Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Fenerbahçe'yi Hatay'daAlpay Kurtardı 2-1
Fenerbahçe yi Hatay daAlpay Kurtardı 2-1
 
Süper Lig'in 23'üncü haftasında Fenerbahçe müthiş zorlandığı Hatayspor deplasmanında 2-1 kazanarak 3 puanı almayı başardı. Özellikle mücadelenin ikinci yarısında Hatayspor'un yüzde yüzlük pozisyonlarında kalesinde devleşen Altay Bayındır liderliği kurtaran kahraman oldu.
 
2.2.2021 - 18:01

Hatay deplasmanında son anları nefes kesen maçta Fenerbahçe 2-1 kazandı… Geçtiğimiz hafta Çaykur Rizespor’u 1-0 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturan sarı lacivertliler Altay Bayındır’ın devleştiği maçta kazanarak zirvedeki yerini korudu.

Ligin flaş ekiplerinden Hatayspor maç boyunca çok etkili olsa da 27'inci dakikada perdeyi açan Thiam oldu ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. Osayi-Samuel çabukluğunu konuşturup ceza sahasına girdi. Ortasında ilk kafa vuruşu kaleciden dönen Thiam ikinci denemede yerdeyken ağları buldu.

ALTAY GEÇİT VERMEDİ
İkinci yarıda beraberlik için Fenerbahçe kalesini adeta ablukaya alan Hatayspor çok net fırsatları değerlendiremedi. Boupendza ve Diof ile yüzde yüzlük gol pozisyonları yakalayan ev sahibine Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır geçit vermedi.

Üst üste inanılmaz goller çıkaran Altay takımını ayakta tutan isim oldu. 1-0 devam eden mücadelede Altay’ın kurtarışları maça damga vururken 88’de Fenerbahçe hızlı atakta Ferdi’nin içeri çevirdiği topta Billong’un kendi kalesine attığı golle 2-0 öne geçti ve rahatladı.

Maçta son noktayı Hatayspor’un golcüsü Boupendza oldu. Katranis’in pasında sol çaprazda topla buluşan Boupendza çevirip çok şık vurdu ve top ağlara gitti: 2-1.

MESUT ÖZİL İLK KEZ SAHADA
Mesut Özil’in 10 ay 3 hafta 5 gün sonra sahaya çıktığı maçta Fenerbahçe 3 puanı almayı başardı. Özil mücadelenin son 15 dakikasında Thiam’ın yerine oyuna dahil oldu ve kariyeri açısından tarihi bir an yaşadı.

Fenerbahçe ligde Cumartesi günü Galatasaray ile sahasında karşı karşıya gelecek. Hatayspor ise Kasımpaşa’ya konuk olacak.

İŞTE MAÇIN GOLLERİ VE ÖNEMLİ POZİSYONLARI

GOL! 90′ Hatayspor’un golcüsü Boupendza çok şık bir vuruşla Altay’ı mağlup etti ve farkı 1’e indirdi. Katranis’in pasında sol çaprazda topla buluşan Boupendza çevirip vurduğu top ağlara gitti.
GOL! 88′ Maçın son dakikalarında yoğun baskı yiyen Fenerbahçe hızlı atakta Ferdi’nin içeri çevirdiği topta Billong’un kendi kalesine attığı golle 2-0 öne geçti ve rahatladı.
85′ ALTAY ALTAY! Fenerbahçe kalesine hareketlenen Boupendza’dan seken top penaltı noktası üzerinde Diouf’un önünde kaldı karşı karşıya vuruşunda Altay bir kez daha gole izin vermedi.
79′ ALTAY GEÇİT VERMİYOR! Köşe vuruşunda arka direkte topla buluşan Kamara içeri çevirdi Diouf yakın mesafeden kafayı vurdu, Altay çizgiden topu çıkardı.
77′ YİNE ALTAY! Boupendza, Selim’den aldığı pasla sağ çaprazdan köşeye vurdu Altay uzanarak topu kornere çeldi.
Mesut Özil kenarda oyuna girmeye hazırlanıyor. Bitime 15 dakika kala Erol Bulut Özil’i Thiam’ın yerine oyuna aldı.
75′ ÇİZGİDEN ÇIKTI! Ev sahibinin sol kanattan kullandığı kornerde Altay’ın elinden kaçırdığı topa Kamara vurdu kaleye giden topu Ozan çizgiden çıkardı.
71′ Katranis’in sol kanattan ceza alanına gönderdiği topu Szalai uzaklaştırdı.
DİREK! 64’te Hatayspor Boupendza’nın ceza sahasına girerken attığı sert şutta direğe takıldı!
51′ BOUPENDZA KARŞI KARŞIYA! Hızlı gelişen Hatayspor atağında savunma arkasına atılan pasta Boupendza topla buluştu karşı karşıya vuruşunda Altay gole izin vermedi.
Fenerbahçe’de sakatlanan Gustavo’nun yerine Mbwaha Samatta oyunda.
İKİNCİ YARI BAŞLADI!
45+1′ Fenerbahçe atağında Caner’in sol kanattan içeri çevirdiği topa Valencia altıpasın içinde dokundu Munir son anda topu çelmeyi başardı.
37′ Aabid’in ceza alanına doldurduğu top Szalai’den geri döndü. Bu kez Selim sağ kanattan Fenerbahçe ceza alanına çevirdi top Serdar’dan döndü.
31′ ALTAY ÇIKARDI! Selim’in pasında sağ çaprazda topla buluşan Popov sert vurdu Altay köşeye giden topu kornere çeldi.
GOL! Fenerbahçe 27’inci dakikada Thiam’ın golüyle 1-0 öne geçti. Osayi-Samuel çabukluğunu konuşturup ceza sahasına girdi ortasında ilk kafa vuruşu kaleciden dönen Thiam ikinci denemede yerdeyken ağları buldu.
16′ Fenerbahçe atağında Ozan ceza alanı dışından şansını denedi top yandan auta gitti.
13′ Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Caner’in ceza alanına gönderdiği topa arka direkte boş pozisyondaki Valencia’dan önce Yusuf ayak koyarak tehlikeyi önledi.
6′ İLK TEHLİKE! Valencia’nın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top barajdan döndü Caner tekrar kaleye vurdu Munir’den seken top kornere gitti.
Mücadele Fenerbahçe’nin santra vuruşuyla başladı.
FENERBAHÇE, SON 2 SEZONU GEÇTİ
Bu sezon deplasmanda oynadığı 11 Süper Lig maçının 8’ini kazanan Fenerbahçe (2B 1M), daha önceki iki sezonun toplamında 7 deplasman galibiyeti alabilmişti (11B 16M).

