TBMM Genel Kurulu'nda, 22 Temmuz'da yapılacak seçimde 25 yaşındakilerin de milletvekili olabilmesi ve bağımsız adayların birleşik oy pusulasında yer almasını öngören Anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesiyle gençlerinde önü açıldı.. 25 ve 30 yaş arasında aday olmayı düşünen kamu görevlilerinin, seçilip seçilmeyecekleri netleşmediği için seçim takviminin açıklanması nedeniyle istifa edememeleri krizi de teklife eklenen önergeyle aşıldı.
Yapılan ilk tur oylamada 452 milletvekili oy kullandı. Yasa 426 oyla kabul edilirken, 15 milletvekili ret oyu verdi, 10 milletvekili çekimser kaldı, bir de geçersiz oy kullanıldı. Ayrıca 22 Temmuz'da yapılacak seçimler için Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği takvime göre milletvekili adayı olacak 25 ve 30 yaş arasındaki kamu görevlilerine yarına kadar tanınan istifa süresi de uzatıldı. Önergenin oylamasına 425 milletvekili katılırken, 406 milletvekili 'kabul', 9 milletvekili 'ret', 5 milletvekili
'çekimser', 2 milletvekili 'geçersiz' ve 3 milletvekili 'boş' oy kullandı.
1. maddenin oylamasına ise 390 milletvekili katılırken; 373 milletvekili 'kabul', 7 milletvekili 'ret', 5 milletvekili 'çekimser' 2 milletvekili 'boş' ve 3 milletvekili de 'geçersiz' oy kullandı.
2. maddenin oylamasına ise 399 milletvekili katılırken; 382 milletvekili 'kabul', 7 milletvekili 'ret', 4 milletvekili 'çekimser', 3 milletvekili 'geçersiz' ve 3 milletvekili de 'boş' oy kullandı.
Böylece ilk tur görüşme ve oylamaları tamamlandı. 2. tur oylamalar ise pazar günü cumhurbaşkanlığı 1. tur oylamasının ardından yapılacak. Milletvekili adayı olmak isteyen ancak geriye dönememe riskini de göze alamayan genç memurların aday olamamaları halinde Anayasa'nın eşitlik ilkesine uygun davranılmadığı gerekçesiyle yeni bir tartışmanın gündeme gelebileceği belirtilirken, yapılan değişiklikle bu sorun da aşılmış oldu.