Sağlam yaptığı açıklamada, "Camianın, oyuncularının motivasyonunun artması için bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. Elimizden geleni yaptık. Bir şeylerin değişmesi gerekiyor. Bu şartlarda daha iyisini yapacağımızı düşünmüyorum" dedi.
Eskişehirspor Teknik Direktörü Sağlam: "Kötü bir mağlubiyet aldık"
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Gaziantepspor'a 3-1 yenildikleri maça ilişkin, "Kötü bir mağlubiyet aldık" dedi. Sağlam, yaptığı açıklamada, geçen haftadaki Trabzonspor galibiyetinden sonra taraftara ilk bölümün son karşılaşmasında güzel bir galibiyet armağan etmeyi istediklerini kaydetti. Kötü oynadıklarını ifade eden Sağlam, şöyle konuştu:
"Bu gibi takımlara karşı geriye düşmek sizi sıkıntıya sokabiliyor. İlk yediğimiz gol konsantrasyon eksikliği ve organizasyon bozukluğudur. 4'e 2 pozisyonda gol yedik. Golü bulduk ve ardından üçüncü golü yedik. Kötü bir mağlubiyet aldık."
Ertuğrul Sağlam, 1,5 sezondur Eskişehirspor'da bulunduğunu hatırlatarak, bir şeyleri ellerindeki imkanlar doğrultusunda en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını anlattı. Camianın ve taraftarın beklentisinin çok yüksek olduğunu dile getiren Sağlam, şunları söyledi:
"Futbolda başarıyı getirecek şartlar açısından şu durumda bizim o beklentiye cevap verme şansımız yok. Taraftarın ve camianın canı sıkılıyor, biz sinirleniyoruz, moralimiz bozuluyor. Eldeki imkanlarla yaklaşık 1,5 yıldır birçok sorunla boğuştuk. Geçen yıl bu takıma 28 yıl sonra kupada final oynattık. Avrupa kupalarına gitmeye hak kazandırdık. Bu sene de şansızlıklar bir tarafa derken alt sıralarda kaldık. Daha iyi durumda olabilirdik. Camianın ve özellikle oyuncu grubunun motivasyonunun bozulduğunu görüyorum. Motivasyonun yerine gelmesi açısından bir şeylerin değişmesi gerektiğine inanıyorum. Kendime ait kısmıyla alakalı sorumluluğu alacağım. Elimizden geldiğince en iyisini yapmaya çalıştık. Olmadı ve bu kadar oldu. Daha iyisi olabilirdi. Maalesef bu kadar yapabildik. Bundan sonrasıyla alakalı inşallah Eskişehirspor için hayırlısı olur."