELİYOR" SÖYLENTİSİ HEYECANLANDIRDI!!
»  ABD'Lİ KADINLAR DA MAÇO ERKEK SEVİYOR!!!
»  VATANDAŞ BİLGİ EDİNME'Yİ YANLIŞ ANLAYINCA BAKIN ORTAYA NELER ÇIKTI!!
»  FISTIK HEM ÇEREZ, HEM ENERJİ HAPI!!
»   - İYİ İLETİŞİM İÇİN ÇOCUĞUNUZU DİNLEYİN..
»  TSK, HAYIR KURUMLARINA TAŞ ÇIKARTTIRIYOR...
»  KADINLARIN "SERT ERKEK" TERCİHİ DEĞİŞMEDİ!!
»  AÇILMAYAN FABRİKA'DAN EMEKLİ OLDULAR!!!
»  PERUKLU ÇÖZÜM'E DİYANET NE DEDİ?
»  YAZILI EMİR YOKSA ARAMA DA YOK...
»  ARINÇ ÇİÇEK SULARKEN NE DEDİ?
»  BELEDİYE BAŞKANI MAKAM ODASINI MAĞARAYA TAŞIDI...
»  -YILDA 2.6 MİLYAR EKMEK İSRAF EDİLİYOR
»  KAPI'DAN SATIŞLAR YUVA YIKMAYA BAŞLADI!!
»  SSK'LIYA İYİ HABER!!
»  2004 NÜFUS ARTIŞINDA TÜRKİYE İLK SIRADA !!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.