Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4235
EURO
43,7256
IMKB
9.506,000
ALTIN
4.085,860
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FUTBOL'DA TARİHİ GÜN!
FUTBOL DA TARİHİ GÜN!
 
Şike ve teşvik eylemine karışan kulüplere sadece bu sezon için küme düşme yerine puan silme ve ağır para cezaları öngören teklifi incelemesi için UEFA’ya gönderen Futbol Federasyonu bugün gelecek yanıta göre yol haritasını belirleyecek
 
23.1.2012 - 09:30

CEMAL ERSEN/MİLLİYET

 Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği Vakfı arasında perşembe günü yapılan toplantıda alınan karar gereği disiplin talimatının 58. maddesini bir defaya mahsus “by-pass” etme projesine UEFA’nın vereceği yanıt bugün belli olacak.
Söz konusu toplantıda şike ve teşvik eylemine karışan kulüplere sadece bu sezon uygulanmak üzere küme düşme yerine puan silme ve ağır para cezaları öngören teklifi UEFA’nın onayına sunan Futbol Federasyonu, bugün gelecek yanıta göre 26 Ocak’taki olağanüstü genel kurulun yol haritasını belirleyecek.

Onay gelmesi şart
Cuma günü UEFA’ya bir yazı gönderen Futbol Federasyonu, şu üç soruya yanıt istedi:
26 Ocak’ta yapılacak olağanüstü genel kurulda şike ve teşvik eylemlerine verilecek cezalar konusunda karar alınacak.

1) UEFA’nın görüşü nedir?
Sadece bir defaya mahsus olmak üzere disiplin talimatının 58. maddesi yerine kulüplere puan silme, para cezası, Avrupa kupalarından men, kişilere ise hak mahrumiyeti cezası uygulaması yapılacak. Yaptırımlar UEFA’ya uygun mu?

2) Genel kurulda bu kararların alınması durumunda, eyleme adı karışan takımlar ile Türk milli takımlarına herhangi bir ceza verilmesi söz konusu mu?


3) UEFA yetkilileri ile Nyon ve S.Peterburg’da çarşamba günü yapılan görüşmeler sırasında çerçevesi çizilen uygulamalara olumsuz bir yanıt gelmesinin beklenmediğini ifade eden federasyon yetkilileri, alınacak garantinin ardından benimsenen kararların genel kurulda görüşüleceğini kaydetti.

3 seçenek gündemde
26 Ocak’taki olağanüstü genel kurula sunulacak önergenin görüşülmesi ve oylanması sonrası üç seçenek gündeme gelecek. Genel kurul 58. maddenin “by-pass” edilmesini onaylar ise yeni kurallar doğrultusunda disiplin işlemleri hızlandırılacak ve mart ayı sonuna kadar cezalar belirlenecek. Genel kurul önergeyi kabul etmez ise halen yürürlükte olan 58. madde aynen uygulanacak. Disiplin soruşturması sonunda şike ve teşvik eylemine karışanlar ile girişimde bulunduğu saptananlar ayrım gözetilmeksizin küme düşürülecek. Genel kurulda ikinci bir önerge gündeme getirilip benimsenirse içeriğine göre UEFA devreye girecek.
Bu önerge UEFA’nın kırmızı çizgilerini aşar nitelikte olursa, hem TFF hem de eyleme adı karışan kulüplerle ilgili UEFA disiplin incelemesi başlatacak.

Yeni 58 gelecek sezona
Disiplin Talimatı’nın “Müsabaka sonucu etkileme” başlıklı 58. maddesinin içeriğinin 2012-13 sezonu öncesi değiştirileceği bildirildi. UEFA’nın da ağır bulduğu 58. madde, şike, teşvik ve bu eylemlerle ilgili girişimde bulunan kulüplere verilecek cezaları kademelendirecek. Eylemin ağırlığına göre para, puan silme ve küme düşürme cezaları sınıflandırılacak.
Bu cezalar her eylem için ayrı ayrı uygulanabileceği gibi gerekli görüldüğü durumlarda tümü birden uygulanabilecek



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


F.BAHÇE BAŞKANLIĞINA SÜRPRİZ ADAY!

CİMBOM ESKİŞEHİR'DE DONDU!

ŞOK İDDİA! MOURİNHO, NURİ'Yİ SEVMİYOR!
»  BİENVENÜ'YE TALİP ÇIKTI!
»  BAŞKENT DERBİSİNDE GÜLEN GENÇLER OLDU!
»  SAYILMAYAN GOL, İKİSİNİ DE YAKTI!
»  FENERBAHÇE, DÜNYANIN ZİRVESİNDE!
»  FUTBOLCULARINI ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ
»  'ŞAMPİYONLUK ANAMIZIN SÜTÜ GİBİ HELAL'
»  "12 PUANIMIIZ SİLSİNLER"
»  FENER, 4 ÇEKER! F.BAHÇE 4-KAYSERİ 0
»  YİĞİDOLAR, TİMSAH'I EVİNDE PARÇALADI 2-1
»  ''TRT BİLE F.BAHÇE'Yİ KÜÇÜK DÜŞÜRDÜ''
»  AZİZ YILDIRIM'I KIZDIRAN KARAR!
»  BEŞİKTAŞ MAÇINDA TARTIŞILAR POZİSYON!
»  GAZİANTEP, 3'LÜK ATTI 1-0
»  KARTAL İLK YARI DURDU 2. YARI VURDU 2-1
»  FENERBAHÇE'DEN TFF'YE REST!
»  FLAŞ.,. ŞİKE'YE PUAN SİLME CEZASI!
»  BEDELLİ'YE BAŞVURAN FENERLİ 2 FUTBOLCU!
»  ÜNAL AYSAL, 3 İSMİN İPİNİ ÇEKTİ
»  HOLOSKO'NUN BİLETİ KESİLDİ
»  FENER, SOW TİME!
»  TAKIM ARKADAŞINI YERDEN YERE VURDU!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.