Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0751
EURO
38,0573
IMKB
9.976,000
ALTIN
2.834,320
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Emekli ve Memuru Şok Edecek Haber!
Emekli ve Memuru Şok Edecek Haber!
 
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamasına göre 14 yıldır uygulanan sistem değişiyor. Cem Küçük'e açıklama yapan Bakan Şimşek Ocak ayından itibaren uygulanacak olan yeni sistemin detaylarını aktardı. Yapılacak değişiklikt Ocak ayında maaşlara yansıtılacak zam oranından 2 bin lira kesintiye gidilmesine neden olacak.
 
7.11.2023 - 11:01

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamasına göre 14 yıldır uygulanan sistem değişiyor. Cem Küçük'e açıklama yapan Bakan Şimşek Ocak ayından itibaren uygulanacak olan yeni sistemin detaylarını aktardı. Yapılacak değişiklikt Ocak ayında maaşlara yansıtılacak zam oranından 2 bin lira kesintiye gidilmesine neden olacak.

Ekonomik kriz ve yüksek enflasyon nedeniyle maaşları her geçen gün eriyen emekli, memur ve çalışanlar Ocak ayında yapılacak zammı dört gözle beklerken kötü haber geldi.

TGRT Haber'den Cem Küçük'e konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli ve memur maaşlarının yeni yılda nasıl olacağını açıkladı. 14 yıldır uygulanan politikanın son bulacağını duyurdu.

Bakan Şimşek'in yaptığı yeni açıklamaya göre, bu yıl itibarıyla hayata geçirecekleri yeni uygulamanın detayları ortaya çıktı. Yapılacak sistem değişikliği, Ocak ayında maaşlara yansıtılacak zam oranından yaklaşık 2 bin lira kesintiye gidilmesine yol açacak.

REFAH PAYI UYGULAMASI
Yeniçağ'da yer alan habere göre 2009 yılından itibaren maaşlara yansıtılan enflasyon farkının üzerine refah payı ekleme yoluna giden hükümet, son yıllarda yüksek enflasyonlar karşısında yüzde 10 seviyelerinde refah payı uygulaması ile günden güne düşen memur ve emekli maaşlarını dengelemeye çalışıyordu.

Bakan Mehmet Şimşek, başlatılan parasal sıkılaşma politikalarının bir ayağının da çalışan ücretlerinde düzenlemeye gitmek olduğunu savunurken, milyonlarca memur ve emeklinin maaşında yeni kesintiler ortaya çıkacak.

Daha önce verilecek enflasyon farkının ölçülen enflasyona göre değil, tahmin edilen enflasyona göre verilmesi gerektiğini savunan Şimşek, Küçük'e yaptığı açıklama ile bu yıl sonunda memur maaşlarına enflasyon farkı oranında zam yapılacağını belirtti.

YÜZDE 10 EKLEME YAPILMAYACAK
Milyonlarca memur, TÜİK tarafından belirlenecek enflasyon oranında ücret artışı yaşayacak. Normal şartlarda eklenmesi beklenen yüzde 10'luk refah payı ise 2024 maaşlarına yansıtılmayacak. Bu değişiklik, halihazırda 22 bin 17 lira seviyelerinde olan en düşük memur maaşından, Ocak ayında yapılacak artışta yaklaşık 2 bin lira kesilmesi anlamına geliyor.

Emekli maaşları için yapılacak uygulamada farklı değerlendirmeler hayata geçirilecek. Hükümet, an itibarıyla aldığı emekli aylığı belirli bir seviyenin üzerinde olan vatandaşlar için daha sınırlı bir artış yapmaya hazırlanırken, en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira ve yakınında emekli aylığı alan vatandaşlar içinse seyyanen bir zam yapılacak.

Mart ayında yapılan 2 bin liralık artışla 7 bin 500 liraya yükseltilen en düşük emekli aylığına Temmuz ayında hiçbir güncelleme gelmezken, rekor enflasyon karşısında emekli maaşı ile geçinmenin imkansız hale gelmesi taban aylık uygulamasında tarihi bir artışa neden olabilir.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Emekli ve Memur Zammında Net Rakam

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Mehmet Şimşek 1 Yıl Süre İstedi
»  Vergi,Harç ve Cezalar Can Yakacak
»  Gram Altın Rekor Kırdı
»  ENAG Enflasyonu Açıkladı
»  500 Liralık Banknot Basılacak mı?
»  Enflasyon Tahmini Arttı,Hesaplar Değişti
»  Merkez Bankası Yine Tahmin Yükseltti
»  Euro 30 TL'yi Aştı, Dolar Rekora Yakın
»  Fed'den Faizi Sabit Tutma Kararı
»  Merkez Bankası’ndan Bankalara Talimat
»  Tüketici Kredi Kartında Frene Basmadı
»  Ekim Ayı Enflasyonunda Zirve Bekleniyor
»  Petrol Fiyatlarında Sert Düşüş
»  Motorinin Ardından Benzine de İndirim
»  Kredi Kartı Faizleri Değişti
»  Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı
»  Gram Altında Yeni Rekor
»  İsrail’le Doğalgaz Projesi İptal!
»  Dolara Ne Oldu?
»  Bakan Şimşek'den Körfez Açıklaması
»  Gram Altın Bin 800 TL'ye Dayandı
»  Borsada Kalmalı mı Çıkmalı mı?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.