Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
G-8'LERDEN İSRAİL'E DESTEK
G-8 LERDEN İSRAİL E DESTEK
 
Dünyanın en zengin ülkeleri, İsrail'in Lübnan saldırısına destek verdi. Rusya'nın St. Petersburg kentinde toplanan G8 Zirvesi'nde Hizbullah'tan İsrail'e yönelik saldırıları durdurması istendi.
 
17.7.2006 - 04:13
G8 açıklamasında İsrail'in kendini savunma hakkı bulunduğunun altı çizildi. G8'ler, İsrail saldırısının sona ermesi için iki şart öne sürdü.
 
Bunlar, kaçırılan iki İsrailli askerin serbest bırakılması ve İsrail'e yönelik Hizbullah saldırılarının durdurulması. G8'ler, İsrail'den de saldırı düzenlerken de en üst seviyede dikkatli olmasını istedi.

Nasrallah meydan okudu
 
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail saldırılarının başladığı günden bu yana ilk kez ortaya çıktı. İsrail'in vurduk dediği Hizbullah televizyonu El Manar'da bir video kaydı yayınlanan Nasrallah, tüm Arap ve Müslümanları, kendileriyle birlikte İsrail'e karşı savaşmaya çağırdı.
 
Nasrallah, İsrail'le savaşta her türlü yöntemi kullanma tehdidinde bulunarak, kırmızı hat olmadığını söyledi. Hizbullah lideri, tüm Arap ve İslam dünyasının desteğini istedi ve onlar için savaştıklarını ifade etti.
 
İsrail'in üçüncü büyük kenti Hayfa'ya düzenlenen saldırıyı, sadece başlangıç diye nitelendiren Hizbullah lideri, İsrail kara birliklerinin de Lübnan'a girmesi halinde onlarla yüzyüze savaşacaklarını söyledi ve, "onlara sürprizlerimiz olacak" dedi.
 
Nasrallah, İran askerlerinin kendilerine yardım sağladığı yolundaki iddiaları da yalanladı. Yorgun görünen Nasrallah'ın konuşmasının da normalden yavaş olduğu dikkat çekti.
 
Şii Hizbullah örgütünün lideri Hasan Nasrallah, iki askerinin kaçırılmasının ardından İsrail tarafından suikast hedefi ilan edilmişti. Hizbullah, iki İsrail askerini, İsrail'i esir değiş-tokuşuna zorlamak için kaçırmıştı.
 
Solana desteğe gitti
 
Avrupa Birliği Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, AB'nin Lübnan'a desteğini bildirmek üzere Beyrut'a gitti.
 
İsminin açıklanmasını istemeyen bir Avrupalı diplomat, Lübnan'a dün gitmek isteyen, ancak bombardımanın yoğunluğundan ötürü seyahatini ertelemek zorunda kalan Solana'nın bu akşam Beyrut'a gittiğini söyledi.
 
Solana'nın Başbakan Fuad Sinyora ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüşeceğini, ardından basın toplantısı düzenleyeceğini belirten diplomat, Solana'nın Lübnan'a destek ve bu ülkeyle dayanışmasını göstermek istediğini kaydetti.
 
Bölgede başka bir ziyareti öngörülmeyen Solana'nın AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere yarın Brüksel'e dönmesi bekleniyor.
 
Operasyon beşinci gününde
 
İsrail'in Lübnan operasyonu beşinci gününe girerken Hizbullah'ın Hayfa'ya düzenlediği roket saldırısında sekiz İsrailli, İsrail'in güney Lübnan'a düzenlediği hava saldırısında ise sekizi çifte pasaportlu Kanada vatandaşı olmak üzere en az 16 Lübnanlı sivil öldü.
 
Hizbullah, Hayfa'ya 20 roket attı. Roketlerden biri tren istasyonunu vurdu. Saldırılarda sekiz İsrailli öldü, 20 kişi de yaralandı.
 
Misilleme gecikmedi. İsrail önce günboyu başkent Beyrut'ta Hizbullah'ın güçlü olduğu güney mahalleleri, anayolları ve elektrik santrallerini vurdu. Ardından savaş uçakları, güney Lübnan'daki Sur kentini vurdu: En az 10 sivil öldü.
 