HATAY İLK KEZ İSTANBUL’A YENİLDİ
Bu sezon İstanbul takımlarını konuk ettiği dört Süper Lig maçının üçünü kazanan ve birinden beraberlikle ayrılan Hatayspor, böylece bir İstanbul takımına karşı evinde ilk yenilgisini yaşamış oldu.

LUIZ GUSTAVO SAKATLANDI
Karşılaşmanın ilk yarısında sakatlanan Fenerbahçe’nin önemli yıldızı Luiz Gustavo, Hatayspor deplasmanında ikinci yarı oyuna devam edemedi. Fenerbahçe’nin deneyimli ismi Luiz Gustavo’nun durumu kontrollerin ardından belli olacak.

EROL BULUT’TAN 2 FARKLI İSİM
Fenerbahçe’de teknik direktör Erol Bulut, ligdeki son Çaykur Rizespor maçına göre kadrosunda 2 değişiklik yaptı. Bulut, ilk 11’de Pelkas’ın yerine Mert Hakan Yandaş’a ve Samatta’nın yerine Osayi-Samuel’e yer verdi. Fenerbahçe, Hatayspor karşısında Altay Bayındır, Nazım Sangare, Serdar Aziz, Szalai, Caner Erkin, Luiz Gustavo, Ozan Tufan, Valencia, Osayi-Samuel, Thiam, Mert Hakan Yandaş ilk 11’i ile sahaya çıktı.

HATAYSPOR’DA TEK DEĞİŞİKLİK
Ev sahibi Hatayspor’da teknik direktör Ömer Erdoğan, ligdeki son Medipol Başakşehir maçına göre ilk 11’de tek değişikliğe gitti. Teknik direktör Erdoğan, kart cezalısı olan Akintola’nın yerine Fenerbahçe maçında Selim Ilgaz’a görev verdi. Hatayspor, Fenerbahçe karşısında sahaya Munir, Popov, Billong, Yusuf Abdioğlu, Mesut Çaytemel, Aabid, Ribeiro, Traore, Boupendza, Selim Ilgaz ve Diouf ilk 11’i ile çıktı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Tosun Paşa Geri Döndü

İşte İrfan Can Kahveci’nin Alacağı Ücret

İrfan Can Kahveci Fenerbahçe'de
»  Sergen Yalçın: Nazar Boncuğu Olsun
»  Beşiktaş 9 Maç Sonra Kaybetti
»  Dolmabahçe'de Karadenzi Fırtınası 2-1
»  Denizlispor 7 Hafta Sonra Kazandı 2-1
»  Alanyaspor Sivas'ı 3 Golle Geçti 3-1
»  Erzurum, Ankaragücü'nü Tek Golle Geçti
»  NTV ve Rıdvan Dilmen'e Boykot Çağrısı!
»  Fenerbahçe Maç Fazlasıyla Lider
»  Başakşehir'de Aykut Kocaman Sesleri
»  Onyekuru'nun Dönüşü Muhteşem Oldu 2-1
»  Başakşehir'de Okan Buruk Dönemi Bitti
»  Galatasaray'a Mısırlı Golcü
»  Süpet Kupaya Damga Vuran Olay
»  Abdullah Avcı İlk Kupasını Kazandı
»  " Fenerbahçe Benim İçin Bir Hayaldi"
»  Tosic Süper Lige Geri Döndü
»  Adana Demirspor'da Murat Sancak Depremi
»  Süper Lig'i Değiştirecek Hamle
»  Alanya'da Gol Düellosu 4-3
»  Kadıköy’de Fenerbahçe Şov 3-0
»  Kasımpaşa Şeytanın Bacağını Kırdı 2-0
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.