Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2458
EURO
37,8242
IMKB
8.898,000
ALTIN
2.933,700
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ESKİ POLİS MÜDÜRÜNDEN REST
ESKİ POLİS MÜDÜRÜNDEN REST
 
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Veli Küçük'ün evinde rüşvet aldığı kişilerin listesi çıktığı ileri sürülen Adil Serdar Saçan 'Elinizde ne varsa ortaya koyun' resti geldi.
 
16.7.2008 - 00:25
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Veli Küçük'ün evinde rüşvet aldığı kişilerin listesi çıktığı ileri sürülen Organize Suç Şubesinin efsane müdürü Adil Serdar Saçan 'kimin elinde ne belgesi varsa ortaya koysun. Götürsün savcılığa versin" resti çekti. İstanbul Organize Suç Şubesini kurarak yaptığı mafya operasyonları ile isim yapan Adil Serdar Saçan adının Ergenekon operasyonuna karıştırılmak istendiğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Basın Ekspres yolunda geçirdiği şüpheli kaza ile ölümden dönen Adil Serdar Saçan'a geçirdiği kaza şüpheli bulunması üzerine polis koruması verilmişti.

Gazeteport'a konuşan Adil Serdar Saçan "bazı medya organlarında hakkımda rüşvet aldığım liste yakalandığı ileri sürülmektedir. Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi soruşturma savcısına giderek kendimi savunmak üzere böyle bir bilgi varsa verilmesini istedim. Ancak dosyanın gizliliği ileri sürülerek bana bir şey verilmedi. Daha sonra da bu tür spekülatif haberler çıkmaya başladı. Eğer böyle bilgiler varsa niçin gereği yapılmıyor. Niçin benim hakkımda rüşvet aldığım gerekçesiyle soruşturma başlatılmıyor. Elinde bir şey olan varsa ortaya koysun. Devletin savcıları var. Götürüp oraya versinler. Adaletin elinde bir şey varsa da açıklasın. Ben de kendimi savunayım. Yoksa farklı hesaplaşmalar için adım hakkında kimse ileri geri konuşmasın" dedi.


İLK SORUŞTURMAYI BEN YAPTIM
Saçan Ergenekon soruşturmasını ilk olarak kendisinin başlattığını ancak savcılığın suç unsuru görmediğini belirtti. Saçan "Benim soruşturmayı örtbas ettiğim ileri sürülüyor. Ancak bu olayı ilk olarak başlatan benim. 2000 yılında Tuncay Güney'i Asayiş Şube gözaltına aldı. Taksim'deki bürosunda birtakım gizli ve sahte belgeler ele geçmişti. Asayiş Şube tahkikatını yaptıktan sonra bize gönderdi. Biz de kendisini bu belgeler yönünden sorguladık. Kendisinin ifadesi alındıktan sonra adliyeye gönderildi. Tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak avukatının yaptığı itiraz sonucu daha sonra serbest bırakılmış. Halen de bu mahkemesi devam etmektedir. Biz bu bilgilerden yola çıkarak soruşturma başlattık. İstihbarat şubesinin de bu şahısla ilgili daha önceden çalışması olduğu için teknik takipleri bu şube yaptı. Bir yıl sonra istihbarat şubesinin bize gönderdiği raporu savcılığa gönderdik. Savcılık da bu süreçte toplanan bilgiler ile soruşturmanın sürdürülmesine gerek görmedi. Savcılık dosyayı kapattı. Şimdi benim bu dosyayı belge yok diye kapattığım ileri sürülüyor" dedi.

MESLEĞE İADE EDİLDİ YILDIZI VERİLDİ
Bu arada 15 gün önce geçirdiği kaza sonucu ölümden dönen Saçan,  4 yıl önce hakkında ileri sürülen işkence 8 ayrı suçlama ile meslekten ihraç edildiği, ancak yasal mahkeme süreçlerinin geçtiğimiz günlerde sonra erdiği ve Saçan'ın polislik mesleğine iade edildiği öğrenildi. Saçan'ın aradan geçen 6 yılda alması gereken rütbelerin verilerek 2. sınıf emniyet müdürlüğü görevine yükseltildiğinin de kaza geçirdiği gün kendisine tebliğ edildiği ortaya çıktı. Yargı sürecinde Saçan'ın önümüzdeki günlerde 1. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi etmesi bekleniyor.

GAZETEPORT



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SKANDAL: ÇALIŞAN KALBE ELEKROŞOK VERDİLER

ASKERİ SORUŞTURMA YOK

RUSYA'DAN TARIM DENETİM TİMİ GELİYOR
»  ERGENEKON BOŞ ÇUVALDI..!
»  MEMURDAN HÜKÜMETE ZAM PROTESTOSU
»  AFGANİSTAN'DA İKİ TÜRK MÜHENDİS KAÇIRILDI
»  SAVCILARA SORUŞTURMA İÇİN TOP BAKANLIKTA
»  AKDENİZ İÇİN ACİL TSUNAMİ UYARISI
»  AKDENİZ'DE 6.4'LÜK DEPREM : BİR ÖLÜ
»  GİZLİ TANIK'TA "YUKİ" YÖNTEMİ
»  PKK'DA ALMAN DAĞCI KRİZİ
»  ZEKİ SEZER'DEN SİNAN AYGÜN'E ZİYARET
»  BEYİN TRAVMASI GEÇİREN VELİ KÜÇÜK HASTANEYE KALDIRILDI
»  AKP GRUBUNDA ROZET'Lİ PROTESTO
»  İŞTE, 'AGARTA' EFSANESİ
»  GRUP'TA KEÇİ MUHABBETİ
»  CHP GRUBUNDA SÜRPRİZ KONUK
»  "SAVCI MİLLET ADINA KARAR VERİR, BİZ SAVCIYIZ"
»  "ERGENEKON'UN İZİ ŞEMDİNLİ'DEDİR"
»  ERDOĞAN'DAN MUHALEFETE UYARI
»  "AKP, CİCİ BİR PARTİ KAPATILMAYACAK"
»  BÜYÜKELÇİLERİN'İN ANKARA'DAKİ ACİL TOPLANTISI
»  KANDIL'DE ERGENEKON ÇATIŞMASI
»  AFGANİSTANDA İKİ TÜRK KAÇIRILDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.