İsrail operasyonlarının başladığı günden bu yana lübnan'da 120'den fazla kişi hayatını kaybetti. İsrail, Lübnan'a Hizbullah'ın kaçırdığı iki askeri gerekçe göstererek girmişti.
 
Protestolar sürüyor
 
İsrail'in Lübnan'da ve Gazze'de düzenlediği saldırılara yönelik tepkiler de sürüyor. İsrail, İran, Suriye ve Endonezya'daki protesto gösterilerinde operasyonlara son verilmesi istendi. İran'daki protestolarda İsrail bayrağı yakıldı.
 
İsrail'de yaşayan yüzlerce Arap, Nazareth kentinde İsrail'in Gazze ve Lübnan'da sürdürdüğü operasyonları protesto etti. Göstericiler, "ABD'nin siyonist öfkesine karşı duran Suriye'nin yanındayız" yazılı pankartlar taşıdı.
 
İran'da ise üniversite öğrencileri protesto için başkent Tahran'daki Birleşmiş Milletler binasına yürdü. Gösterilerde İsrail bayrakları yakıldı.
 
Suriye'de de tepkilerin hedefi İsrail'di. Suriye'de yaşayan Şii Iraklılar, Hizbullah bayraklarıyla düzenledikleri yürüyüşte örgüt lideri Nasrallah'a destek verdi. Çok sayıda kadının da katıldığı gösteride, "İsrail ve ABD'ye ölüm" sloganları atıldı.
 
Endonezya'da da yaklaşık 6 bin kişi başkent Cakarta'da, "asıl terörist İsrail'dir" sloganlarıyla İsrail'i protesto etti.
 
Mübarek: "İşgali engelledik"
 
Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ise, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid el Nahayan ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada, "eğer araya girmeseydik Beyrut yıkılacaktı" dedi.
 
Mübarek, Mısır yetkililerinin İsrail yetkilileri ile günde birden fazla görüşme yaptıklarını belirterek, hafta başında iki askerinin kaçırılmasının ardından İsrail'i Beyrut'u işgal etmemeye ikna ettiklerini söyledi.
CNNTÜRK


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İSRAİL İŞGAL HAREKATINA HAZIRLANIYOR

HİZBULLAH LİDERİ NASRALLAH SAVAŞ İLAN ETTİ

İSRAİL'E HİBULLAH FÜZESİ: 8 ÖLÜ
»  SEX MANYAĞI BAYAN ÖĞRETMENE 7 YIL HAPİS
»  BUSH VE PUTİN G-8 ZİRVESİNDE ANLAŞAMADI
»  SEX DÜŞKÜNÜ TÜRKLER RUS KIZLARINI BUNALTTI
»  LÜBNAN'DA ATEŞ ÇEMBERİ
»  SURİYE'DEN LÜBNAN'A AÇIK ÇEK
»  SİNYORA TÜRKİYE'DEN YARDIM İSTEDİ
»  İSRAİL HİZBULLAH'IN MERKEZİNİ VURDU
»  IRAK OLİMPİYAT KOMİTESİ BAŞKANI KAÇIRILDI
»  KERKÜK'TE TÜRKMEN LİDERE SUİKAST
»  PUTİN, BUSH'UN AĞZININ PAYINI VERDİ
»  PKK'NIN YILANBAŞINI İRAN VURDU
»  İTALYA İNGİLTERE ARASINDA MEDYA SAVAŞLARI
»  SERİ KATİL RESMİ BİR GÖREVLİ Mİ?
»  BM HAVANDA SU DÖVDÜ
»  HİZBULLAH LİDERİNDEN SAVAŞ TEHDİTİ
»  BU KADIN TÜRKİYE'DE İÇ SAVAŞ İSTİYOR..!
»  SOLONA'DAN ORTADOĞU'DA BARIŞ GİRİŞİMİ
»  PUTİN'DEN DÜNYAYA ÇAĞRI
»  ABD KUCAĞINA OTURMAYANI TERÖRİST İLAN EDİYOR
»  İSRAİL LÜBNAN'I BOMBA MANYAĞI YAPTI
»   ATAKA PARTİSİ TÜRKLERE KARŞI KAMPANYA BAŞLATTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.