Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3811
EURO
34,5816
IMKB
10.046,000
ALTIN
2.386,260
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Emekliye Kira Desteği Geliyor!
Emekliye Kira Desteği Geliyor!
 
En düşük emekli aylığı alan ve hanede başka bir geliri olmayan, kirada oturan emeklilere belli şartlar altında devlet her ay destek verecek. Buna göre büyükşehirlerde kirada oturanlara kira desteği, doğuda kirada oturanlara ise doğalgaz veya odun-kömür desteği verilmesi planlanıyor. Ayrıca emeklilere market alışverişi için kart verilmesi de gündemde.
 
18.4.2024 - 07:31

Türkiye Gazetesi'nden Cevdet Fırat Aydoğmuş'un haberine göre  AK Parti’nin seçim kaybetmesinin en baş sebeplerinden biri olarak gösterilen emekliler için hükûmet ve parti nezdinde yeni adımlar atılıyor. Edinilen bilgilere göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ‘Sosyal yardımlar’ bütçesinden karşılanmak üzere emeklilere bölgesel bazı destekler verilmesi planlanıyor. En düşük emekli aylığı alan ve hanede başka bir geliri olmayan, kirada oturan emeklilere belli şartlar altında devlet her ay destek verecek. Bu desteklerin bölgesel nitelikte olacağı belirtiliyor. Buna göre büyükşehirlerde kirada oturanlara kira desteği, doğuda kirada oturanlara ise doğalgaz veya odun-kömür desteği verilmesi planlanıyor. Bölgesel nitelikte olacak bu desteklerde, şehirlerin yaşam ve iklim şartları gibi farklarının dikkate alınacağı ifade ediliyor. Mesela; İstanbul’da kiraların yüksekliği dikkate alınarak emekliye kira desteği verilmesi, Erzurum’daki zorlu kış şartları dikkate alınarak burada ise emekliye ısınma desteği sağlanması öngörülüyor. Ancak bir haneye hem kira hem de doğalgaz desteği verilmeyecek.

“EMEKLİ KART” VERİLECEK
En düşük emekli aylığı alanlara temel ihtiyaçlarının karşılanması konusunda da destek verilecek. Bu doğrultuda emeklilere özel bir kart verilmesi, belli marketlerle yapılacak protokollerle, bu kartların anlaşmalı marketlerde kullanılması gündemde.

MALİYET ANALİZİ ÇIKARILIYOR
Emeklilere yönelik destek paketi konusunda hem AK Parti’de hem de ilgili bakanlıklar nezdinde çalışma yürütülüyor. Kaç emeklinin destek kapsamına gireceği, desteğin maliyetinin ne olacağı konusunda hazırlık yapılıyor. AK Parti kurmayları, kamuda uygulanacak sıkı tasarruf tedbirleri ile harcamaların kontrol altına alınmasından sonra, tasarruf edilecek miktarın doğrudan sosyal yardımlara aktarılacağını dile getirdi.

"EMEKLİYE DESTEĞİ 15-20 GÜN İÇİNDE AÇIKLAYACAĞIZ"
AK Parti’nin dün yapılan Meclis grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere sağlanacak desteklerin 15-20 gün içinde açıklanacağını söyledi. Bakan Işıkhan “Emekliler Yılı ile ilgili olarak birçok bakanlıkla, özel sektör kuruluşuyla şu an protokollerimizi gerçekleştiriyoruz. Yavaş yavaş belli bir noktaya geldik. Yakın zaman içerisinde basın mensuplarını davet edeceğiz ve bir lansman gerçekleştireceğiz. Somut bir şey olmadığı sürece paylaşmam etik olmaz diye düşünüyorum ama 15-20 gün içinde, elde ettiğimiz ne kadar somut veri varsa, emeklilerimize ayrıcalık tanıyan, onları ön plana çıkaran, onları destekleyecek psikolojik, sosyal, ekonomik ve sağlık anlamındaki hizmetlerimizi, onların refahını artırma yönündeki her çalışmamızı paylaşacağız” dedi.

Emeklilere yönelik bir zam çalışması olup olmayacağı yönünde bir soruya cevap veren Işıkhan “Yok, hayır. Genelde yüzdesel artışlar olacak. Örneğin ulaşımda, örneğin kargoda, ziyaret edilen yerlerde. Aslında bakanlıklarımızın benzer uygulamaları var. Biz bakan yardımcılarımızla, tüm bakanlarla ve yardımcılarıyla iletişim hâlindeyiz. Somutlaştırdığımızda sizinle paylaşacağız. Çünkü başlangıç tarihini artık belirlememiz lazım” ifadelerine yer verdi.

YÜZDE 170 ZAM
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, engelli ve eski hükümlülere kendi işlerini kurmaları için verilen hibe desteğinin, yaklaşık yüzde 170 oranında artırıldığını bildirdi. Engelli ve eski hükümlü bireylerin iş gücüne katılımını desteklemek amacıyla yapılan çalışmalarda önemli adımlar atıldığını kaydeden Işıkhan, engellilerin kendi işlerini kurmaları için sağlanan kuruluş, işletme ve demirbaş giderlerini kapsayan hibe miktarının 150 bin liradan 400 bin liraya çıkarıldığını belirtti. Işıkhan ayrıca eski hükümlülerin kendi işlerini kurabilmeleri ve istihdam edilebilmeleri için verilen hibe miktarının da 110 bin liradan 300 bin liraya yükseltildiğini aktardı. Artışlarla, daha fazla engelli ve eski hükümlüye iş kurma imkânı sağlandığını vurgulayan Işıkhan, 2014 yılından bu yana 3.608 projeye 183 milyon 198 bin 277 liralık destek verildiğini açıkladı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD'den İran'a Yaptırım Mesajı!

Akaryakıt Fiyatları Güncellendi

‘Ek Zam’ Gelmezse Emekli Yine Aç Kalacak
»  Emekliye Temmuz Zammı Senaryoları
»   Merkez Bankası'ndan Rekor zarar!
»  Altın Fiyatlarında Tarihi Zirve
»  Kripto Paralara İran Darbesi
»   IBAN’a At" Dönemi Bitiyor
»  Altından Bir Rekor Daha
»  Dünya Bankasından Türkiye Raporu
»  Krediyle Konut Hayal Oldu!
»  Akaryakıt Fiyatlarına Yine Zam Göründü
»  Çinli Otomotiv Devi Türkiye'den Vazgeçti
»  Altında ‘Baş Döndüren’ Yükseliş Bitmedi
»  Seçim Bitti Zam Yağmuru Başladı
»  Altın Fiyatı İçin 3000 Dolar Senaryosu
»  'Emekliye Neden Zam Vermedik'Savunması
»  Bireysel Emeklilik Sisteminde Yeni Dönem
»  Kırmızı Ete Zam Üstüne Zam
»  Metkez Bankasından Hükümete Açık Mektup
»  Kredi Kartı Harcamalarında Rekor
»  İhtiyaç Kredisi Faizi Rekor Yeniledi
»  Faiz Sinyali Altını Uçurdu!
»  Petrol Fiyatları Yükselişte
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.