Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4149
EURO
43,7601
IMKB
9.433,000
ALTIN
4.100,230
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FLAŞ.."KAPATMA DAVASI AÇILIRSA SEÇİME GİDERİZ"
FLAŞ.. KAPATMA DAVASI AÇILIRSA SEÇİME GİDERİZ
 
ÇORUM Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Anayasa' konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere gelen TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti hakkında kapatma davası açılırsa, savunma yapmayacaklarını, seçime gideceklerini söyledi.
 
22.2.2010 - 18:12

 Çorum Belediyesi'nin bu akşam düzenlediği konferans için gelen Ak Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Çorum Belediye Başkanı Ak Parti'li Muzaffer Külcü'yü ziyaret etti. Soruları yanıtlayan Burhan Kuzu, bir soru üzerine, “Zannediyorum orada Sayın Gökçek'i dinlerken ben teknik takibe takıldım. Yoksa benim neyimi dinleyecekler. Benim kimseye bir şey yaptığım ettiğim yok. Kendisi hakkında görevi kötüye kullanmayla ilgili açılmış bir dava var. O konu üzerinde konuşuyorduk. Yasa dışı dinlemeleri, basın da yayınlıyor. Millet, ne konuşmuşuz onun üzerinde duruyor da basın da bunu niye yayınlamış onun üzerinde durmuyor. Yasa dışı dinlemelere her zaman karşı oldum. İki kişinin konuşması sadece hakim tarafından dinlenebilir. Yasal dinlemeler de keşke olmasa ama başka çare de olmuyor” dedi.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanması olayına değinen Kuzu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu (HSYK) eleştirdi. Kuzu, şöyle konuştu:
“Erzincan- Erzurum hattında bir dava var. Kimin yetkili olduğu beni ilgilendirmiyor. Ama oradaki olan olaylardan hemen sonra hiçbir inceleme yapmadan Hakimler Kurulu apar topar toplanıp özel görevli bu savcıları görevden alması beni ilgilendiriyor. Bu çok yanlış bir karardır. Hakimler Kurulu'nun verdiği karar doğru gözükmüyor. Diyelim ki doğru. Bu konuda Yargıtay'ın balyoz gibi açıklamaları yetmedi. Danıştay yetmedi. Yarsav da yetmedi. Türkiye Barolar Birliği'nin açıklamaları bu da yetmedi. Şimdi böylesine bir başkaldırıyı doğru bulmuyorum. Bu aslında yargıyı çok yıpratıyor. Benim buradaki derdim yargıyı korumak. Yargı bu kadar kendini ortaya çıkarmamalı. Siyasetçi de ufak tefek kusur olur, seçimde de bu temizlenir. Biri gider biri gelir.”

Yargıdaki siyah bir lekenin beyazdaki siyah gibi göründüğünü anlatan Burhan Kuzu, yargının bağımsızlık ve tarafsızlığının önemli olduğunu söyledi. Tarafsızlığını kaybeden bir yargının vereceği karara herkesin şüphe ile bakacağını anlatan Kuzu, şöyle dedi:
“Yargıtay, HSKY'yı ziyaret etti. Daha sonra bildiri yayınladı. Yarın bu dönüp dolaşıp Yargıtay'ın önüne gelecek. Nasıl bakacaklar bu davaya. Zaten bütün bu planlar, projeler, baş kaldırılar, organlar arası ihtilaf olduğu kavgalarının yansıtılmasının arkasında Ak Parti'nin kapatılma davası var. Allah'ın bildiğini kuldan mı saklayacağız. Dava açılırsa ne olur. Biz de seçime gideriz başka da çare yok. Kararı vatandaş verecek. 800 sayfalık daha önceki yaptığımız gibi savunma yapacak değiliz.”

Cumhurbaşkanı'nın görev süresine de değinen Burhan Kuzu, seçimin 7 yıl için yapıldığını belirterek, “Seçildikten sonra biz 5 yıla indirdik.  Belki kabul edilmez ama kamu hukukunda bir statünün korunması diye bir şey var. Cumhurbaşkanı seçtikten sonra 9 yıla çıkartsak ‘yok' diyecektiniz. Aşağı çektiğin zaman olur yukarı çektiğinde olmaz. ‘5+ 5' yeni bir formüldür halk tarafından seçilir. O zaman Demirel de gelir Sezer de çıkar şenlik olur onlar için de yol açılır” dedi. Çorum Belediyesi ardından Vali Mustafa Toprak'ı ziyaret eden Kuzu, saat 19.30'da Devlet Tiyatro Salonu’nda yapılacak olan konferansa katılacak



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BALYOZ FIRTINASI, 17'Sİ GENERAL, 49 ASKER GÖZALTINDA!

BAŞBAKAN, REFERANDUM'U İŞARET ETTİ!

TEKEL İÇİN GENEL EYLEM KARARI
»  FLAŞ.. YARGITAY BAŞKANI'NDAN ERDOĞAN'A YANIT
»  ERDOĞAN, GÖZALTI RAKAMI VERDİ, YORUM YAPMADI
»  EMEKLİ ORGENERAL ÇETİN DOĞAN GÖZALTINDA!
»  ARINÇ'TAN, 'TUHH SİZE' AÇIKLAMASI
»  `KİMSENİN BİRŞEY SÖYLEMEMESİ GEREKİR'
»  APO'YU GETİREN KOMUTAN GÖZALTINDA!
»  KİM, BALYOZ OPERASYONLARINI NASIL DEĞERLENDİRDİ?
»  BALYOZ OPERASYONUNDA KİMLER GÖZALTINA ALINDI?
»  OLAY SAVCI CİHANER'İN DOSYASI KABUL EDİLMEDİ
»  FLAŞ.. BAŞBUĞ, MISIR GEZİSİNİ İPTAL ETTİ
»  FLAŞ.. BALYOZ FIRTINASI SÜRÜYOR!
»  FLAŞ.. DENİZ KUVVETLERİ'NDE, 'PAROLA' SORUŞTURMASI
»  GÜL, ARAMALAR İÇİN YORUM YAPMADI
»  FLAŞ.. HAVA KUVVETLERİ ESKİ KOMUTAN GÖZALTINA ALINDI!
»  FLAŞ.. ANKARA İSTANBUL'DA 'BALYOZ' ARAMALARI
»  BAŞBAKAN'A 12 BİN DOLAR'LIK ÇELİK GÖMLEK
»  TARAF'TAN ŞOK İDDİA!
»  "BİZ KİMSEYİ FİŞLEMİYORUZ"
»  BAYKAL'A GÖRE AKP KAÇACAK DELİK ARIYOR
»  SARIKAYA, 40 BİN TL TAZMİNAT ÖDEYECEK!
»  DOĞU ANADOLU'DA DEPREM ALARMI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.