Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4492
EURO
43,8557
IMKB
9.225,000
ALTIN
4.100,680
 
Hava Durumu ANKARA
4 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Flaş.. Ceza İnfaz Yasası Sil Baştan!
Flaş.. Ceza İnfaz Yasası Sil Baştan!
 
AK Parti tarafından hazırlanan yeni Yargı Paketi ile Ceza İnfaz Yasası sil baştan değişiyor. Hazırlanan düzenleme, konutta infaz, geceleyin infaz ve hafta sonu infaz uygulamalarında önemli esneklikler getiriyor. Yeni düzenlemeye göre; mevcutta 3 yıl olan ceza sınırı 5 yıla çıkarılacak. Böylece daha fazla hükümlü, cezalarını dışarıda tamamlama imkânına kavuşacak.
 
29.4.2025 - 09:01

Ceza Sınırı 5 Yıla Yükseliyor

Mevcut yasalara göre, taksirle işlenen ve cezası 3 yılın altında kalan suçlar için evde, geceleyin veya hafta sonu infaz uygulamaları mümkün kılınıyordu. Ancak 3 yılın altındaki cezaların infazı bulunmadığından bu yöntemler yaygın olarak uygulanamıyordu.

Yeni düzenlemeyle birlikte, bu sınır 5 yıla çıkarılacak. Böylece cezasının bitimine 5 yıl kalan hükümlüler, özgürlüklerini belirli kurallarla sürdürerek cezalarını dışarda infaz edebilecek.

Dışarıda İnfaz Şartları Esnetiliyor
Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, yeni modelde özellikle hamile ve çocuklu kadınların konutta infazdan yararlanması hedefleniyor. Ayrıca, tek başına hayatını idame ettiremeyecek durumda olan yaşlı ve ağır hasta hükümlüler için de dışarıda infaz şartları genişletilecek.


Hasta Hükümlülere Özel Kolaylık
Yaşı ilerlemiş veya ağır hastalığı bulunan hükümlüler, cezalarının bitimine 10 yıl kala evlerinde infaz hakkından faydalanabilecek. Böylece sağlık durumu cezaevi koşullarında kötüleşebilecek kişilere daha insani bir yaklaşım sergilenecek.

Gündüz İşe, Akşam Cezaevine: Yeni Bir Hayat
Yeni modelde, ‘geceleyin infaz’ uygulaması ile basit suçlardan hüküm giymiş kişiler gündüz saatlerinde işlerine devam edecek, akşamları ise açık cezaevine dönerek cezalarını çekecekler.

“Hafta sonu infaz dediğimiz sistemde mahkûm hafta içi çalışıyor hafta sonu iki gün cezaevinde kalıyor. Hafta sonu iki gün kaldığında bir hafta kalmış sayılıyor. Geceleyin infazda da gündüz çalışıyor, gece açık cezaevine geliyor. Firar etmesi hâlinde zaten doğrudan kapalı cezaevine dönüyor. Bu infaz türleri sadece basit suçlar bakımından mümkün. Ağır suçlar yani kasten öldürme, cinsel suçlar, terör gibi başlıkları kapsamıyor” açıklamasında bulunan yetkililer, düzenlemenin sadece hafif suçları kapsayacağını vurguladı.

Bu



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erdoğan'dan Özel'e Deprem Göndermesi

İspanya'da Acil Durum İlan Edildi

Suudi Arabistan'dan Dikkat Çeken Karar
»  Özgür Özel Aklındaki Aday Formülü
»  Erdoğan'dan Flaş 'Göçmen' Açıklaması
»  Saymaz'dan Haftalar Sonra İlk Paylaşım
»  Doktorlar S:Süreyya Önden İçin Ne Dedi?
»  Bilal Erdoğan'a 'Cumhurbaşkanlığı Sorusu
»  Mahmud Abbas Halefini Seçti
»  Şamil Tayyar'dan Ümit Özdağ Çıkışı
»  İmamoğlu'ndan İkinci Dalga Tepkisi
»   Özgür Özel Tüm Programlarını İptal Etti
»  Özgürv Özel: "CHP Gelecek Huzur Gelecek"
»  Hindistan ve Pakistan Arasında Çatışma
»  Deprem Riski En Az Olan 20 Kent!
»  Fetücülerin Miras Kavgası
»  Flaş..İBB Operasyonunda Yeni Dalga
»  Kamuya Girişe Yaş Sınırı Getiriliyor
»  CHP Kurultay Davaları Birleştirildi
»  Naci Görür'den Felaket Uyarısı
»  İstanbul'da Artçı Sarsıntılar Peş Peşe
»  İstanbul'da Güne Depremle Uyandı
»  PKK'da Fesih Kongresi Hazırlığı
»  Kütahya'da Peş Peşe 2 Deprem
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.