Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4372
EURO
39,4464
IMKB
10.236,000
ALTIN
3.401,990
 
Hava Durumu ANKARA
3 / 16 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GÜLEN'DEN FLAŞ DİNLEME AÇIKLAMASI
GÜLEN DEN FLAŞ DİNLEME AÇIKLAMASI
 
Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, basında yer alan 7 bin kişinin telefonunun dinlendiği iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.
 
24.2.2014 - 14:45

Avukat Albayrak’ın yaptığı açıklama şöyle:
“Bugün bazı gazetelerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında siyasetçiler, bürokratlar, gazeteciler ve akademisyenlerden oluşan 7.000’in üzerinde kişinin telefonlarının dinlendiği iddia edilmiş ve bu uygulama insafsızca ve haksız bir biçimde müvekkilime atfedilmeye çalışılmıştır. Birbiriyle düşünsel irtibatı olmayan 7.000’in üzerinde kişinin aynı soruşturma kapsamında dinlendiği iddiası doğru ise; bu işlemi yapan sorumlular sıfatlarına bakılmaksızın cezalandırılmalıdır.Ancak, son günlerde yapılan haberlere bakıldığında, akla ve mantığa uygun olmayan ve halkı tedirgin edebilecek bu iddianın önceki iddialar gibi sadece miting meydanlarında kullanılmaya yönelik olduğu çok açıktır. Bu durum toplumda oluşturulmaya çalışılan kin ve düşmanlığı daha fazla tahrikten başka bir işe yaramayacaktır.

Söz konusu iddialar üzerinden ağıtlar yakılıp masum insanlara iftira atılmamalı, bu iddiaları aydınlatmak için derhal hukuki gereği yapılmalıdır. HSYK ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da gecikmeksizin bu iddiaları incelemeli ve kamuoyunu tatmin edecek şekilde açıklama yapmalıdır.Ceza Muhakemesi Kanununa göre soruşturma kapsamında yapılan dinleme faaliyetleri gizli olduğu için teyit edilmesi mümkün olmayan bu iddianın ortaya atılmasıyla, devleti daha otoriter hale getirecek İnternet, HSYK ve MİT Yasası gibi Anayasa’ya aykırı düzenlemelerin tartışılması perdelenmektedir.

Ülkemizde son bir yıldır, 'Korkutma, Damgalama, Günah Keçisi İlan Etme' şeklinde kara propaganda teknikleri sıkça kullanılmaktadır. Bu haber ile amaçlanan da her görüşten onlarca aydın, yazar, siyasetçi ve sanatçıda 'Korku ve Nefret' hasıl etmek ve 'Paralel' damgalaması ile müvekkilim ve Camiayı 'Günah Keçisi İlan Etmektir.'

Bir kez daha anlaşılmıştır ki, söz konusu haber sahipleri ve bu haberi servis edenler, Joseph Goebbles’in ‘Propagandası yapılan şeyin gerçek ya da yalan olduğu önemli değildir, önemli olan ne kadar çok kişiye ulaştığı ve ne kadar çok kişiyi inandırabildiğinizdir’ ilkesini amaç edinmişlerdir.

Ancak, kara propagandayı pervasızca kullananlar bilmelidir ki, ‘yalan ve gösterişler gürültülü, hakikat ve samimiyet ise sessizdir’ ve gerçekler ergeç ortaya çıkacaktır.

Müfteriler hakkında önceden olduğu gibi yasal başvurular yapılacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAHÇELİ'DEN BAŞBAKAN'A, 'AİLE' CEVABI

AKP'’DEN DİNLEME TEPKİSİ: ALÇAKÇA

ÜMİT KOCASAKAL BERAAT ETTİ
»  BU KAVGADA TARAF OLMAYACAĞIM
»  İŞTE DİNLENENLERİN TAM LİSTESİ!
»  DİNLEMEYE İLK TEPKİ!
»  ''BAHÇELİ, MHP AİLESİNİN REİSİDİR''
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN HİLMİOĞLU'NA ZİYARET
»  MANSUR YAVAŞ'TAN 'DİNLENİYORUM' İDDİASI
»  TSK'DA 2017 FORMULÜ!
»  DENEYİMLİ TELEVİZYONCU KÖŞE YAZARI OLDU
»   MECLİS TARİHİ İKİ YASAYI GÖRÜŞECEK
»  SEÇİMLERDE SÜRPRİZ YAPACAK PARTİ!
»  ''YETTİ GARİ DEYİVERİN''
»   ERDOĞAN'A ATATÜRK'LÜ ÇOCUK YANITI
»  DERSHANE DÜZENLEMESİNDE İLK RAUNT TAMAM
»  BELEDİYE OTOBÜSÜNDE KORKU DOLU ANLAR
»  MİT'E PARLAMENTO DENETİMİ GELİYOR
»  KASIMPAŞA'DA AKP-CHP KAVGASI
»  AKP'NİN SARIYER İTİRAZI RET!
»  "4X4'LERLE CUMA NAMAZINA GİDEREK..."
»  MİT'ÇİLERE “MHP’Yİ DİNLEDİNİZ Mİ SORUSU
»  KILIÇDAROĞLU, GÖKÇEK'İ TOPA TUTTU
»  "BAHÇELİ AİLE NEDİR BİLMEZ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.