NİĞDE’nin Ulukışla İlçesi’nde silahlı bir grup, otoyolda sürücüsünü öldürüp gasp ettikleri kamyoneti durdurmak isteyen polis ve askerle çatıştı. Çatışmada 1 astsubay, 1 polis memuru şehit olurken, 5 asker de yaralandı. Saldırganlardan 2’si yaralı arkadaşlarını tedavi ettirmek üzere gittikleri Eminlik 112 Sağlık İstasyonu’nda kıstırılarak yakalandı.
Saldırı Ulukışla- Adana otoyolu 7’nci tünel çıkışı Gedelli viyadüğünde saat 11.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, otoyolun Gedelli Viyadüğü tünel çıkışında bir grup silahlı saldırgan, durdurdukları 55 K 0988 plakalı kamyonetin sürücüsünü öldürüp gasp etti.
Saldırganlar Ulukışla yönünde giderken, görgü tanıkları, olayla ilgili polise ihbarda bulundu. En yakın bölgedeki polis ve jandarma timleri, otoyolda önlem alarak saldırganların bulunduğu kamyoneti takibe aldı. İddiaya göre, Gedelli viyadüğünde kamyonet durdurulmak istenince, çatışma çıktı.
Kamyonetten uzun namlulu silahlarla ateş açan saldırganlar, 1 astsubay ile 1 polis memurunu şehit etti, 5 askeri de yaraladı. Olay yerinden geçen ve o anda güvenlik ekibinin içinde arama yaptığı bir otobüs de kurşunlara hedef oldu ve camları kırıldı. Yolcular yere yatarak canlarını korumaya çalıştı. Başbakan Erdoğan ise yaptığı açıklamada, 2 asker ve 1 polisin şehit olduğunu duyurdu.
Yaralı askerler, Niğde Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı.
SAĞLIK ÇALIŞANLARINI REHİN ALDI
Buradan gasp ettikleri kamyonetle kaçan saldırganlardan 1’i de yaralı halde Ulukışla İlçesi Eminlik 112 Acil Servis’e getirildi. Saldırganlar, sağlık çalışanlarını rehin alıp, arkadaşlarının tedavi edilmesini istedi. Bu bilgi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve asker sevk edildi, olay bölgesi çembere alındı. Saldırganlar teslim olmayınca burada da çatışma çıktı. Saldırganlardan 2’si yaralı olarak yakalanırken, 1’i ise kaçtı.
BAKAN ATALAY: 'SURİYE NOTU VAR'
Niğde'de iki güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırıya ilişkin Habertürk'e açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Bana gelen bilgilerde 'Suriye' notu var. Seçime doğru giden ortamda askerimizin ve polisimizin şehit olması çok vahim olay. Seçim ortamını bulandırıyor olabilirler" dedi.
BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya mitinginde Niğde'deki saldırıda iki askerin ve bir polisin şehit olduğunu, üç saldırganın yakalandığını, birinin de arandığını söyledi. Saldırının "alçakça bir terör eylemi" olduğunu söyleyen Erdoğan, "Saldırganların ağır durumda olduklarını söylediler. Bu olayı anlatmak ağır ama 'Başbakan'ın böyle bir şeyden haberi yok mu' denmemesi için bunu her an her zaman yüreğimin nerede çarptığını bilmeniz açısından hatırlatmak isterim" dedi.