Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GÜL CANLI YAYINDA TERÖRÜ LANETLEDİ
GÜL CANLI YAYINDA TERÖRÜ LANETLEDİ
 
Cumhurbaşkanı Gül, TRT 1'de Zafer Kiraz'ın sunduğu Zirveden Bakış programının canlı yayın konuğu. Gül, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi.
 
4.1.2008 - 00:17

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TRT 1’de Zafer Kiraz’ın sunduğu Zirveden Bakış programının konuğu oldu. Programa Milliyet’ten Fikret Bila, Murat Yetkin, Şamil Tayyar Mustafa Ünal da programa katılan gazeteciler.
Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu ise Esenboğa Havalimanı'ndaki yoğun sis nedeniyle İstanbul'dan uçak kalkmaması üzerine programa katılamadılar.
Cumhurbaşkanı Gül 2007 yılının dünya için zor geçtiğini belirtirken Türkiye açısından gücünün yeniden ortaya kondu ğu bir yıl olarak değerlendirdi. Türkiye 'nin sözünün dinlenmeye başlandığını ülkenin ekonomisin ise geçmişle kıyaslanmayacak noktaya geldiğini açıkladı. Türkiye'nin terör örgütüne yönelik son dönemlerde gerçekleştirdiği operasyonları da değerlendiren Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin yasal haklarını kullandığnı ancak bu noktaya çevresindeki tüm ülkelerle kurulan temaslarla ve Türkiye'nin haklılığın anlatılmasıyla gelindiğini vuruladı.

GÜL-BUSH GÖRÜŞMESİ

Gül, Uzun yıllardan sonra Cumhurbaşkanlığı makamı olarak ABD'ye yapılacak ziyarette, terörle işbirliği konusunun gözden geçirileceğini söyledi.

Gül, bunun yanında Ortadoğu ve Kafkaslardaki gelinen son noktalar da gösüşmelerin içinde olacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyarbakır'daki patlamayla ilgili olarak, ''Bütün dünya terör örgütünün çirkin yüzünü bu vesileyle görmüş olacak ve teröre karşı mücadelede işbirliği, teröre karşı müşterek hareket etme çok daha güçlü bir şekilde devam edecek'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, TRT 1'de yayınlanan ''Zirveden Bakış'' adlı programda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Diyarbakır'daki patlamayı ''menfur bir terör saldırısı'' olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Gül, aralarında öğrenciler ve çocuk denecek yaşta olanların olduğu vatandaşların hayatlarını kaybettiğini ve yaralılar olduğunu söyledi.

Saldırıyı ''şiddetle kınadığını'' dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi. Cumhurbaşkanı Gül, terörün kötü yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade ederek, saldırının şehrin ortasında, dershanelerin bulunduğu, çocukların, kadınların bulunduğu bir bölgede gerçekleştiğine dikkati çekerek, bunun da terörün çirkin ve gerçek yüzünü gösterdiğini vurguladı.

Gül, ''Ümit ediyorum ki bütün dünya terör örgütünün çirkin yüzünü bu vesileyle görmüş olacak ve teröre karşı mücadelede işbirliği, teröre karşı müşterek hareket etme çok daha güçlü bir şekilde devam edecek'' dedi.

2007 yılında bir çok olay yaşandığını, güzel olayların yanında acı olayların da olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti: ''Son aylarda terörün bizlere acı hissettirmesi, şehitlerimizin bu mücadelede çok sayıda olması hepimizi çok derinden etkiledi. Şu bir gerçek ki teröre karşı kararlı durmanın, mücadele etmenin de bir maliyeti söz konusu oluyor. Mücadele etmezseniz bu maliyeti ödemiyorsunuz, ama sonunda topyekun teslim oluyorsunuz, onun için sonuna kadar kararlılıkla mücadele edilecektir. Bir kez daha hayatını kaybeden bütün şehitlerimizi minnetle anıyorum, gazilerimizin hepsine şükranlarımı sunuyorum. 2007 yılını bitirirken teröre karşı çok önemli darbeleri vurmaya başladığımızı da bütün halkımız, bütün dünya, en iyi tabii terör örgütü biliyor.''



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BÜYÜKANIT, DİYARBAKIR'A GİDİYOR

İŞTE PATLAMADA YARALANANLARIN TAM LİSTESİ

SİGARA YASAĞI UYGULANABİLİR Mİ?
»  O.S.'IN YAŞLARINDA SAPMA AMERİKAN SKALASINDAN
»  GABAR HER GÜN BÖYLE TÜTÜYOR
»  BURSA VALİ'SİNE GÖRE KİMSE DEVLETTEN HESAP SORAMAZ
»  'AYDINLATILSIN'DEDİ
»  MECLİS'TE HER YERE KAMERA YERLEŞTİRİLECEK
»  DİYARBAKIR'DA ÖLENLERİN SAYISI 5'E YÜKSELDİ
»  SİGARA'YA YASAK TAMAM, AMA 18 AY SONRA!
»  "BU OLAYLAR BİZİM KARARLILIĞIMIZI ASLA GERİLETMEYECEK"
»  PATLAMA'DA 4 KİŞİ ÖLDÜ, 70'E YAKIN YARALI VAR
»  BAYKAL: "PATLAMA ÜZÜNTÜ VERİCİ"
»  DÜNYA BASINI PATLAMAYI FLASH HABER OLARAK DUYURDU
»  BBC: “DİYARBAKIR’DAKİ PATLAMANIN HEDEFİ ASKERİ ARAÇ
»  DİYARBAKIR'DAKİ PATLAMADAN İLK GÖRÜNTÜLER
»  DİYARBAKIR'DA PATLAMA,
»  SİGARAYI BIRAKTIRMA İLACI MİLLETVEKİLİNİN KABUSU OLDU
»  DTP'Lİ ÜÇER:"GERİLLALARA OPERASYONA KARŞIYIZ"
»  MİLLİ PİYANGO, İŞÇİ EMEKLİSİNE VURDU
»  EYYY ORDU! İSLAMCILARI SİZ GETİRDİNİZ...
»  YAĞCI PROFESÖRÜN MASKESİ'Nİ REHA MUHTAR DÜŞÜRDÜ
»  HEM YALANCI, HEMDE KÜSTAHLAR..!
»  TELEKOM SABOTAJCILARI ÇETECİLİKTEN YARGILANACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.