Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5570
EURO
35,3055
IMKB
10.873,000
ALTIN
2.469,400
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GÜL VE BUSH'TAN ORTAK AÇIKLAMA
GÜL VE BUSH TAN ORTAK AÇIKLAMA
 
ABD Başkanı Bush'un resmi davetlisi olarak Washigton'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Bush medyanın karşısına çıkarak ortak açıklama yaptılar.
 
8.1.2008 - 19:30

Görüşmeye, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Hazineden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ertuğrul Apakan, Başbakanlık Baş Danışmanı Ahmet Çavuşoğlu ve Dışişleri Baş Danışmanı Gürcan Türkoğlu, Genelkurmay İstihbarat Dairesinden Tuğamiral Alaaddin Sevim katıldı. Amerikan tarafından da ABD Dışişleri Bakanı Condoleeza Rice, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Avrupa Bürosu Şefi Judy Ansley, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson ve Amerikan Genelkurmay Başkanlığından bir askeri temsilci katıldı.

Gül-Bush görüşmesinin ardından iki liderin basına ortak açıklama yapması öngörülüyor. Ardından ABD Başkanı Bush'un, Cumhurbaşkanı Gül onuruna Beyaz Saray'da vereceği öğle yemeğine geçilecek.

Bush, görüşmeyle ilgili şu açıklamayı yaptı: Sayın Gül'ün ziyaretinden büyük memnuniyet duyuyoruz. geçmişte bakan olarak çok geldi. Bu kez Cumhurbaşkanı olarak geldi. Türkiye ile ABD arasında çok iyi ilişkilerimiz olmuştur. İki ülkenin ortak düşmanı vardır. Bu da PKK'dır . PKK hem Türkiye'nin hem Irak'ın düşmanıdır. Türkiye barış adına mücadelesini sürderecektir. Türkiye  AB üyesi olması AB'nin de lehine olacaktır. Hem demokrasinin var olduğu hem de bütün dinlerin bir arada yaşadığı bir ülkedir. Türkiye hem İslam dünyasının hem de hıristiyanlık açısından köprü konumundadır. Enerji konusunu ele aldık. Ortadoğu konusunu da ele aldık.

Abdullah Gül'ün açıklaması: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Bugün yaptığımız görüşmelerde, ortak düşmanımız PKK'ya karşı işbirliğimizden duyduğumuz memnuniyeti ve bunun devam edeceğini bir kez daha teyit ettik. Kararlılığımızı ortaya koyduk'' dedi.

 Cumhurbaşkanı Gül ve ABD Başkanı George W. Bush, görüşmelerinin ardından Beyaz Saray'ın bahçesinde ortak bir basın açıklaması yaptılar. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, açıklamasına, Başkan Bush'a daveti için teşekkür ederek başladı. Türkiye ve ABD'nin çok eski müttefik olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, müttefiklik ilişkilerinin giderek daha da güçlendiğini ifade etti.

İki ülkenin ortak vizyon ve çalışmaları olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, ''Bizim ilişkilerimiz iki ülke arasındaki ilişkilerin çok daha ötesindeki ilişkilerdir ve ilişkilerimiz bölgesel ve küresel barışa çok katkı yapmaktadır'' dedi. Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu ilişkilerimiz gelecekte de barışın, istikrarın ve refahın yayılması için kuvvetli bir şekilde devam edecektir. Ayrıca bugün yaptığımız görüşmelerde, ortak düşmanımız PKK'ya karşı işbirliğimizden duyduğumuz memnuniyeti ve bunun devam edeceğini bir kez daha teyit ettik.

Kararlılığımızı ortaya koyduk. Bundan dolayı da Sayın Başkan'a çok teşekkür ediyorum. Sayın Başkan'ın da söylediği gibi enerji konuları, Ortadoğu Barış Planı ki, Sayın Başkan'ın çok büyük gayretleri oldu, bu turunun da netice vermesini çok arzu ediyorum. Bu konularda da çok yakın çalışıyoruz. Irak ile ilgili konular, yemekte devam edeceğimiz Balkanlar ve başka konular da var.''




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PKK SIĞINAĞINDA 640 KİLO AMONYUM NİTRAT ELE GEÇİRİLDİ

BARZANİ İLE PETROL ANLAŞMASI YAPAN TÜRK ŞİRKETİ

"KİMSE, TÜRK MİLLETİ KAVRAMINI SULANDIRMAYA ÇALIŞMASIN'
»  BASKIN ORAN'DAN DTP'YE MİLLİYETÇİLİK DERSİ
»  İNGİLİZLER UFO ARŞİVİNİ AÇTI
»  'BENZİN 4 YTL OLACAK' KABUSU
»  ERDOĞAN'DAN 'ÜÇ KURUŞ'LUK DAVA TEPKİSİ
»  BAHÇELİ'DEN 301 ÇIKIŞI
»  ÇİLLER, DP'YE EL KOYDU
»  ALMAN TV KANALINDAKİ ALEVİ YAYINI ERDOĞAN'I KIZDIRDI
»  GENELKURMAY'DAN MECLİS TABURU AÇIKLAMASI
»  ERDOĞAN, DTP'Yİ TOPA TUTTU
»  ASELSAN CİNAYETLERİNDE SON DAKİKA GELİŞMESİ
»  DİYARBAKIR BOMBACISI YAKALANDI
»  TÜRK-İŞ AYIP OLMASIN EYLEMİ YAPACAK
»  DİYARBAKIR SALDIRISI 6 KURBANINI DA VERDİ
»  MECLİS TABURU KALDIRILIYOR..
»  "MUHAFAZAKARLIK ARTTIKÇA CİNSEL SUÇLAR ARTAR"
»  ÖMÜRBOYU HAPİS YE 3 YIL YAT ÇIK..!
»  BAYDEMİR'E ŞOK! , TAZİYE EVİNDEN KOVULDU
»  ÖZBEK DANSÖZÜN TÜRK DİPLOMAT SEVGİLİSİ KİM?
»  BAYKAL'DAN YENİ AÇILIM
»  ''PKK'YI DEFEDİN, SİZİ İHYA EDELİM''
»  20 GÜNLÜK DOĞAL GAZ VAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.