Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4935
EURO
37,8900
IMKB
9.659,000
ALTIN
3.350,270
 
Hava Durumu ANKARA
1 / 9 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FATİH ALTAYLI'DAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA
FATİH ALTAYLI DAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA
 
Sabah gazetesinden ayrılan Fatih Altaylı, olayların nasıl geliştiğini anlatan bir açıklama yayınladı. İşte Altaylı'nın açıklama metni.
 
21.4.2007 - 17:55

Sevgili Meslektaşlarım, 
Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’nden ayrılmamın ardından, pek çoğu dedikodu kaynaklı yanlış bilgilerle kafaların karıştığını veya karıştırıldığını gördüm. 
Bu nedenle ayrılmamla ilgili bu açıklamayı yapma zarureti hissettim. Sabah Gazetesi’nin yayıncısı şirkete el koyulmasının ardından, TMSF Başkanı Sayın Ahmet Ertürk’ün ricası ile Sabah’ın zarar görmesini engellemek amacını güderek görevde kaldım. Editoryal bağımsızlık ve rakiplerle mücadele konusundaki tavrımızın sürmesi şartıyla sürdürmeyi kabullendiğim bu görevi 20 gün boyunca yapmaya çalıştım. Ancak olaylar çok da söylendiği gibi gelişmedi. Öncelikle gazeteye bazı editorial müdahaleler yapılmaya başlandı. Bunlara karşı direndik. Bazı yazarların yazılarına bilgim ve onayım dışında müdahale edildi. Son olarak geçen hafta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in yaptığı açıklamaları manşet yaptığımız gün, gece geç saatlerde gazeteye müdahale edildi. TMSF temsilcisi Medya Grup başkanı Yavuz Onursal tarafından manşetin değiştirilmesi bana haber verilmeden talep edildi. Sorumlu arkaşlarım bunu yapmaktansa bana haber verdiler. Ben böyle bir değişikliğe yanaşmayınca baskı makinalarımız durdurularak değişikliği yapmaya zorlandık. Buna direndik. Ardından TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ve Yavuz Onursal ile yaptığımız bir görüşmede .  rakip grubun üst düzey yöneticilerinin, TMSF aracılığıyla Sabah’ın satış politikasına müdahale etmeye çalıştıklarını gözlemledim. Dahası Nazlı Ilıcak’ın üst düzey ilişkilerini kullanarak Sabah’ta yazmak istediği de iletildi.  Aynı görüşme sırasında bazı yazarların görevlerine son vermem de istendi. Bunun yanlış olacağını anlattım. Bunun üzerine bu yazarların hiç değilse sayfalarının değiştirilmesi ve  daha az görünür yerlere kaydırılması talep edildi. Bunları da kabul etmedim. Çalışma arkadaşlarımın “dayanalım” demelerine rağmen, ilkesel olarak çalışamayacağım bir yerde çalışmayı ve yıllardır kamuoyu adına hesap sorduğum kişilere hesap vermek zorunda kalacağım bir pozisyonda bulunmayı reddettiğim için görevden ayrıldım. Bu kararımla, TMSF’nin Sabah’ta yapmaya çalıştığı bazı şeyleri engellemiş olacağımı umuyorum.  TMSF adına Yayın Yönetmenliği yapmaya hevesli çalışma arkadaşlarım olduğu için Sabah’ta bıraktığım boşluğun hızla doldurulacağından eminim.

Sevgilerimle..

Fatih Altaylı



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


OKTAY EKŞİ’DEN TMSF'YE SABAH GAZETESİ UYARISI

NOKTA DERGİSİ: KAPANMA TEHDİDİ ALMADIK

İŞTE FATİH ALTAYLI'NIN VEDA YAZISI
»  FATİH ALTAYLI KİMLERİ SUÇLADI
»  NOKTA DERGİSİ'NİN KAPANDIĞI YALANLANDI
»  LA MONDE: TÜRKİYE KAZANI
»  SABAH'TA ŞOK, FATİH ALTAYLI GÖREVDEN ALINDI
»  "NOKTA'YA NOKTA DEĞİL, VİRGÜL KONULDU"
»  AK PARTİ'DE AKREDİTASYON UYGULAMASI
»  ''FOTO MUHABİRLERİ HER AN ÖLÜMLE BURUN BURUNA''
»  İNTERNET SİTELERİ NEDEN KARARTILIYOR?
»  YENİ ASIR GAZETESİNE SALDIRI
»  TMSF'DEN SABAH'TA YENİ ATAMA
»  ANTALYA'DA GAZETECİLER BİRBİRİNE GİRDİ
»  MEHMET YILMAZ KOD ADI: BORAT'I YAZDI
»  GÜZEL VE ILICAK'TAN GENELKURMAY'A DAVA
»  CANLI YAYINDA KÜFÜR SKANDALI
»  TRT, CUMHURİYET MİTİNGİNİ EN FAZLA YAYINLAYAN KANALMIŞ!
»  NOKTA DERGİSİNDEKİ ARAMA NOKTALANDI
»  ADANA'DA CANLI YAYINDA SALDIRI
»  GAZETECİLER İNTERNET MEDYASINI MASAYA YATIRDI
»  ÇGD'NİN ''2006 YILIN BAŞARILI GAZETECİLERİ'' ÖDÜLLERİ
»  YENİÇAĞ HİLMİ ÖZKÖK PAŞA'DAN TELEFON BEKLİYOR
»  GAZETECİLERDEN NOKTA BASKININA PROTESTO
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.