Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,8051
EURO
40,2411
IMKB
10.802,000
ALTIN
3.589,670
 
Hava Durumu ANKARA
-3 / 5 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GÜL: ERDOĞAN RAKİBİM DEĞİL!
GÜL: ERDOĞAN RAKİBİM DEĞİL!
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Guardian'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
 
4.11.2013 - 16:44

Hürriyet / Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hafta sonu gerçekleştirdiği İskoçya ziyareti sırasında Guardian gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Gazete Gül'ün 2014'teki başkanlık seçimlerinde aday olabileceğini öne sürdü.
"Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir kez daha önümüzdeki yaz yapılacak başkanlık seçimlerinde ülkenin otoriter başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okumaya hazır olduğunun işaretini verdi" diye başlayan haberde Guardian'ın deneyimli ismi Simon Tisdall'un imzası bulunuyor. Tisdall'a göre Gül, ikinci dönemi düşünüp düşünmediği sorusu üzerine karar vermek için çok erken olduğunu belirtti ancak baskı üzerine Gül, aday olmayacağını söylemedi, "tüm seçeneklerin masada" olduğunu ifade etti.
Guardian'ın haberinde Ak Parti iç tüzüğünde yer alan "azami üç dönem" kuralıyla ilgili detaylı bir açıklamaya ve Erdoğan'ın geçtiğimiz ay bir televizyon röportajında söylediği, "Partim bana ne görev verirse, benden ne yapmamı isterse, yapmaya çalışacağım" sözlerine de yer verildi.
Rusya'da Putin ile Medvedev arasında yaşanana benzer bir görev takasının Türkiye'de de söz konusu olabileceği belirtilen haberde, "Ancak hükümetin geçtiğimiz yaz düzenlenen şiddetli sokak protestolarını idare şekliyle ve Gül'ün Türkiye'de var olduğunu söylediği 'demokrasi açığı' ilgili büyüyen görüş ayrılıkları ve İslami değerlerin Türkiye'nin laik anayasal çerçevesi içinde 'normalleşmesi' 10 yıldan fazladır Türkiye'nin siyasi sahnesini kontrol altında tutan bu iki ismin yakında birbirlerine düşebilecekleri iddialarına neden oluyor" yorumu yapıldı.
"YILLARCA OMUZ OMUZA..."
Gül ise Erdoğan'ın rakibi değil arkadaşı olduğunu vurgulayarak alkol tüketimi ve başörtüsü gibi konulardaki politika ayrımlarıyla ilgili konuşmayı reddetti.
Gül, "İktidar partisini Tayyip Erdoğan'la birlikte kurduk, biz partinin kurucularıyız. Partiyi iktidara birlikte getirdik ve Türkiye'yi birlikte değiştirdik. Erdoğan dostumdur, bütün bu yıllar boyunca omuz omuza birlikte çalıştık" ifadesini kullandı.
Öte yandan Gül, bir kez daha barışçıl protestolara desteğini dile getirdi: "Ben görüşlerimi her zaman açıkça ifade ettim. Hem gösteriler sırasında hem de parlamento açılışındaki konuşmamda ifade ettim. Türkiye'de bir 'demokrasi açığı' var, bir başka deyişle standartlarımızı ve kriterlerimizi ileri taşımak için gitmemiz gereken bir yol var" dedi.
Guardian'a konuşan siyasi kulislere hakim bir İstanbullu işkadını ise Gül'ün Erdoğan'a rakip olmayacağını belirterek, "Gül çok şey söylüyor ama hiçbir şey yapmıyor. Her zaman olduğu gibi 'iyi polis-kötü polis'i oynuyorlar. Bu takım kazanıyor, neden değiştirsinler ki?" diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HALK ADAMI ECEVİT UNUTULMAYACAK!

TSK'DA 2 AY'DA BİN 308 İSTİFA!

"GERÇEKTEN ÇOK AYIPLIYORUM"
»  MECLİS BÜTÇESİNDE SAYIŞTAY KAVGASI!
»  ERBAKAN'IN YEĞENİ CHP'DE!
»  BARANSU, YANDAŞ MEDYAYI TOPA TUTTU!
»  ODTÜ YOLU ÇÖKTÜ!
»  ERDOĞAN'DAN AZİZ YILDIRIM'A ŞOK SÖZLER!
»  "DERSHANELER KAPATILACAK GERİ ADIM YOK"
»  FLAŞ..SARIGÜL 8 YIL SONRA YENİDEN CHP'DE
»  'KADINI VİTRİN OLARAK KULLANDILAR'
»  ''BABAMIZ ERDOĞAN'A DUACIYIZ''
»  YILBAŞI İKRAMİYESİ BELLİ OLDU!
»  KILIÇDAROĞLU-SARIGÜL KAHVALTIDA BULUŞTU
»  ERDOĞAN KIZILCAHAMAM'DAN BOMBALADI!
»  BAŞÖRTÜ TARTIŞMASI BİTTİ SIRA PANTOLONDA
»  ESER-FARAH ZEYNEP AŞKI BİTTİ!
»  BAYAN VEKİLERİN TÜRBAN TAKMA YARIŞI!
»  GÖKÇEK'TEN ÇARPICI TWİTT!
»  SABAH YAZARINDAN TERBİYESİZ TWİTT!
»  ERDOĞAN'DAN PANTOLON AÇIKLAMASI!
»  "OTURUP MIY MIY DEDİKODU YAPIYORLAR"
»  GENELKURMAY'DAN BDP AÇILIMI!
»  ŞAFAK PAVEY'E YANDAŞ TEPKİSİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.