Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3279
EURO
35,0469
IMKB
8,984
ALTIN
2.282,880
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Garo Paylan Erdoğan'ın Maaşını Hesapladı
Garo Paylan Erdoğan ın Maaşını Hesapladı
 
“Cumhurbaşkanı gelecek yıl 81 bin 250 tl, 32 bin 500 lira da emeklisi olmak üzere 113 bin 750 lira maaş alacak”.
 
7.11.2019 - 11:02

 

Hülya Karabağlı

HDP Diyarbakır Milletvekili, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Garo Paylan,  2020 yılı bütçesinin  TBMM’de kabul edilmesinden sonra Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan’ın yeni yılda maaşının 81 bin  250 tl, 32 bin 500 lira da emeklilik maaşının eklenmesiyle toplam 113 bin 750 lira olacağını söyledi. Paylan, “Vatandaşa tasarruf edin diyen bir Cumhurbaşkanı 113 bin 750 tl maaş alır mı? 57 tane asgari ücretlinin maaşı kadar maaş alır mı? Olabilir mi böyle bir şey” diye sordu.

HDP’li Paylan, Meclis’te düzenlendiği basın toplantısında, iktidarların tercihlerinin halkı yoksul bıraktığını söyledi. Bu yılın bütçesinde 160 milyar tl ayrılan güvenlikçi politikalara 2014 yılında  40 milyar tl olarak belirlendiğini hatırlatan Paylan, “5 yıl önce güvenlikçi politikalara 40 milyar tl harcanıyordu. Şu anda 160 milyar tl, 2014 yılında 40 milyar tl. Çünkü o dönemde barış süreci vardı,  demokrasi  konuşuluyordu güvenlikçi politikalara çok küçük rakamlar harcanıyordu” dedi.

Paylan’ın  açıklamaları şöyle.

“İktidarın tercihleri halkı yoksul bırakıyor. İktidar vicdansız ve adaletsiz bir bütçeyi ortaya koyuyor.   Tercihleri de güvenlikçi harcamalara doğru artış yapıyor. Bu yılın bütçesinde güvenlikçi harcamalara 160 milyar tl ayrıldı.  5 yıl önce güvenlikçi politikalara 40 milyar tl harcanıyordu. Şu anda 160  milyar tl, 2014 yılında 40 milyar tl.  çünkü o dönemde barış süreci vardı,  demokrasi konuşuluyordu güvenlikçi politikalara çok küçük rakamlar harcanıyordu.

Eğer ki, 40 milyar tl normal bir artışla bugün 60 milyar tl’ye yükselseydi bugün geriye 100 milyar tl ile neler yapılabileceğini ben size anlatayım.  100 milyar tl tasarruf etmiş olacaktır. Bu 100 miyar tl ile 30 milyar tl ile emeklilikte yaşa takılanların bütün sorununu çözebilirdik. 20 milyar tl ile 200 bin  öğretmen ataması yapabilirdik.  Öğretmenleri öğrencileri ile buluşur öğretmen intiharları biterdi.  20 milyar tl ile bütün çiftçilerin hak ettiği destekler verilebilirdi. Yine bu 100 milyar tl’nin 20 milyar tl ile bütün kamu emekçilerimize en az bin lira gelir artışı sağlanabilirdi bu çarklar dönebilirdi.  Bugün işçi. Memur emekli yoksul. Savaş yerine barışa yatırım yapılabilseydi toplumsal kesimler gelir ile buluşabilirdi.

Bu bütçe git borçlan diyor. Saraya, yandaşlarına bir avuç insana servet transferi yapılırken geniş kesimlere gelirle buluşturmayıp onlara borç öneriliyor, bu büyük bir adaletsizliktir.

 Sayın cumhurbaşkanı bütün vatandaşlara tasarruf öneriyor. Vatandaşlara tasarruf talep ederken gelecek yıl ne  kaç para maaş  alacağını biliyor musunuz. Tam 81 bin 250  tl maaş alacak,  bu da yetmiyor bir de 44 yaşında  emekli oldu 32 bin 500 lira de emekli maaşı  alacak. Yani 113 bin 750 lira  maaş alacak cumhurbaşkanı.

Şu vatandaşa tasarruf  eden bir Cumhurbaşkanı  113 bin 750 tl maaş alır mı? 57 tane asgari ücretlinin maaşı kadar maaş alır mı?  Olabilir mi böyle bir şey.  Eğer bir tasarruf yapılacaksa önce cumhurun başı tasarruf yapacak. Şunu demeli benim maaşım fazla artırmayın tam tersine yarı yarıya indirin demeli.  Bizim önerimiz var.  HDP, cumhurbaşkanını maaşının 5 asgari ücretlinin maaşından fazla olamaz diye  yasa teklifi vermişti. Bir milletvekili maaşı asgari ücretlinin maaşından 3 katı fazla olamaz diye de  teklifimiz var.  Eğer bir milletvekili i geçinemiyorum diyorsa önce asgari ücretlinin maaşına zam yapılacak o sayede kendi maaşı zamlanacak



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erdoğan: Bize Verilen Sözler Tutulmadı

Erdoğan Şikayetini Geri Çekti

"AKP Tarımı Kökünden Havaya Uçurdu"
»  İsrail'den YPG'ye yardım itirafı!
»  Siyanürle İntihar Meclise Taşındı
»  Bülent Turan Arınç'ı İstifaya Davet Etti
»  EYT'lilere Kötü Haber!
»  Kılıçdaroğlu' ndan Kızdıran Ziyaret!
»  CHP'den Örgütlere Kurultay Genelgesi
»  "Erdoğan'ı Dört Gözle Bekliyorum"
»  "Bunun Adı Vatana İhanettir"
»  Mansur Yavaş'tan Kritik Atama
»  Erdoğan'dan ABD'ye Gitme Kararı
»  Adalet Bakanı Gül: Yargıya Güven Artacak
»  Ankara'da Kritik Görüşme!
»  HDP'den Torba Yasaya Muhalefet Şerhi
»  CHP’li Vekil Atatürk’ün Mektubunu Arıyor
»  Bekaroğlu'nun 'Dava' Kaygıı
»  Bütçe Görüşmeleri Gerilmli Başladı
»  İYİ Parti'yi Üzen Haber
»  "Halkımız Sebzeleri İyi Yıkasın"
»  ‘18 Yaş Altına Ücretsiz Ulaşım’ Önerisi
»  Çatışma Bölgelerinin Çocuk Kurbanları
»  Erdoğan: Bağdadi’nin Hanımını Yakaladık
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.