Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,4226
EURO
36,3212
IMKB
9.911,000
ALTIN
3.064,670
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 8 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FIRTINA OPERASYONU YARGIDA
FIRTINA OPERASYONU YARGIDA
 
İstanbul'da yaklaşık 4 ay önce düzenlenen ve 300 ton kaçak motorinin ele geçirildiği ''Fırtına Operasyonu''nun rüşvet boyutuna ilişkin 33'ü kamu görevlisi 42 kişi hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.
 
12.7.2006 - 00:40
İstanbul'da yaklaşık 4 ay önce düzenlenen ve 300 ton kaçak motorinin ele geçirildiği ''Fırtına Operasyonu''nun rüşvet boyutuna ilişkin 33'ü kamu görevlisi 42 kişi hakkında, 5 ile 21 yıl arasında hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu yargılanan 32 sanık ile 8 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada savunma yapan tutuklu sanıklardan Adem Kıcık, suçlamayı kabul etmeyerek, telefonla görüştüğü iddia edilen kişileri tanımadığını söyledi.

Kaportacılık yaptığını ifade eden Kıcık, gelen müşterilerine telefonunu vererek kullandırdığını savundu. Kıcık, Mahkeme Heyeti Başkanının, telefon görüşmelerinde telefondaki kişilerin ''Adem'' ismiyle hitap ettiklerinin anlaşıldığını belirtmesi üzerine de ''Olabilir. Tek 'Adem' isimli kişi ben değilim'' dedi. Sanık Kıcık, bazı polis memurlarına rüşvet verdiği yönündeki iddiayı da kabul etmediğini söyledi.

Tutuklu sanık Halef Gülseren de market işlettiğini belirterek, diğer sanıkların hiçbirini tanımadığını dile getirdi. Rüşvet vermediğini, aracılık da yapmadığını ifade eden Gülseren, ''Telefon görüşme kayıtlarını kabul etmiyorum. Orada yazılı telefon bana ait değildir. Zaten ben cep telefonu kullanmam'' dedi.

Dinlenen diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmezken, tutuklu sanık avukatları, tahliye talebinde bulundu. Tutuklu 32 sanıktan 21'inin tahliyesine karar veren Mahkeme Heyeti, sanıklardan Uğur Gülseren hakkındaki yakalama emrinin infazının da sorulmasını kararlaştırdı. Tutuksuz sanıkların ifadesinin önümüzdeki celse alınmasına karar veren mahkeme, eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

-İDDİANAME-

Fatih Cumhuriyet Başsavcılığının düzenlediği fezleke uyarınca İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kemal Çalışkan tarafından hazırlanan iddianamede, hakkında yakalama kararı verilen Uğur Gülseren'in, akaryakıt kaçakçılığı yapan suç örgütünün yöneticisi olduğu ifade ediliyor.

Bu kişinin kardeşi olan tutuklu şüphelilerden Halef Gülseren ve Doğan Önel'in de şebekenin yöneticilerinden olduğunun belirtildiği iddianamede, akaryakıtın yabancı menşeli gemilerden alınarak, deniz motorlarına nakli, daha sonra kara nakil araçlarına aktarımı, sonra da iç piyasaya dağıtımı ile tüketim birimlerine satışına ilişkin organizasyonda görev alanların isimlerine yer veriliyor.

İddianamede, denetim görevini ihmal ederek ya da maddi menfaat temin ederek teşekkülün faaliyetlerine katıldıkları ileri sürülen Deniz Şube Müdürlüğünde görevli bir emniyet amiri ile bir başkomiserin de aralarında bulunduğu Bakırköy, Fatih ve Bahçelievler ilçe emniyet müdürlükleri, A Bölgesi Trafik Ekipler Amirliğinde görevli 29 emniyet mensubu, Gümrük Muhafaza Müdürlüğünde görevli 3 memur ile İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde görevli bir memurun isimleri de ''şüpheli'' olarak yer alıyor.

Kolluk birimlerine, suç elemanları ile ilgili tutanak düzenlenmemesi karşılığında rüşvet verildiği anlatılan iddianamede, Uğur Gülseren'in 11 kez rüşvet verme olayına karıştığının delillerden anlaşıldığı ifade ediliyor. Ayrıca, sanıklardan 7'sinin rüşvet verme suçlarına ilişkin telefon kayıtlarının tespit edildiği anlatılan iddianamede, Gümrük Muhafaza Müdürlüğünde görevli 3 memur, 29 emniyet mensubu ve bir üniversite görevlisinin de rüşvet aldığına ilişkin kayıtlar ayrıntılı olarak yer alıyor.

İddianamede, 9 sanığın ''rüşvet vermek'' ve ''rüşvet vermeye azmettirmek'', 29 emniyet, 3 gümrük ve bir üniversite görevlisinin de ''rüşvet almak'' suçundan, olayın zincirleme yapılması da dikkate alınarak 5 ile 21 yıl arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KAPKAÇÇILAR KEZZAP KULLANMAYA BAŞLADI

TPAO GÖREVLİLERİNE MAYIN TUZAĞI 4 YARALI

GÖKDENİZ'E ŞOK SUÇLAMA
»  "ÖLDÜRDÜM AMA PİŞMAN DEĞİLİM"
»  16 YAŞINDA ALTIN VURUŞ YAPTI!
»  EREĞLİ'DE BÜYÜK OPERASYON
»  İDİL'DE POLİS OTOSUNA HAİN SALDIRI, İKİ ŞEHİT
»  CİNNET GEÇİREN GENÇ BOĞAZ KÖPRÜSÜNÜ BİRBİRİNE KATTI
»  SENDİKACILARA SÜTYEN BASKINI
»  ELEKTRO ŞOK ZORUYLA FUHUŞ!
»  İZMİR'DE TIRPAN OPERASYONU
»  VİP'DEN TUTUKLAMA!
»  BOLU'DA OTOBÜS DEVRİLDİ, 3 KİŞİ ÖLDÜ
»  POLİSE KÜFÜR EDEN KARI-KOCA'YA TUTUKLAMA
»  5 YTL İÇİN ARKADAŞINI BIÇAKLADI!
»  ADANA MİT ŞUBE MÜDÜRÜ İNTİHAR ETTİ
»  ARTVİN'DE İKİ ÇOCUK BUZDOLABINDA ÖLÜ BULUNDU
»  ÜVEY BABASI TECAVÜZ EDİYORDU!
»  OTOMOBİL KAMYON'A BİNDİRDİ 4 ÖLÜ,4 YARALI
»  RAMSEY'İN DÜNÜRÜ DENİZDE KAYBOLDU
»  KUZUYU KURDA EMANET ETMİŞ, HABERİ YOK!
»  EMEKLİ SUBAYLAR LOKALİ BOMBALANDI
»  PAMUKOVA MAKİNİSTLERİ AF'LA DÖNÜYOR
»  DYP İLÇE BAŞKANI KAMYON ŞOFÖRÜNÜ VURDU!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.