Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2669
EURO
37,4715
IMKB
8.739,000
ALTIN
2.928,500
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FATİH ALTAYLI DOLANDIRILDI
FATİH ALTAYLI DOLANDIRILDI
 
İş Bankası’nın İstanbul Şaşkınbakkal Şubesi’nde yüklü miktarda döviz mevduatı bulunan bazı kişiler, hesaplarındaki paranın büyük oranda eksildiğini fark etti. Aralarında gazeteci-yazar Fatih Altaylı’nın da bulunduğu dört mağdur, durumu banka yöneticilerine iletti. fate
 
8.11.2004 - 06:50
Yapılan inceleme sonucu Banka Müdiresi Ayşe Tokay’ın 4,5 milyon doları zimmetine geçirdiği belirlendi. Tokay, şikayet sonrası hemen emekli oldu. Soruşturma açılınca da İstanbul Şişli’deki Fransız La Paix Hastanesi’ne yatarak ruh ve sinir sağlığının bozulduğuna dair belge almaya çalıştı. İş Bankası, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’na Tokay hakkında suç duyurusunda bulundu. Müdire Tokay, zimmet, suiistimal ve evrakta sahtecilik suçlarından yargılanacak.

Müdire Tokay'ın ifadesine göre 700 bin dolar kredi açtığı otomobil şirketi Ecar iflasın eşiğine geldi. Tokay da, şirketi kurtarmak için tefecilerden borç aldı. Müşterilerin hesabından çektiği parayla tefecilere her ay faiz ödemesi yaptı. Ayşe Tokay, müşterilerden Mehmet Nuri ve Şehrazat Yazıcı çiftinin 3 milyon 309 bin dolarını, Mihrişah Süerdaş’ın 320 bin Euro’sunu, Mahmut Tayfur Arpınar’ın 450 bin dolarını, Fatih Altaylı’nın 22 bin Euro ve yaklaşık 140 bin dolarını zimmetine geçirdiğini itiraf etti. Tokay’ın 4 şikayetçi dışında başka isimlerin hesabından da para çektiği tespit edildi. Fatih Altaylı, yakın çalışma arkadaşı Özay Şendir’in annesi olduğu için güvendiği Müdire Ayşe Tokay aracılığıyla bankacılık işlemlerini takip ediyordu.

Soruşturmada Müdire Ayşe Tokay’ın bankada hesap açtıran müşteriler adına sahte hesap cüzdanları çıkardığı, hesap açma-kapama yöntemiyle müşterilerin parasını çekerek zimmetine geçirdiği belirlendi. Ayşe Tokay, Şaşkınbakkal’da şube müdürü olarak görev yaptığı 2001 ile emekliye ayrıldığı 2004 Mayıs’ına kadar geçen sürede çok sayıda müşterinin hesabıyla oynadığını kabul etti. Bunun üzerine soruşturma derinleştirilerek şubenin son 4-5 yıllık müşteri hesapları incelemeye alındı.

Banka müdiresi Tokay'ın ifadesine göre 700 bin dolar kredi açtığı otomobil şirketi Ecar iflasın eşiğine geldi. Tokay da, şirketi kurtarmak için tefecilerden borç aldı. Müşterilerin hesabından çektiği parayla her ay tefecilere düzenli faiz ödemesi yaptığını kabul eden Tokay, halini, “Ben şeytana uydum, çırpındıkça batağa saplandım.” sözleriyle özetledi. Tefecilere faiz ödemesini Ecar şirketi iflas edene kadar sürdürdüğünü anlatan Müdire Tokay, "Ecar ile Pioner şirketi arasında anlaşma yapılırsa 2,5 trilyon kadar vergi iadesi alınıp borç kapatılacaktı.” dedi.

Tefecilere ciro ettiği çeklerde kendi imzası olduğunu hatırlatan Tokay, “genel müdürlüğe gideriz” tehdit ve şantajları yüzünden boyun eğdiğini öne sürdü. Tefecileri, Mücahit Eron isimli kişi vasıtasıyla bulduğunu ifade eden Tokay, “Ben onları tanımam.” diye konuştu. Zimmet soruşturmasında kendi ismine ulaşılınca Ecar firmasından, oğlunun istikbali için iyiliklerine karşılık 144 bin Amerikan Doları istediğini belirten Tokay, “Güldüler. Bana parayı vermediler.” diye konuştu.

