Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0236
EURO
38,0234
IMKB
9.976,000
ALTIN
2.827,850
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Gazze Paramparça
Gazze Paramparça
 
Dünyanın gözünü diktiği İsrail-Filistin hattında gerilim durmuyor. Gazze'ye hava harekatı düzenleyen İsrail'in ayrıca denizden de saldırıya geçtiği ifade edildi. Öte yandan İsrail Başbakanı Netahyahu'nun "Bu daha başlangıç" sözleri endişeleri artırırken dünyanın da gündemine oturdu
 
10.10.2023 - 08:26

İşte İsrail-Filistin çatışmasındaki son durum.Cumartesi sabahı başlayan İsrail-Filistin çatışmaları gece boyunca da devam etti. İsrail'in yoğun bir abluka altına olan Gazze'ye denizden de saldırmaya başladığı ifade edildi.

İsrail donanmasına ait hücum botlarının, Akdeniz kıyısındaki Gazze Şeridi'nin orta kesimlerini ve Han Yunus kenti sahilindeki yerleşim yerlerini denizden vurduğu bildirildi.

Filistin'in resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail hücum botlarından kentin sahil kesimlerine onlarca roket atıldı.Gazze paramparça! Bölgede son durum ne? İsrail bir cepheden daha saldırmaya başladı

Akdeniz kentlerinden Gazze Şeridi'nde, İsrail savaş uçaklarının gece boyu aralıksız hava saldırıları sürerken, bu kez şehrin orta kesimleri ve Han Yunus kenti sahil kesimlerindeki yerleşim yerleri denizden atılan roketlerin hedefi oldu.

Can kaybı, yaralılar ya da maddi hasara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.Öte yandan İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısında iki gazetecinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Gazze'deki AA muhabirinin hastane kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Filistinli gazeteciler Said et-Tavil ve Muhammed Subh İsrail hava saldırısında yaşamını yitirdi.

Görgü tanıklarına göre, iki gazeteci Gazze'nin batısındaki Rimal semtinde İsrail savaş uçaklarının bir binayı hedef almasına ilişkin çekim yaptıkları sırada, hava saldırısına maruz kalarak hayatlarını kaybetti.

Ayrıca, bombardımanın takibi sırasında aynı bölgede yaralanan başka gazetecilerin de olduğu belirtildi.

İsrail savaş uçakları, gece boyunca Gazze'nin çeşitli bölgelerini bombalamayı sürdürüyor.

Maddi hasarın ağır olduğu bölgelerde, can kaybı ve yaralı sayısına ilişkin henüz resmi makamlardan bir açıklama yapılmadı.Yapılan son resmi açıklamaya göre, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 143'ü çocuk, 105'i kadın olmak üzere 704'e yükseldi.Gazze paramparça! Bölgede son durum ne? İsrail bir cepheden daha saldırmaya başladı

Dün ablukayı açıklayan İsrail yönetimi, Gazze'de elektriğin ve su akışını kesti.

İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ne giden su akışının kesildiğini söyledi.İsrail merkezli Kanal 12 televizyonunun haberine göre Bakan Katz, İsrail'den Gazze Şeridi'ne giden su borularındaki su akışının durdurulduğunu belirtti.

Katz, dün X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, İsrail'in Gazze Şeridi'ne sağladığı elektriğin kesilmesini öngören talimatı imzaladığını duyurmuştu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da Gazze Şeridi'ne tam abluka uygulayacaklarını ve bölgeye elektrik, yiyecek ve yakıt sağlanmayacağını söylemişti.Öte yandan çatışmalarda 11 ABD vatandaşı da hayatını kaybetti.

ABD Başkanı Joe Biden, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail'e yönelik saldırılarında en az 11 ABD vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu.

Biden, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, bu hafta sonu "İsrail'e yönelik korkunç terör saldırısında" yüzlerce masum sivilin öldürüldüğünü ve bu kişiler arasında en az 11 ABD vatandaşının bulunduğunu bildirdi

KAYNAK:SABAH



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Almanya’dan 'İlticaya Teşvik' Zammı

Ortadoğu Kan Gölü, Gazze Alev Alev

Flaş.. Bir Ülke Daha Savaşa Müdahil Oldu
»  İran'dan, Hamas'a Destek Açıklaması
»  Biden'dan İsrail'e Destek Açıklaması
»  Netanyahu: "Savaştayız"
»  Flaş..Ortadoğu'da Hamas Ve İsrail Savaşı
»  Suriye'de Mezuniyet Törenine Bomba
»  Azerbaycan'dan AB'yi Şok Eden Karar
»  İtalya'da Korkunç Kaza,21 Kişi Öldü
»  Mısır'da Sisi Yeniden Aday?
»   Ganire Paşayeva Yaşamını Yitirdi
»  Putin'in Maaşına Yüzde 5,5 Zam
»  Biden İşçilerin Eylemine Katıldı
»  Özbekistan'ınBaşkenti Taşkent'te Patlama
»  Kanada Başbakanı Trudeau'dan Nazi Özrü
»   Volkswagen Araç Üretimini Durdurdu
»  Irak'ta Düğünde Yangın Faciası,100 Ölü
»  Ermenistan'da Sıcak Saatler
»  Netanya'dan Suudi Arabistan Mesajı
»  ABD’den Azerbaycan Açıklaması
»  Flaş.. Karabağ'da Ermeniler Pes Etti
»  Putin'den Enflasyon İtirafı!
»  AB'den İtalya'dan Sığınmacı Alma Çağrısı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.