Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GAZ BOMBASINI KARGOYLA VALİ GÜLER'E GÖNDERDİLER
GAZ BOMBASINI KARGOYLA VALİ GÜLER E GÖNDERDİLER
 
İstanbul polisinin dün Şişli-Taksim civarında binlerce insanı sokağa çıkamaz hale getiren gaz bombalarının üzerinde trajikomik bir ibare olduğu ortaya çıktı.
 
2.5.2008 - 22:05

Bombaların aynen şu ifade yazıyor “Toplumsal olaylarda kullanılmaz”, “Bulduğunuz yerde polise teslim edin”.

İstanbul'daki 1 Mayıs olaylarında polisin Şişli Etfal Hastanesi bahçesine attığı öne sürülen gaz bombalardan biri Muğla'da ortaya çıktı. Kutlamalara katılmak için İstanbul'a giden Muğla Yurtsever Cephe üyeleri, önlerine düşen patlamış bombayı Muğla'ya getirdi, ardından tepki amacıyla kargoyla İstanbul Valisi Muammer Güler'e gönderdi. Yurtsever Cephe, Vali Güler'i istifaya çağırdı.     

Şişli Etfal Hastanesi bahçesine atılan üç gaz bombasından biri Muğla'dan giden göstericilerin önüne düştü. Gaz bombasını alarak Muğla'ya getiren Muğla Yurtsever Cephe üyeleri, daha sonra bir mektupla birlikte İstanbul Valisi Muammer Güler'e gönderme kararı aldı. Yurtsever Cephe Üyeleri, PTT önünde basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdi. Yurtsever Cephe Sözcüsü Ayhan Karahan, şöyle konuştu:   

“Gaz bombasını hastaneye attıran, azmettirici ellere yani sahibine gönderiyoruz. Bu bomba Şişli Etfal Hastanesi Acil Servisi'ne atılan bombalardan birisi. Yani Vali Muammer Güler'in yanlışlıkla düştüğünü söylediği bombalardan biri. Bombanın üzerinde ‘Bulduğunuz yerde polise teslim ediniz’ yazıyor. İstanbul'da bulduğumuz bombayı orada polise teslim etmemiz mümkün görünmüyordu. Çünkü orada can güvenliğimizi bizzat polisin kendisi tehdit ediyordu. İstanbul dünyada en barbar karşılanan 1 Mayıs'lardan birisine tanık oldu. 1 Mayıs öncesi sürekli bahsettiği provokasyon gerçekleşmedi. Provoke eden Vali'nin emrindeki kolluk güçleri oldu. Ayrıca bay Güler ‘orantılı güç kullanımı’ sözlerini 1 Mayıs öncesi hiç dilinden düşürmemişti. Biz Yurtseverler soruyoruz; Görevini yapan bir gazetecinin kolunu kırmanın, hastane acil servisine gaz bombası atmanın orantısı neresinde? Ancak bizler bay Güler'in orantı koordinatlarının nerelere dayandığını biliyoruz. 1 Mayıs'ta emekçilere, halka uygulanan barbarlık için de suçduyurusunda bulunacağız. 1 Mayıs 2009'da da Taksim'de olacağımızı şimdiden kamuoyuna duyuruyoruz.”

Bombanın üstüne eklenen, Vali Muammer Güler'e hitaben yazılan mektupta ise şu cümleler yer aldı:

“Bay Muammer Güler dün 1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü'nde yaşananlar sadece ülke değil, dünya kamuoyunun malumudur. Yaşanan insanlık dışı barbarlık sizin azmettiriciliğinizde, emrinizdeki kolluk güçlerinin marifetiyle gerçekleşti. Siz 2004 yılındaki NATO zirvesi yapılırken İstanbul'da Taksim'i de içine alan bölgeyi ülkemiz insanına NATO'cuların güvenliği gerekçesiyle yasaklamıştınız. Yani NATO'cuların güvenliği için yine ülke yurtseverleri benzer bir azgın saldırı ile karşı karşıya kalmıştı. Bu iki tezat durum dahi aslında kime hizmet ettiğinizi açıkça ortaya çıkarıyor. Uluslararası emperyalist efendilere yaranma adına hiçbir kurum işgalcisi kendi halkına böylesi bir zulüm yapamaz. Kamu görevi hiç yürütemez. Bay Güler'in akıl ve ruh sağlığından şüphelenmek bizlerin ve kamuoyunun düşünebileceği en masumane pozisyon. Bay Güler sizin en kısa sürede bağımsız bir bilim tıp kurulu tarafından akıl ve ruh sağlığınızın durumu konusunda testten geçmeniz gerektiğini düşünüyoruz. Bizleri bu konuda zorlamayın. Bunu özgür iradenizle yapmaz iseniz akıl ve ruh sağlığınızın testini bizler hukuksal yollardan isteyeceğiz. Sizi aynı zamanda istifa etmeye çağırıyoruz. Çünkü siz görevde olduğunuz sürece İstanbul halkının can güvenliği olmayacak. Ayrıca hakkınızda suç duyurusunda bulunuyoruz. Bir konuda da uyarıyoruz.”

Ancak PTT, mevzuat gereği patlamış da olsa bombayı alamayacağını belirtti. Yurtsever Cephe üyeleri de özel kargo şirketi şubesine giderek, kargoyla paketi gönderdi.


 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


LAGENDİJK, AKP KAPATILACAK

İÇİŞLERİ BAKANI HAKKINDA GENSORU ÖNERGESİ

DİYARBAKIR BOMBACISI KİN KUSTU
»  ÇALIK,HALKBANK'A DA TALİP OLDU
»  CHP'DEN ERDOĞAN'A; FAŞİST
»  1 MAYIS'IN BİLANÇOSU 1 MİLYAR YTL
»  TÜFE'Yİ GİYİM AZDIRDI
»  "TERÖR ÖRGÜTÜ, ŞAŞKINLIK VE TELAŞ İÇİNDE"
»  İNGİLİZ DERGİSİNDEN BAYKAL'A ÇİRKİN BENZETME
»  HÜSEYİN ÜZMEZ'İN TAHLİYE İSTEMİNE RET
»  VALİ GÜLER'İ İSTEMİYORUZ İSTİFA ETSİN KAMPANYASI
»  REHN, YİNE DEMOKRATİK LAİKLİK İSTEDİ
»  CHP, BİR İSTİFA, BİR DE ÖZÜR İSTİYOR
»  TURHAN ÇÖMEZ'DEN ÇAMUR KAMPANYASINA YANIT
»  "ERDOĞAN'IN SERVETİ NE KADAR?" AÇIKLAYIN!
»  VURAL SAVAŞ, AKP'NİN SAVUNMASINI YORUMLADI
»  VATANDAŞ, RTÜK'TEN NELER İSTİYOR?
»  ERDOĞAN'DAN OLAYLI 1 MAYIS YORUMU
»  BAKAN ÇELİK, TOPU 'GAZCI KARDEŞLER'E ATTI
»  ERDOĞAN, YURT DIŞI GEZİLERİNİ İPTAL ETTİ
»  1 MAYIS'A POLİS MÜDAHALESİ MECLİS GÜNDEMİNDE
»  MALATYA ÜNİVERSİTESİNDE GIRTLAĞA KADAR YOLSUZLUK
»  COP,GAZ,BASINTLI SU VE TEKME BAYRAMI
»  FETULLAH GÜLEN, 100 ENTELLEKTÜEL ARASINDA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.