Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2268
EURO
37,9143
IMKB
9.228,000
ALTIN
2.921,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GLADYATÖRLER JİGALOLUK DA YAPIYORMUŞ
GLADYATÖRLER JİGALOLUK DA YAPIYORMUŞ
 
MUĞLA Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, yüzlerce yıl önce arenada dövüşen gladyatörlerin, aynı zamanda dönemlerinin seks sembolü olduğu, zengin kadınlarla para karşılığı ilişki kurdukları ortaya çıktı.
 
4.8.2008 - 06:30

MUĞLA Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, yüzlerce yıl önce arenada dövüşen gladyatörlerin, aynı zamanda dönemlerinin seks sembolü olduğu, zengin kadınlarla para karşılığı ilişki kurdukları ortaya çıktı. Latince ve Yunanca eski yazıtları inceleyen Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim görevlisi epigraf Güray Ünver, gladyatörlerin dönemin jigoloları olduğunu kaydetti.

Image:Gladiator Bronzemedaillon.jpg

Gladyatör stellerinin üzerindeki yazıtları inceleyen ve Roma döneminden günümüze gelen kitapları tercüme eden eski yazı bilimi uzmanı epigraf Güray Ünver, gladyatörler konusunda birçok yeni bilgiye ulaştı. Ünver'in araştırmalarında, Roma döneminde, arenalardaki dehşet veren dövüşleriyle tanınan gladyatörlerin, bugüne kadar bilinmeyen bir yönü daha ortaya çıktı. Gündüzleri arenalarda ölümüne dövüşen kılıç ustalarının, geceleri ise zengin ve aristokrat kadınlarla para karşılığı ilişki yaşadığı belirlendi.

Gladyatörlerin kölelerin haricinde gönüllülerden de oluştuğunu belirleyen Ünver, kılıç ustalarının aynı zamanda birer seks sembolü olduğunu belirtti. Araştırmacı, gladyatörlerin evli, zengin aristokrat kadınlarla para karşılığı birlikte olduğunu ve birer erkek fahişe olduğunu kaydetti. Yapılan araştırmada bazı gladyatörlerin şan ve şöhret elde etmek için dövüştükleri de ortaya çıktı.

Elde ettikleri başarılara göre palmiye ve çelenk simgesi kazanan gladyatörlerin halk kahramanı olduğunu belirten Güray Ünver şunları söyledi:

“Roma halkı komedi ve güldürü yerine sahnede birbiriyle ölümüne dövüşen insanları seyretmekten zevk alıyordu. Bilinen ilk gladyatör dövüşünü Romalı General Lucullus M.Ö. 69'ta düzenlendi. İkibin yıl önce arenalarda yaşamları pahasına dövüşen gladyatörler iki gruptan oluşuyor. Köleler ve gönüllüler. Köleler özgürlüklerine kavuşmak için, gönüllüler ise şöhret ve para için dövüşüyordu. Birçok erkek Romalı zengin ve güzel kadınların gözdesi olan gladyatörlere özeniyordu. Gönüllüler hem para hem de ün kazanmak için belli bir süreliğine gladyatör okullarıyla sözleşme yaparak kendilerini kiraya veriyorlardı. Süre doluncaya kadar ölümüne dövüşüyor, hayatta kalanlar emekli olarak büyük paralar kazanıyordu. Anadolu'daki gladyatörlerin büyük bir kısmının sözleşmeli olarak dövüştüğünü biliyoruz.”

Romalı zengin ve aristokrat kadınların, kahraman dövüşçülere özel bir hayranlık duyduğunu anlatan Güray Ünver, dönemin yazıtlarına göre gladyatörlerin para karşılığı zengin kadınlarla ilişkiye girdiğini söyledi. Ünver, “Yazıtlarda, evli kadınların dahi gladyatörlerle ilişkiye girdiği belirtiliyor. Crescens adlı gladyatör yakışıklılığıyla ünlüydü, Celadius ise genç kızların sevgilisiydi” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CANİ İNSAN KAÇAKÇISI "VİSKİCİY"Dİ

POLİS'İN SİLAHINA EL KONULAMAYACAK

GİZLİ ÇUKURAMBAR BULUŞMASINDAKİ SIR KİŞİ KİM?
»  PKK'YA GÖNÜLLÜ YARDIM EDEN ÜNLÜLER
»  "AKP DAHA ÇOK ÇABA GÖSTERMELİ"
»  KÜRT İŞADAMI CİNAYETLERİNİN SIRRI
»  "BAŞBUĞ, HÜKÜMETE TESİR ETMEDE DAHA ETKİN OLACAK"
»  MELİH GÖKÇEK, YASA İLE HACİZ'DEN KURTULDU
»  TSK, ÖYLE BİR UYARDI Kİ!
»  YILMAZ'A SUİKAST DÜZENLENECEKTİ
»  "PATLATIP SEYRETTİM"
»  
»  "MERKEZ PARTİSİ KURACAĞIZ"
»  GÜNGÖREN BOMBACILARI KANDİL EĞİTİMLİ
»  ANJİYO İLE GELEN YAKINLAŞMA
»  BAHÇELİ'NİN ÜLKÜSÜZLEŞTİRMESİNE ERCİYES CEVABI
»  MAKDUM,20 MİLYON DOLARLIK MOBİLYA ALDI
»  ŞAHİN'DEN "GECE YARISI EKSPRESİ" İTİRAFI
»  YAŞ İKİNCİ GÜN TOPLANTISI DA BİTTİ
»  "EN HAKİKİ "YEŞİL", VELİ KÜÇÜK İDDİASI
»  ÜMİT ÖZDAĞ'DAN ERGENEKON İDDİALARINA YANIT
»  MEHMETÇİĞE 75 KİLOLUK BOMBA TUZAĞI
»  BESKETBOL FEDERASYONU'NDAN FORMA AÇIKLAMASI
»  EMNİYETTE KOLTUK KRİZİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.