Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5345
EURO
34,8526
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.440,320
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erdoğan'dan Talimat: Yıkın!
Erdoğan dan Talimat: Yıkın!
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, en büyük hırsızlıkların, kötülüklerin imardan geldiğine dikkat çekmişti. Özhaseki’nin bu açıklamaları Bakanlar Kurulu’nun gündemine damga vurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bizzat kendi tespit ettiği olayların da olduğunu ve kesinlikle izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.
 
9.6.2017 - 09:53

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özheseki’nin dile getirdiği imar uygulamalarına ilişkin ihlallerin, Bakanlar Kurulu toplantısında gündem oluşturduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Özhaseki’den sorumlu bakan olarak gerekeni yapmasını istediği ve “Bu konuda tespitleriniz varsa yıkın. Benim bizzat takip ettiğim olaylar var. Bu tip yapılara kesinlikle izin vermeyin” dediği öğrenildi.

KONU BAKANLAR KURULU’NDA

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre Bakan Özhaseki, geçtiğimiz günlerde, TBMM’deki sohbetinde, ortalıkta dolaşan imar hikayelerinin rahatsız edici olduğunu vurgulayarak, “Cumhurbaşkanımıza ve başbakanımıza ilettik. İmar uygulamaları açısından ayrıca denetlenmesi lazım. Belediyelerin üçüncü bir denetime ihtiyacı var. En büyük hırsızlıklar, kötülükler, belalar imardan geliyor” demişti. Edinilen bilgiye göre, Özhaseki’nin sözleri Bakanlar Kurulu toplantısında da gündem oluşturdu. Erdoğan, Özhaseki’nin basına yansıyan sözlerine atıf yaparak, bu konuda sorumlu bakanlık olarak gerekeni yapmalarını istedi.

İZİN VERİLMEMELİ


Edinilen bilgiye göre Özhaseki bunun üzerine söz alarak, bakanlık olarak yaptıkları çalışmaları, imarla ilgili müdahale ve itirazlarını anlattı. Özhaseki, bazı belediyelerin bu yetkiyi kullanma biçimiyle ilgili şikayetleri aktardı. Bunun üzerine Erdoğan, “Benim bu konuyla ilgili başından beri görüşüm çok net. Silüeti bozan yapılara izin verilmemeli. İmar uygulamalarından şikayet ediyorsunuz, ama bu sizin sorumululuğunuz da. Bakanlık olarak gerekeni yapmalısınız” dedi. Özhaseki’nin başlatılan ve sürdürülen çalışmalardan örnek vermesi üzerine de Erdoğan, “Bu işi çok yakından bizzat takip ediyorum. Bu tip yapılara kesinlikle izin vermeyin, yıkın” talimatı verdi. Özhaseki, toplantıda İstanbul’daki bazı yapılarla ilgili örnek verdi ve özellikle şehrin silüetini bozan binalarla ilgili saptamalarını aktardı. Toplantıda, Suada ve Reina’da yapılan yıkımlardan da örnekler verildi.

2013’TE DE UYARMIŞTI

Erdoğan Başbakanlığı döneminde, 2013 yılında, partisinin istanbul milletvekilleriyle biraraya geldiği kahvaltılı toplantıda d, çarpık yapılaşma konusunda uyarılarda bulunmuş, özellikle İstanbul’da yükseldikten sonra gökdelenlerden haberi olduğunu kaydetmişti. Erdoğan, “Benim haberim nereden olsun? Binaları sayamam ki… Yıldızları saymak mümkün mü?” diye konuşmuştu. Erdoğan, şehrin silüetini bozan yapıların sahiplerini kastederek, “Kendisiyle konuştum, ‘tıraşlayın’ dedim. Yapacaklarını bekliyordum ama hiçbir şey yapmadılar. O nedenle çok kırıldım, şimdi konuşmuyorum” demişti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Yoksulluk sınırı 4 bin 721 lira oldu

Emkillere Erken Maaş Müjdesi

"Bayram Tatili9 Gün Olsun"
»  Trafikte Yeni Dönem!
»  Merkez Bankası'ndan Enflasyon açıklaması
»  Muhtarların Prim Ödemesi Devletten
»  Taşeron Kadroda İşçileri Üzecek Haber
»   Memur Zammı Belli Oldu
»  Mayıs ayı enflasyon oranı açıklandı
»  AVM Kapanış Saatine İftar Ayarı
»  Kredi Kartlarıyla ilgili Flaş Açıklama
»  En Düşük Emekli Maaşı Bin 500 Tl Olacak
»  Dolar Son 5 Ayın Dibinde
»  Vergi ve trafik cezalarına indirim
»  Benzin ve motorinde büyük indirim!
»  Meclis'te Zeytinlik Anlaşması
»  Binalarda Yeni Dönem...
»  Bakan Ağbaldan Yapılandırma Uyarısı
»  Petrol Ofisi Resmen satıldı
»  66 yıllık Bossa el değiştiriyor
»  Stüdya Daire Yapımı Artık Yasak!
»  Esnafın Borcu Siliniyor
»  THY’de doluluk artıyor, rötar azalıyor K
»  Çalışan Babaya Müjdeli Haber
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.