Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4246
EURO
34,8147
IMKB
10.209,000
ALTIN
2.399,950
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Fenerbahçe'den Tarihi Başarı
Fenerbahçe den Tarihi Başarı
 
Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Euroleague Çeyrek Final serisi üçüncü maçında konuk ettiği İspanyol temsilcisi Perfumerias Avenida'yı 87-80 mağlup etti. Bu sonuçla seriyi 2-1'e getiren Sarı-lacivertliler Euroleague'de üst üste 6. kez Final Four'a yükseldi.Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Çeyrek Final serisi üçüncü maçında konuk ettiği İspanyol temsilcisi Perfumerias Avenida’yı 87-80 mağlup etti. Bu sonuçla seriyi 2-1’e getiren Potanın Kraliçeleri Euroleague’de üst üste 6. kez Final Four’a yükseldi.
 
16.3.2017 - 00:25

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Çeyrek Final serisi üçüncü maçında konuk ettiği İspanyol temsilcisi Perfumerias Avenida’yı 87-80 mağlup etti. Bu sonuçla seriyi 2-1’e getiren Potanın Kraliçeleri Euroleague’de üst üste 6. kez Final Four’a yükseldi.

Alexandria Quigley kaydettiği 28 sayıyla maçın en skoreri olurken; Sandrine Gruda ile Jantel Lavender 16’şar, Candace Parker da 12 sayıyla çift hanelere ulaşan oyuncularımız oldular. Takımımız bu galibiyeti, soyunma odasında kestiği pastayla kutladı.

Ekibimiz, 14-16 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Final Four'un ilk maçında Famila Schio’yu eleyen UMMC Ekaterinburg’la karşılaşacak. FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde adını Final Four’a yazdıran diğer takımlar ise; Nadezhda’yı 2-1’le eleyen ZVVZ USK Prag ile Bourges Basket’i 2-0’la geçen Dynamo Kursk oldu. Organizasyona ev sahipliği yapacak şehir FIBA tarafından henüz açıklanmadı.

Fenerbahçe Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu’nda oynanan maçı; Başkan Aziz Yıldırım, Genel Sekreterive Basın Sözcümüz Mahmut Uslu, Asbaşkanlar Önder Fırat, Ozan Balaban ile Yönetim Kurulu Üyeleri Selim Kosif ve Cenk Başak da izledi.

Fenerbahçe maça; Sandrine Gruda, Candace Parker, Birsel Vardarlı Demirmen, Alexandria Quigley ve Anastasiya Verameyenka beşiyle başladı.

Quigley ve Dominguez’in karşılıklı basketleriyle gelen 4-4’lük skorun ardından Milovanovic ve Dominguez skoru 6-8 yaptı. Verameyenka ile 8-8’de eşitliği yakalayan Fenerbahçe , rakibine 6-0’lık sayı şansı verince skor 8-14 oldu ve koç George Dikeoulakos’tan mola geldi (04:13). Rakibin serisini Parker’ın üçlüğüyle bitiren ekibimiz, Quevedo’nun basketine yine Parker’ın üçlüğüyle yanıt verdi ve farkı 3 sayıya indirdi: 14-17. Mücadelenin ilk periyodu 21-22 konuk ekip üstünlüğüyle tamamlandı.

İspanya temsilcisinin 4-0’lık serisiyle başlayan ikinci periyotta Verameyenka ve Ayşe’nin sayılar skoru 26-26’da eşitledi (07:05). Gil ve Lavender’ın karşılıklı basketlerinin ardından Avenida’nın molasıyla süren oyunda Milovanovic’in basketine Parker ve Lavender’ın basketleriyle cevap geldi ve Fenerbahçemiz 32-30 öne geçti. Bu bölümde savunmada vites yükselten sarı lacivertliler,  hücumlarından da sayılarla dönünce 37-30 öne geçti (03:07). Hücum ribaundlarında da etkili taraf olan Fenerbahçemiz, soyunma odasına 43-34 önde girdi.

İkinci yarının ilk dakikalarında konuk ekibin farkı eritme çabalarına iyi savunmayla cevap veren Fenerbahçe Quigley ile de skor farkını çift hanelere çıkardı ve Gruda ile skoru 56-44’e getirerek rakibine mola aldırdı (04:48). Periyodun son bölümünde skor farkı 4 sayıya kadar düşse de oyunun kontrolünü elinde bulundurarak periyodu 65-60 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyodu konuk ekipte Quevedo’nun üçlüğüyle başladı ve skor farkı 1 sayıya indi: 66-65. İki takımında kontrollü oynadığı bu periyotta, son 5 dakikalık bölüme 70-69’luk skorla girildi. İlerleyen bölümde Quigley’in üçlüğünün ardından Parker’la farkı 6 sayıya çeken Fenerbahçe, rakibine mola aldırdı (03:18). Molanın ardından etkili oyununu sürdüren Potanın Kraliçeleri, Quigley ve Verameyenka’nın üçlükleriyle farkı çift hanelere taşıdı: 85-75. Kalan bölümde de üstünlüğünü sürdüren sarı Lacivertliler  maçı 87-80 kazandı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Hasan Ali Kaldırım'a büyük şok!

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

Fenerbahçe'de "Kocaman" Operasyon
»  Fırtına Akhisar'ı Fena Çarptı 3-1
»  Volkan Demirel Açıkladı: Gelecek sezon..
»  Tudor Cavanda'yı Otobüsten Kovdu
»  Fenerbahçe'de 'Efsane ' geri dönüyor!
»  Kartal'a Sergen Yalçın Çelmesi
»  Başakşehir Takibi Bırakmıyor 3-0
»  G.Saray'ı Selçuk İnan Kurtardı 3-2
»  Advocaat Kararını Verdi
»  Advocaat Gider, Aykut Kocaman Gelir''
»  Fener'den Müthiş Geri Dönüş 3-2
»  Aboubakar Avrupa’daki 5. Golünü Attı
»  Kartal Çeyrek Final Kapısını Araladı 1-1
»  Mucize Maçta Skandal Hakem Kararları
»  Barcelona'dan Tarihi Zafer
»  EURU 2024'te Tek Rakip Almanya
»  Bayern,Arsenal'i Evinde Dağıttı 5-1
»  Mehmet Ekici İmzayı aAtı
»  G.Saray,90+6'da Hayat Buldu 3-2
»  Başakşehir Pes Etmiyor 2-1
»  Mehmet Topal: Hakem Olsam Golü Vermezdim
»  Advocaat: Bu İşler Böyledir."
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.