Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2238
EURO
37,9545
IMKB
9.177,000
ALTIN
2.917,000
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GÜNGÖREN BOMBACILARI KANDİL EĞİTİMLİ
GÜNGÖREN BOMBACILARI KANDİL EĞİTİMLİ
 
İstanbul Güngören Menderes Caddesi'nde geçtiğimiz pazar akşamı yaşanan ve 17 kişinin ölümü, 154 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan hain saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı. Saldırıyla ilgili gözaltına alınan 10 zanlıdan 8'i tutuklandı, 2 kişi ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.
 
4.8.2008 - 00:04
HÜCRE EVLERİNE BASKIN
Kanlı saldırının ardından geniş çaplı soruşturma başlatan polis, terör örgütü PKK'nın Esenyurt, Bahçelievler, Bağcılar, Güngören ve Bakırköy'deki hücre evlerine düzenlediği baskınlarda 10 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 10 kişiden 2'si savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 8 zanlı ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. İddiaya göre, gözaltına alınan zanlılardan, 1'i bombayı hazırladı, 3'ü olay sırasında gözcülük yaptı ve Hüseyin Türeli'nin (26) bombayı bıraktığı, diğer zanlıların da bu kişilere yardım ve yataklık yaptığı tespit edildi. Gözaltına alınanların fotoğrafları patlama yerindeki MOBESE görüntüleriyle karşılaştırıldı. Ve gözaltındaki Hüseyin Türeli'nin görüntüsünün, çöp tenekesine bombayı bırakan kişiyle örtüştüğü saptandı. Görgü tanıklarının ifadesinde de olay yerinde görünen ve eşkali verilen zanlının gözaltındaki Hüseyin Türeli olduğu öğrenildi.

SUÇ DOSYALARI KABARIK
Türel'nin ifadesinde olayla ilgisi olmadığını ve bombayı bırakan kişinin kendisi olmadığını söylediği öğrenildi. Ancak gözaltına alınan ve olay sırasında gözcülük yaptığı ileri sürülen bir zanlı ifadesinde, bombayı bırakan kişinin Hüseyin Türeli olduğunu söyledi. Gözcünün itirafları üzerine Türeli'nin de suçunu itiraf ettiği öğrenildi. Türeli'nin, 'Bombayı nerden aldığı' sorusuna, ikamet ettiği Esenyurt'tan gözaltına alınanlar arasında bulunan bir kişiden aldığını söylediği ileri sürüldü. Esenyurt'ta hücre evinde gözaltına alınan zanlının ifadesinde bombayı hazırladığını ve verdiğini itiraf ettiği öğrenildi. Öte yandan bombacı Türeli'nin, Aralık 2007'de Mecidiyeköy'de çantasında el bombalarıyla yakalanan Bülent Öztürk ile Türkiye 'ye giriş yaptığı ve o günden bu yana bombalarla ele geçirilebilmek için takip altında tutulduğu iddia edildi. Araştırmalardan bombacı Türeli ile bombayı hazırlayan kişinin terör suçundan sabıkalı olduğu ve geçmişte güvenlik güçleriyle çatışmaya girmekten bombalı eylemlere kadar birçok suça karıştığı tespit edildi.

KANDİL'DE BOMBA EĞİTİMİ ALDI
Bu arada, bombayı veren ve hazırlayan zanlının PKK'nın bomba uzmanı olduğu ileri sürüldü. Terör örgütünün Kuzey Irak'ta bulunan Kandil kampında eğitim aldığı ve olaydan iki üç hafta önce İstanbul'a geldiği tespit edildi. Bomba uzmanı, örgüt tarafından daha önceden bomba malzemelerinin bırakıldığı Esenyurt'ta bir evde kalmaya başladı. Bomba uzmanı, örgütten aldığı talimatla, bombayı hazırlayarak olay günü, bombayı buluştuğu bir kişiye verdi. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne çıkarılan zanlılardan bombayı bırakan kişi olduğu iddia edilen Hüseyin Türeli, Cevat Aydın, Abdurrahman Oral, Ziya Kıraç, Aydın Ağlar, Nusret Tebiş, Mehmet Salih Yanık ve Şerasettin Kara tutuklandı. Zanlılardan Murat A. ve Şaban G. savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ANJİYO İLE GELEN YAKINLAŞMA

BAHÇELİ'NİN ÜLKÜSÜZLEŞTİRMESİNE ERCİYES CEVABI

MAKDUM,20 MİLYON DOLARLIK MOBİLYA ALDI
»  ŞAHİN'DEN "GECE YARISI EKSPRESİ" İTİRAFI
»  YAŞ İKİNCİ GÜN TOPLANTISI DA BİTTİ
»  "EN HAKİKİ "YEŞİL", VELİ KÜÇÜK İDDİASI
»  ÜMİT ÖZDAĞ'DAN ERGENEKON İDDİALARINA YANIT
»  MEHMETÇİĞE 75 KİLOLUK BOMBA TUZAĞI
»  BESKETBOL FEDERASYONU'NDAN FORMA AÇIKLAMASI
»  EMNİYETTE KOLTUK KRİZİ
»  AKP'Lİ VEKİLDEN İLGİNÇ GENELKURMAY BAŞKANI YORUMU
»  ERDOĞAN VE GÜL'DEN BAYKAL'A GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU
»  İŞTE PKK-ROJ TV İLİŞKİSİNİN KANITI
»  BAYKAL EVİNDE İSTİRAHATTE
»  FLAŞ..FLAŞ.. DENİZ BAYKAL, ANJİYO OLDU
»  AKP'DEN İHRAÇ HAMLESİ
»  ÇEVRE BAKANI ANTALYA'DAKİ DEHŞETİ ANLATTI
»  'ZEVAHİRİ ÖLDÜ' İDDİASI
»  İKİNCİ KEY LİSTESİ YOLDA
»  DEMİREL:"GENERALERİN TUTUKLANMASINA ÜZÜLDÜM"
»  ŞIRNAK'TA ÇATIŞMA, 5 KORUCU ŞEHİT
»  OSMAN YAĞMURDERELİ'NİN YARIM KALAN PROJESİ...
»  GÖKÇEK'TEN CHP'Lİ VEKİL'E: "ŞEREFSİZ"...
»  OSMAN YAĞMURDERELİ YAŞAMINI YİTİRDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.