Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GÜL'ÜN ATADIĞI REKTÖRE YOLSUZLUK ŞOKU
GÜL ÜN ATADIĞI REKTÖRE YOLSUZLUK ŞOKU
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından tekrar Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Süleyman Okudan, Danıştay kararıyla 'trilyonluk usulsüzlük' suçlamasıyla mahkeme karşısına çıkacak.
 
29.12.2007 - 13:50

Danıştay Birinci Daire, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın yanı sıra 11 yöneticinin, Üniversiteye bağlı Meram Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne 2004 ve 2005 yılında yapılan kit alımlarında usulsüzlük yaptıkları yönünde belirlemelerde bulunan ve yargılanmaları istenen YÖK kararına karşı itirazlarını sonuçlandırdı. Mahkeme, YÖK Denetleme Kurulu raporlarındaki görüşler çerçevesinde, bir yönetici dışında Rektör Okudan'ın da içinde olduğu toplam 11 yöneticinin Türk Ceza Yasası'nın 3 yıla kadar hapsi öngören 257'nci maddesi uyarınca yargılanmalarını kararlaştırdı. Daire, dosyayı Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderirken, Üniversite yöneticilerinin yargılanmalarının Konya Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılmasını oyçokluğuyla benimsedi.

 

TRİLYONLUK USÜLSÜZLÜKLER

Daire kararında, Rektör Okudan ile ekibinin, 2004 yılında gerçekleştirilen ve 119 kalem biyokimya rutin ve hormon kiti ihalesine ilişkin Maliye Bakanlığı Muhasebat Başkontrolörü tarafından kurulan Uzman Komisyonun, ihalede oluşan fiyatların piyasa fiyatlarına göre yüksek olduğunun belirlendiği kaydedildi. Söz konusu ihaledeki usulsüzlük YÖK Denetleme Kurulu raporunda da “Meram Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin ihtiyacı olan ve yaklaşık bedeli 1 trilyon 766 milyar 473 milyon olarak tespit edilen 119 kalem biyokimya hormon ve rutin kitleri ihalesinde Kamu İhale Kanunu'nun açıkça ihlal edilip, rekabet imkanlarını sağlamadan piyasa rayicinin çok üstünde bir bedelle ihale yapılarak Döner Sermaye İşletmesinin zarara sokulması, üçüncü şahıslara menfaat sağlanması” şeklinde yer aldı.

 

Danıştay Birinci Daire, 2005 yılında yine aynı ürünlere ilişkin yapılan bir diğer ihalenin de piyasa fiyatlarının çok üstünde sonuçlandığını bildirdi. Kararda, ihale için Konya Ticaret Odası'ndan, üretim ve satış yapan iki özel sektör kuruluşundan fiyatlar alındığı, piyasada ihale konusu malı üreten veya pazarlayan gerçek veya tüzel kişilerden de proforma fatura istendiği, daha önceki yıllarda alım yapılmış aynı kalem ürünlere ilişkin geriye dönük son beş yılın ortalamasının da alınarak yaklaşık maliyetin belirlendiğine dikkat çekilirken, fiyat sorulan iki firmadan birisinin ihale üzerinde bırakılan firma olduğu kaydedildi. Bu firmaların vermiş oldukları fiyatların ortalaması ile Konya Ticaret Odası'nın piyasa araştırmasa yaparak belirlediği fiyatların birbirlerinden yüzde 250'lere varan farkları olduğu vurgulanan kararda, mevzuata uygun bir işlem yapılmadığının altı çizildi.


Daire kararında biyokimya laboratuarlarında yapılan sayım ve ambar kayıtlarının incelenmesi sonucu laboratuarda kullanım süresi geçmiş kit bulunduğu, bunlardan bazılarının ambar giriş tarihleri itibariyle kullanım sürelerinin geçmiş olduğu, firmayla yapılan sözleşmeye göre kullanım süresinin geçmesine az kalan kitlerin değiştirilmesi olanağı olmasına karşın sözleşme hükmünün uygulanmadığını bildirdi.

 

Kaynak: Özgür Haber Ajansı



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERBAKAN'DAN ERDOĞAN'A AĞIR SÖZLER

BAKAN'DAN AĞAÇ KATLIAMI İTİRAFI

MECLİS'İN YENİ YIL'DAKİ İLK İŞİ SİGARA YASAĞINI GENİŞLETMEK
»  KAMU'DA LOJMAN KİRALARIN YÜZDE 5 ZAMLANDI
»  MİLLİ GÖRÜŞ'TEN ALTERNATİF YILBAŞI GECESİ
»  BAŞBAKAN'IN EN ÇALIŞKAN VALİSİ
»  MERİÇ'TE GÖÇMEN FACİASI: 1 ÖLÜ 26 KAYIP
»  MERİÇ'TE GÖÇMEN FACİASI: 1 ÖLÜ 26 KAYIP
»  ÇANAKKALE'DE DEPREM
»  “TERÖRİZMİN HEDEFLERİNİ BENİMSEYEN HERKES TERÖRİSTTİR”
»  YATTARA GALATASARAY YOLUNDA
»  MGK'DAN OPERASYONLARA DEVAM KARARI
»  KAHRAMAN POLİS'E 10 MAAŞ ÖDÜL
»  GÖKÇEK, OPERA ÇARŞISINI YIKIYOR, ESNAF AYAKLANDI
»  ÖCALAN'DAN DTP'YE MESAJ VE FIRÇA
»  SUSURLUK KAMYONU HURDACIDA
»  YARGITAY'DA SEÇİM KİLİTLENMEK ÜZERE
»  ILS SİSTEMİ BULUNMAYAN HAVAALANI KALMAYACAK
»  İTİRAFÇI PKK KAMPLARININ HARİTASINI VERDİ
»  ERDOĞAN'DAN DTP'YE KAPATILMA YORUMU
»  GÖBEĞİNİ KAŞIYAN OSMAN..!
»  TÜRK_İŞ İŞÇİYİ TEMSİL ETMEYEN İŞÇİ DÜŞMANI OLDU
»  MECLİS KÜRSÜSÜNDEN KÜRTÇE KONUŞACAK
»  BOTAŞ'TA TARİKAT PARMAĞI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.