Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FİLİSTİN'Lİ BAKANLAR AÇLIK GREVİNDE
FİLİSTİN Lİ BAKANLAR AÇLIK GREVİNDE
 
İsrail askerlerince evlerinden alınan veya yollarda evlerine gitmek üzereyken durdurularak şafak vakti operasyonuyla tutuklanan Hamaslı bakan ve milletvekilleri, açlık grevine başladı.
 
1.7.2006 - 00:13
Ramallah yakınlarında İsrail'in Ofer Cezaevi'nde getirilen 45 Hamaslı bakan ve milletvekilinin, İsrail Ordusu'nca kaçırılmalarını protesto amacıyla açlık grevi yaptıkları öğrenildi.

Ofer'deki gözetim merkezinde 1000 dolayında Filistinli tutuklu bulunuyor. Tutukluların 100'ünün, Hamas'ın bakan ve milletvekillerine yer açılması amacıyla başka yerlere gönderildiği de belirtiliyor.

Sekiz bakan tutuklandı
Geçen çarşamba gecesi ve perşembe gününün ilk saatlerinde operasyonlarda İsrail ordusu, Batı Şeria'daki Filistin kentlerinden 8'i bakan, 61 parlamenteri tutuklamıştı.

Öte yandan tutuklanan Hamaslı bakan ve parlamenterlerin, "terör örgütünün üyesi veya lideri" iddiasıyla tutuklu kalacakları ve askeri mahkemede yargılanacakları belirtiliyor.

Türkiye devrede
Bu arada, Başbakan Erdoğan İsrailli askerin kaçırılmasından sonra yaşanan sorunların çözümü konusunda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Filistin Başbakanı İsmail Haniye ile görüşmelerde bulundu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak İsrailli askerin kaçırılmasıyla başlayan sorunların çözülmesi konusunda yardım talebinde bulundu.

Abbas, Erdoğan'a Filistin hükümetinin İsrailli askerin bulunması için elinden geleni yaptığını belirterek, Filistin halkına da çağrıda bulunduğunu söyledi. Mahmud Abbas'ın görüşmede, Başbakan Erdoğan'a askeri zarar görmeden bulmak istediklerini, bunun için de zaman ve sabır gerektiğini ilettiği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın da Abbas'a askerin bulunmasının yararlı olacağını, sorunun sağduyuyla çözümü için yardıma hazır olduğunu söylediği ifade edildi.

Olmert görüşmesi
Daha sonra, İsrail Başbakanı Olmert de Başbakan Erdoğan'ı arayarak sorunun çözümü için yardımcı olunmasını istedi. Başbakan Erdoğan da, elinden geleni yapacağını belirterek, Mahmud Abbas ile yaptığı görüşmeyi İsrail Başbakanı Olmert'e iletti, sabır ve itidal çağrısı yaptı.

Haniye görüşmesi
Başbakan Erdoğan, iki görüşmenin ardından Filistin Başbakanı İsmail Haniye'yi aradı.
Haniye, Başbakan Erdoğan'a İsrailli askerin bulunması için çalıştıklarını ve ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan da, İsrailli askerin bulunup iade edilmesinin önemli olduğuna işaret ederek, sorunun aşılması için her iki ülkeye de yardımcı olacağını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, her üç lidere de son kriz sonrası yaşanan şiddet ve Gazze'ye saldırı konusundaki kaygı ve üzüntülerini iletti.

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Gazze'de bir camide cuma namazında halka hitap ederken, Müslüman ülkeler, Arap ülkeleri ve Arap Birliği Genel Sekreteri ile sürekli temas halinde olduğunu kaydetti. Haniye, dün gece de Erdoğan ile uzun bir telefon konuşması yaptığını, Gazze'deki olayları ve Filistin'deki gelişmeleri anlattığını belirterek, 'sürekli temas halindeyiz' dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YARI FİNAL ALMANLARI ÇILDIRTTI

FİLİSTİN'LİLER , BİR İSRAİL ASKERİNİ DAHA KAÇIRDI

HANİYE: "MUMLARINIZI YAKIN GAZZE AYDINLIK KALSIN"
»  KUVEYT'TE KADINLAR İLK KEZ OY KULLANDI AMA...
»  BUSH'A GUANTANAMO ŞOKU
»  İRAN ORTADOĞUDA REFERANDUM İSTEDİ
»  HAVADA PANİK!
»  FED FAİZİ ZİRVE YAPTI
»  REHN:"MÜZAKERELER DURDURULABİLİR"
»  GÜNEY'DE SAVAŞ KAPIDA
»  RİCE'NİN MOSKOVA'DA NE İŞİ VAR?
»  TERÖR YASASINA YARGIÇ ENGELİ
»  BLAİR PES ETTİ, SENEYE BAŞBAKANLIĞI BIRAKIYOR
»  FRANSA'NIN APOSU ÇAKAL KARLOS FRANSADAN DAVACI
»  FEHRİYE BİLMECESİ
»  IRAK'TA ŞİDDET OLAYLARINDA 10 KİŞİ ÖLDÜ
»  ABD'DE BAYRAK YAKMAYA YASAK TEKLİFİNE RET
»  ABD, ÇOCUK PORNOSUNA SAVAŞ AÇTI
»  KUVEYT'TE KADINLI İLK SEÇİM
»  RUMLAR SİLAHLANMADA KARARLI
»  GAZZE'DE PATLAMA, 1 ÖLÜ
»  İRAN'A ÜLTİMATOM'A ORTAK OLAMAYIZ
»  DÜŞÜNCELERİ OKUYAN BİLGİSAYAR YAPILDI
»  PRENS CHARLES'İN KAZANCI 20 MİLYON EURO
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.