Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FİŞİ ÇEKİLECEK İDDİASI...
FİŞİ ÇEKİLECEK İDDİASI...
 
Paris’te hastanede yatan Filistin lideri Yaser Arafat'ın eşi Süha Arafat, ‘Kocamı canlı, canlı gömmek istiyorlar’ diyerek Filistinli yöneticileri suçladı.
 
9.11.2004 - 07:19

Paris’te ölüm-kalım savaşı veren Filistin lideri Yaser Arafat’ın eşi Süha Arafat ile yeni dönemin Filistinli kurmayları dün fena kapıştı. ‘Kocamı canlı, canlı gömmek istiyorlar’ diye celallenen Süha Arafat’ın suçlaması üzerine Filistinli yetkililer Paris ziyaretini önce iptal etti, sonra Fransa’ya gideceklerini duyurdu. Süha Arafat’ın miras karşılığı, Arafat’ın fişinin çekilmesine izin vereceği öne sürüldü.

FRANSA’nın başkenti Paris yakınlarındaki Percy askeri hastanesi yoğun bakım ünitesinde yatan Filistin lideri Yaser Arafat’ın esrarengiz hastalığı, sağlık durumu ve ziyaretçiler konusunda kesin ambargo koyan Süha Arafat, Filistin liderlerini hedef alan açıklamalarıyla kriz yarattı.

Filistin Başbakanı Ahmed Kurey, Dışişleri Bakanı Nebil Şaat ve Filistin Kurtuluş Örgütü’nün Genel Sekreteri Mahmud Abbas’ın dün Paris’e gitme planlarına sert tepki gösteren Süha Arafat, El Cezire Televizyonu’na, ‘O daha ölmedi, yaşayacak ve topraklarına dönecek. Abu Ammar’ı (Arafat) diri, diri gömmek istiyorlar. Resmen öldü açıklaması yapılmadan Arafat’ı bir an önce gömmek için gelecekler’ diye feryat etti.

Süha Arafat’ın ağır suçlamalarından sonra Filistin’in kurmayları Paris gezisini iptal etti. Bu karar Filistinlileri çılgına çevirdi. Önde gelen Filistinliler, ‘Yaser Arafat, Süha Arafat’ın mülkü değildir. Filistin halkı Süha Arafat’ı kabul etmiyor ve tanımıyor. O öyle bir kadın ki, ikinci intifada başladığı Eylül 2000’den beri kocasını merak edip görmeye bile gelmedi’ diye isyan ettiler.

SÜHA ÖZÜR DİLESİN

Filistin Konseyi dün öğle saatlerinde El Cezire televizyonundan Süha Arafat’a (41) tepki gösterip, ‘Süha Arafat, Filistin halkından özür dilemek zorunda. Bu halka karşı çok haşin davrandı’ denildi. Başbakan Ahmed Kurey de kabine toplantısının açılışında, ‘Kardeş Süha’nın açıklamalarından büyük üzüntü duyduk’ diye tepki gösterdi. Filistinli liderlerin Paris ziyareti için Süha Arafat’tan vize alma çabaları sonuç verdi. Arafat’ı ziyaret etmek için dün akşam Ürdün’den Fransa’ya hareket eden Filistin Başbakanı Ahmed Kurey, eski Başbakan Mahmud Abbas, Dışişleri Bakanı Nebil Şaat ve Meclis Başkanı Rauhi Fattuh, bugün 17.30’da Cumhurbaşkanı Jaques Chirac ile bir araya gelecekler.

Debka: Salı akşamı öldüğü açıklanacak

İSRAİL istihbaratına yakınlığıyla bilinen Debka internet sitesi Süha Arafat ile Filistinli yetkililerin pazarlığını yazdı. Arafat’ın milyonlarca dolarlık mirasına ve aylığa bağlanmasını sağlayacak anlaşmayı Süha Arafat’ın Fransız avukatları hazırladı. Başbakan Kurey ve FKÖ Genel Sekreteri Mahmud Abbas’ın bu sözleşmeyi imzalaması karşılığında Arafat’ın fişi çekilecek. Bu akşam resmen öldüğü duyurulacak ve yarın Paris’te törenden sonra cenaze Kahire’ye gidecek. Ürdün üzerinden Filistin’e getirilecek Yaser Arafat’ın cenaze töreni 19 Kasım’da ve muhtemelen Eriha’ya gömülecek. Arafat’ın 300 milyon ile 1 milyar dolar arasında bir serveti bulunduğu sanılıyor.

Fransız radyo ve televizyonları dört gündür tüm haber bültenlerinde Arafat’ın beyin ölümünün gerçekleştiği ve cihazlara bağlı olarak yaşamını sürdürdüğünü duyururken Percy Hastanesi yetkilileri, yoğun bakımda olan Filistin liderinin durumunun değişmediğini tekrarlıyor ve 75 yaşındaki Arafat’ın sağlık durumu hakkında ‘tıbbi gizlilik’ gerekçesiyle daha detaylı açıklama yapmıyor. 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 1   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 
Emin Varol
15 Temmuz 2013 Pazartesi 16:31
Muhteşemsin Ağabey.. Allah uzun ömür versin..
Katılıyorum  Katılmıyorum  
%50 %50
  Bu kategorideki diğer haberler


NÜKLEER ATIK TAŞIYAN TREN PROTESTOCUYU EZDİ...

HOLDİNG'DE SEKS SKANDALI

İNGİLTERE'DE HEMZEMİN KAZASI
»  BUSH, TÜRKLERE İFTAR VERECEK !!
»  ARAFAT ÖLÜMLE DANS EDİYOR
»  BİR BU EKSİKTİ... İNGİLTERE TÜRKİYE'NİN KIBRIS'TAKİ ASKERLERİNİ AZALTMASINI İSTEDİ
»  ABD, MEKADONYA'YI TANIDI, YUNANİSTAN ÇILDIRDI
»  FİLİSTİN, ARAFAT'A AĞLIYOR
»  ABD SEÇMENİNE İLK GÜN SÜRPRİZİ...BUSH'UN AİLE FOTOĞRAFINDA BİR ÇİFT LEZBİYEN!..
»  SANAL ALEMDEKİ RUS KIZLARINA DİKKAT!
»  ABD YUNANİSTAN'I NEDEN ÇOK KIZDIRDI ?
»  BUSH KABİNESİNİ TOPLUYOR, KİMLER VAR KİMLER YOK ?
»  IRAKLIYA BİR İYİ BİR DE KÖTÜ HABER !!!
»  FLAŞ... FLAŞ... FLAŞ...
»  BUSH, SEÇİM SONRASI,"TARİHİ BİR ZAFER KAZANDIK" DEDİ
»  ÜNLÜ YILDIZLAR KİME OY VERDİ ?
»  PUTİN'İN İSTEDİĞİ OLDU BUSH KAZANDI...
»  TAYVAN'LI ÇILGIN...
»  HATALI 200 BİN ADİDAS PİYASADAN ÇEKİLİYOR
»  EŞCİNSEL EVLİLİĞE HAYIR KÖK HÜCREYE EVET
»  ABD 4 YIL DAHA "BUSH" DEDİ...
»  BUSH ÖNDE GİDİYOR
»  ABD SEÇİMLERİ
»  ÇİN'DE KEDİ YEMEK YASAKLANDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.