Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1908
EURO
37,0991
IMKB
9.002,000
ALTIN
2.979,890
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Fenerbahçe Konferans Liginde Tam Gaz 5-1
Fenerbahçe Konferans Liginde Tam Gaz 5-1
 
Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Twente'yi 5-1 mağlup etti.
 
25.8.2023 - 00:02

Fenerbahçe, sahasında oynadığı maçta Twente’yi farklı mağlup ederek UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu rövanş maçı öncesi avantajı kaptı. Twente, Youri Regeer’in 41. dakikada kırmızı kart görmesiyle maçı 10 kişi tamamladı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Fenerbahçe, Kadıköy Ülker Stadyumu’nda konuk ettiği Hollanda ekibi Twente’yi geriye düştüğü maçta 5-1 yenerek rövanş öncesi avantaj elde etti.

Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri 33. dakikada Jayden Oosterwolde, 60. dakikada Sebastian Szymanski, 63. ve 74. dakikalarda İrfan Can Kahveci, 90+3. dakikada penaltından Dusan Tadic kaydetti. Twente’nin tek golü 20. dakikada Manfred Ugalde’den geldi. Twente, 41. dakikada Youri Regeer’in Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısı sonrası gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldı.

Karşılaşmanın rövanşı 31 Ağustos Perşembe günü Hollanda’da oynanacak.

FENERBAHÇE ŞOK GOLLE GERİYE DÜŞTÜ
Twente, 20. dakikada bulduğu golle Fenerbahçe karşısında öne geçti. Sem Steijn’ın pası ile Mathias Kjölö ceza saha içi sağ tarafında topla buluştu. Mathias Kjölö pasını bekletmeden penaltı noktasına doğru gönderdi. Bu noktaya hereketlenen Manfred Ugalde bekletmeden yerden vuruşunu yaptı. Sağ direkten dönen top tekrar oyuncuya geldi ve bu kez tek vuruş ile meşin yuvarlağı filelere göndermeyi başardı.

OOSTERWOLDE İLK KEZ GOLLE TANIŞTI
Sağ çaprazda topla buluşan Sebastian Szymanski ortasını penaltı noktasının sağ arka tarafına doğru gönderdi. Bu noktada gelen topa yükselen Jayden Oosterwolde kafa vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturdu. Jayden Oosterwolde böylece Fenerbahçe formasıyla ilk kez gol sevinci yaşamış oldu.

VAR UYARISI SONRASI KIRMIZI KART
Twente’de Youri Regeer, Mert Müldür’e arkadan yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart gördü. Ancak VAR’a danışan hakem Andrew Madley, kararını değiştirdi ve oyuncuyu kırmızı kart ile oyun Dışına atıldı.

PEŞ PEŞE GOLLER
Fenerbahçe, peş peşe bulduğu iki golle Twente’ye üstünlük sağladı. Sağ kanatta İrfan Can Kahveci ile paslaşan Bright Osayi-Samuel son çizgiye inerek ortasını penaltı noktasının sağ tarafına doğru gönderdi. Bu noktada bulunan Sebastian Szymanski bekletmeden yerden vuruşunu yaptı ve topu  sağ köşeden filelerle buluşturuyor.Fenerbahçe 5-1 Twente (Konferans Ligi maçı özeti)

Bu golden üç dakika sonra İrfan Can Kahveci farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan gelişen atakta Ferdi Kadıoğlu, Dusan Tadic ile duvar pası yaparak ceza sahasına girdi ve son çizgiye inmeden pasını penaltı noktasının sol tarafına doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen İrfan Can Kahveci yerden vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturdu.

İRFAN CAN KAHVECİ YİNE SAHNEDE
Fenerbahçe’de İrfan Can Kahveci, kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü ağlara bıraktı. Sol kanattan Dusan Tadic taç atışını hızlı ileri sol çapraza hareketlenen Edin Dzeko’ya doğru gönderdi. Ceza sahası içi sol çaprazına giren Edin Dzeko pasını penaltı noktasına hareketlenen İrfan Can Kahveci’ye gönderdi. Tecrübeli oyuncu meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturmayı başardı.

UZATMADA PENALTI GOLÜ
Ceza sahası içi sağ çaprazında Bright Osayi-Samuel rakibi Mats Rots’u geçerken yerde kaldı ve hakem Andrew Madley penaltı noktasını işaret etti. Penaltı vuruşu için topun başına Dusan Tadic geçti. Dusan Tadic topu kalenin ortasına doğru yaptığı vuruş ağlarla buluştu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe, karşılaşmadan 5-1 galip ayrıldı.

TEK EKSİK SERDAR AZİZ
Fenerbahçe’nin UEFA’ya bildirdiği isimler içerisinde kadroda yer almayan tek isim Serdar Aziz oldu. Yaşadığı sakatlık sebebiyle kadroda bulunma durumunun maç saatinde belli olması beklenen milli oyuncu, 22 kişilik kadroya alınmadı.

Fenerbahçe’nin tecrübeli stoperi Rodrigo Becao, Twente karşısında riske edilmedi. Yaşadığı sakatlık nedeniyle ligdeki Samsunspor karşılaşmasında görev alamayan Becao, Twente maçının kadrosunda yer alsa da riske edilmeyerek yedek soyundu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Galatasaray Norveç'te Avantajı Kaptı 3-2

Galatasaray Norveç'te Avantajı Kaptı 3-2

Filenin Sultanları 4'te 4 Yaptı
»  4 Takımın Süper Lig Maçları Ertelendi
»  Fenerbahçe Samsun'dan 3 Puanla Ayrıldı
»  Filenin Sultanları Dolu Dizgin
»  Beşiktaş'tan Gece Yarısı Açıklaması
»  Beşiktaş, 90+4'te Yıkıldı! 1-1
»  Kartal Play-Off Biletini Aldı: 2-1
»  Olaylı Maçta Fenerbahçe Şov 3-0
»  Galatasay'ın Rakibi Molde oldu
»  Futbol Dünyasının Acı Kaybı
»  Şenol Güneş: Uyurgezer Gibiydik
»  Kartal Son Dakikalarda Kazandı 1-0
»  Rıdvan Dilmen'den Fenerbahçe Kehaneti
»  Kadıköy'de Stresli Başlangıç 2-1
»  Volkan Demirel: En Önemli Galibiyet
»  Hatayspor Pendik'i Dağıttı 5-1
»  Galatasaray'a Kayseri'de İlk Hatfa Şoku
»  Trabzonspor Sezona 3 Puanla Başladı
»  Fenerbahçe, Tur Biletini Cebine Koydu
»  Kartal, Bakü'de Avantajı Kaptı 3-1
»  Galatasaray Tur Kapısını Araladı 3-0
»  Arda Güler'den Sevindirici Haber
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.