Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4600
EURO
34,7694
IMKB
10.083,000
ALTIN
2.427,790
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Flaş..Avrupa Süper Ligi Kurulıyor
Flaş..Avrupa Süper Ligi Kurulıyor
 
FIFA ve UEFA da dahil olmak üzere altı kıta konfederasyonunun tümünün ‘ayrılıkçı’ gerekçesi ile 30 yıldır şiddetle reddettiği oluşum, Avrupa'nın 12 kulübünün resmi açıklaması ile hayata geçirildi. Dünya futbolundan koptular.
 
19.4.2021 - 08:58

 

Avrupa’da, küresel futbolu neredeyse bir yüzyıldır bağlayan yapıları, ekonomileri ve ilişkileri alt üst edecek bir gelişme yaşandı. Yaklaşık 30 yıldır tartışılan, Avrupa'nın dört bir yanından futbol kulüplerinden oluşan bir Avrupa Süper Ligi kavramı, bu gece resmiyet kazandı. Zaman zaman resmi olarak önerilen, ancak FIFA ve UEFA da dahil olmak üzere altı kıta konfederasyonunun tümünün ‘ayrılıkçı’ gerekçesi ile şiddetle reddettiği oluşum, Avrupa'nın 12 kulübünün resmi açıklaması ile hayata geçirildi.

Yapılan bildiriye, Arsenal, Liverpool, Manchester United, Chelsea, Manchester City, Tottenham, Milan, Inter, Juventus, Atletico Madrid, Real Madrid ve Barcelona imza attı. Bildiride ayrıca üç kulübün daha kurucu kulüpler arasına katılacağı vurgulandı.

Aylarca süren gizli görüşmelerin ardından, İspanya'da Real Madrid ve Barcelona'yı da içeren ayrılık ekipleri; İngiltere'de Manchester United ve Liverpool; ve İtalya'da Juventus ve A.C. Milan - planlarını Pazar günü geç saatlerde doğruladılar. En az üç kurucu üye daha eklemeyi, ligi mevcut Şampiyonlar Ligi ile doğrudan rekabete sokacak hafta ortası maçları düzenlemeyi ve "mümkün olan en kısa sürede" oyuna başlamayı planladıklarını söylediler.

Kulüplerin Süper Lig olarak adlandırdığı bölgenin ilk başkanı seçilen Real Madrid Başkanı Florentino Pérez, "Futbola her seviyede yardımcı olacak ve onu dünyadaki hak ettiği yere taşıyacağız" dedi.

Süper Lig'in duyurusuna göre, kurucu kulüpler "sürdürülebilir bir finansal temel" kurmak için 3,5 milyar Euro'yu (yaklaşık 4,2 milyar dolar) ayıracaklar. Takım başına rakam, her kurucu kulübün yaklaşık 400 milyon dolar alacağı anlamına geliyor.

Oluşturmayı kabul ettikleri lig –
Konsept olarak N.F.L. gibi kapalı liglere daha yakın olan en iyi kulüplerden oluşan bir ittifak. ve N.B.A. Futbolun mevcut modelinden daha fazlası. 1950'lerden bu yana elit Avrupa futbolunun en önemli yeniden yapılanmasını getirecek.

Yeni süper lig modeli, Şampiyonlar Ligi'ni en çekici ve en başarılı takımlarını mevcut sistemden koparıyor. En zengin kulüpleri kendi kapalı devre yarışma sistemini yaşatacak. Futbol ekonomisinin mevcut sisteminden milyarlarca doları kendi aralarında paylaşmalarını sağlamış olacaklar. 

Ülkelere göre kurucular
Kurucu olarak kaydolan 12 takım şu anda İspanya, İtalya ve İngiltere'den bir düzine kulüp ile sınırlı. Premier Lig'den altı takımdan oluşan bir grup - United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Chelsea ve Tottenham - tek bir ülkedeki en büyük grubu temsil ediyor. Atlético Madrid, projeyi onayladığı söylenen diğer İspanya takımı olurken, Milan rakipleri Internazionale ve A.C. Milan, İtalya'nın temsilcileri olarak Juventus'a katılacak.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Fener'i Harun Tekin kurtardı

İspanya'da Kral Kupası Barcelona'nın

Sergen Yalçın Küplere Bindi
»  Beşiktaş'a Ankaragücü Çelmesi 2-2
»  Sergen Yalçın Aşı Oldu
»  Fatim Terim ve Ftbolculara Sert Sözler
»  Alanyaspor'dan Müthiş Geri Dönüş
»  Belözoğlu: Büyük Takım Böyle Oynar
»  Fenerbahçe Liderin Ensesinde 3-1
»  Cenk Tosun Ameliyat Oldu
»  Yılmaz Vural'dan Hakem İsyanı!
»  Erzurum'da Beşiktaş'ı Yıkan Sakatlık
»  Fatih Terim Tribünde İsyan Etti
»  Galatasaray Galibiyeti Unuttu 1-1
»  Belözoğlu'ndan Pelkas Sürprizi!
»  Emre Belözoğlu:Net Penaltımız Verilmedi
»  Fenerbahçe'ye Malatya Darbesi 1-1
»  Sergen Yalçın: Kolay Bir Maç Oldu
»  Kartal Alanya'yı Rahat Geçti 3-0
»  Bakan Koca'dan Futbolculara Aşı Onayı
»  Trabzonspor Direkleri Geçemedi 1-1
»  Samatta'dan Altın Gol 1-0
»  Kartal Zirve Yolunda Ağır Yaralı
»  Beşiktaş Basketbol Takımında Şok
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.