Adlarına çıkardığı sahte hesap cüzdanlarıyla Mehmet Nuri ve Şehrazat Yazıcı çiftinin 3 milyon 309 bin Amerikan Doları'nı zimmetine geçiren 35 yıllık bankacı Ayşe Tokay'ı ‘akıl edemedim’ dediği ayrıntılar ele vermiş. Tokay, banka sisteminde görünen hesap numaralarını, hazırladığı sahte hesap cüzdanlarına yazmak yerine, farklı hesap numaralarını yazınca yakalanmış. Mehmet Nuri Yazıcı, yurtdışında olduğu için yıllar önce bankaya yatırdığı parasını 12 Mayıs 2004 günü çekmek istedi. Banka görevlilerinin sisteme girme çabası sonuç vermedi. Ancak müşterinin bilgisi dışında açılmış 3 hesap ortaya çıktı. Bu hesaplara ait numaraları ve bakiyeleri içeren dökümleri alan Yazıcı, soluğu bankanın İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde aldı. İş Bankası Genel Müdürlüğü'nün açtığı soruşturma esnasında müşterinin varlığından habersiz olduğu 3 sahte hesap cüzdanı Ayşe Tokay'da bulundu.

Şehrazat Yazıcı'nın annesi T. Oya Sarıkaya'nın hesabındaki 2,8 milyon Amerikan Doları'nın ise 2002 yılında hesap açma-kapama yöntemiyle zimmete geçirildiği tespit edildi. Davanın açılmasıyla odağında İş Bankası Şaşkınbakkal Şubesi müdiresinin yer aldığı tefecilik olayı çözülecek. Ayşe Tokay'ın ‘tefecileri bana bulan kişiler’ dediği Mücahit Eron ölmüş; Adnan Yalçınkaya ise hayatta. Tokay'a kendi belirlediği faizle para kullandıran Yalçınkaya, hastaneye yattığında Tokay’a çiçek göndermiş. Müdirenin kurtarmaya çalıştığı Ecar şirketi ise dünyanın en büyük 3 uluslararası otomobil kiralama şirketinden biri.

ZAMAN


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HÜRRİYET, SÖZLEŞMEYİ İMZALAMAYAN MUHABİRİ KONYA'YA SÜRGÜN'E GÖNDERDİ

STAR'IN ŞATIŞI ZOR

ALTAYLI TMSF'DEN YEDİĞİ TAM KÖŞE TEKZİP İÇİN DE DEDİ
»  RADİKAL MUHABİRİ ŞEHNAZ PAK TRAFİK KAZASI SONUCU ÖLDÜ
»  MİLLİYET GAZETESİ’NE REKOR TAZMİNAT CEZASI !
»  BU DA SAVAŞ AY FARKI !!!! MERKEZ HABER AJANSI'NIN ANKARA BÜROSU KAPATILDI
»  FLAŞ FLAŞ...HÜRRİYET SATILIYOR ? PEKİ HÜRRİYET'İ KİM ALACAK ?
»  HINCAL ULUÇ ATV'YE FENA ÇAKTI
»  CNN İNTERNATİONAL, HÜRRİYET'LE NASIL DALGA GEÇTİ
»  PEKER'İN TANIMADIĞI GAZETECİ
»  CEM UZAN ALEYHİNE AÇILAN MİLYARLIK DAVALARDA GAZETECİLERİN MAAŞINA HACİZ GELİYOR
»  ŞAVAŞ AY'A "KURNAZ" YARDIMCI...
»  ESRA CEYHAN TV 8 İLE ANLAŞTI
»  HANGİ TAKIMIN OYUNCULARI HANGİ GAZETEYE TAVIR ALDI
»  UZAN'IN PORSCHE'LERİ SATILDI !!
»  MUTLU ÇÖLGEÇEN TÜRKİYE GAZETESİ'NDE
»  KANAL D'YE KURTLAR VADİSİ'Nİ ARZUHAN YALÇINDAĞ İSTEMEMİŞ...
»  ARAFAT'IN DURUMU YENİDEN AĞIRLAŞTI...
»  TV8'DE HABER BÜLTENLERİ AZALTILDI, 3 KİŞİ İŞTEN ÇIKARILDI
»  RTÜK CEZA YAĞDIRDI
»  ZAMAN GAZETESİ 18 YAŞINDA !!
»  KANAL D HABER YÜZDE 25 KÜÇÜLÜYOR.. İŞTEN ÇIKARMALARA BAŞLANDI !!
»  STAR'IN SATIŞI İÇİN ŞART OLAN NE?
»  TSE'DEN FOTO MUHABİRİ KRİTERİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.