Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,1118
EURO
37,7821
IMKB
9.780,000
ALTIN
3.385,170
 
Hava Durumu ANKARA
-1 / 4 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FEZLEKELER SAVCILIĞA İADE!
FEZLEKELER SAVCILIĞA İADE!
 
AK Partili eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar ile ilgili soruşturma sürecini 4 ay oyalayan iktidar, yeni bir hamleyle komisyonun görüşmelerini Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonraya attı.
 
15.7.2014 - 09:14

AK Partili Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, Meclis Başkanlığı’ndan 14 klasör halinde gönderilen fezlekeleri üyelere açmayarak, ‘dizin pusulasının eksik olduğu’ gerekçesiyle İstanbul Başsavcılığı’na iade etti. Köylü, “Bir dosyanın üstünde neyin nereye ait olduğunu gösteren dizin pusulası olur. Usul böyledir. Elimizi sürmeden, detayına girmeden iade ettik. ‘Evrakın dizin pusulasına bağlanarak gönderilmesini’ istedik. Ne zaman gelirse o zaman çalışma yaparız” dedi. Komisyon Başkanlığı’nın yeni iadesiyle fezlekeler 2’nci kez savcılığa dönmüş oldu. Meclis bu ay tatile gireceğinden, savcılıkça yeniden düzenlenecek fezlekeleri milletvekilleri ancak eylül veya ekim ayında inceleyebilecek. Tatilde geçen süre ise soruşturma takviminden sayılmayacak.

6 AYDIR KAPALI
AK Partili 4 eski bakanın Yüce Divan’da yargılanıp yargılanmayacağına karar verecek olan komisyonu kendi önergesiyle kurduran Ak Parti, soruşturma kararının alındığı 5 Mayıs’tan beri taktik üstüne taktik geliştirdi. AK Parti’nin üyelerini geç bildirmesi ve muhalefet üyelerine itirazları nedeniyle komisyon 65 gün sonra kurulabilmişti. 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarının ardından tartışılan fezlekelerin aslında 1 Mart’ta Meclis’e ulaştığı ortaya çıkmıştı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, savcılıklara iade ettiği dosyaların önce 32 klasörden 14 klasöre indirilmesini sağladı, daha sonra ‘soruşturmanın gizliliği’ ilkesi nedeniyle sadece soruşturacak üyelerce incelenebileceğini bildirdi. Aralıklarla 135 gün boyunca Meclis’te bekleyen fezlekeleri hiçbir milletvekili göremedi.

CHP ŞOKTA
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise gelişmeyi “Meclis Başkanı ile Başbakan’ın dosyaları sıfırlama operasyonu” olarak değerlendirdi. Hamzaçebi, şöyle dedi: “Cumhurbaşkanı seçiminden önce bu suçların delilleriyle birlikte öğrenilmesinden korkuyor AKP. Sayın Hakkı Köylü de yolsuzluğu sıfırlama konusunda görev almış. Hakkı Köylü, o saygın hukukçu kimliğini ayaklar altına almıştır. TBMM’nin denetim fonksiyonu, Erdoğan’ın talimatına bağlı olarak işlemeyecektir. Bu üsluba Kasımpaşalı şunu söyler: Çamura yatmak. Recep Erdoğan çamura yatıyor.”

Bülent SARIOĞLU/HÜRRİYET



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN,BARZANİ İLE NE KONUŞTU?

ERDOĞAN,İHSANOĞLU'NUN BAĞIŞINI İADE ETTİ

TAHLİYE OLAN ASKERLERE PASİF GÖREV!
»  İHSANOĞLU'NDAN RAKİPLERİNE JEST!
»  SABAH YAZARINDAN BEDELLİ MÜJDESİ!
»  AK PARİ GRUBU ONU İSTİYOR!
»  DEMİRTAŞ: "3 ADAY EŞİT YARIŞMIYOR"
»  BİZİ ERDOĞAN DEĞİL,GÜLEN SERBEST BIRAKTI
»  OY PUSULASINDA SIRALAMA BELLİ OLDU!
»  AİLE YEMEĞİNDE SAAT KAVGASI!
»  AK PARTİLİ BAŞKANA BOMBALI SALDIRI!
»  EKMEK ESPRİSİNE, LAVAŞ'LI YANIT!
»  '' SURİYE'LİLERİ İSTEMİYORUZ''
»  İHSANOĞLU: TÜRKİYE'NİN ADAYIYIM
»  2015'TE BAŞKANLIK REFERANDUMU VE...
»  ABD, GÜLEN'İN 2 OKULUNU KAPATTI!
»  PKK ŞEHİTLİĞİ!
»  ''BU SEÇİMDE HALK DEĞİŞİM İSTİYOR''
»  MECLİS, TORBA TASARI MESAİSİ'NE BAŞLIYOR
»  ''BOMBALARIN ALTINDA ÖLSÜNLER Mİ?''
»  SON KÖŞK ANKETİ SONUÇLARI!
»  YSK'DAN İSTİFA KONUSUNA SON NOKTA!
»  HAMİLE KADIN BÖYLE ATLADI!
»  FLAŞ.. ZEYTİNBURNU'NDA PATLAMA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.