Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HÜKÜMET,HERGÜN HER YERDE PROTESTO EDİLİYOR
HÜKÜMET,HERGÜN HER YERDE PROTESTO EDİLİYOR
 
NHükümete ve AKP'ye karşı yapılan eleştiriler ve protestolar girederek artarken protestocularada güvenlik güçlerinden gelen tepkiler sertleşmeye başladı.
 
30.10.2008 - 23:30

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenen “İşkence ve Kötü Muameleyle Mücadele” konulu toplantıda TAYAD’lı bir grup protesto işkence sonucu öldüğü ileri sürülen Engin Çeber olayını protesto etti.
BİHB tarafından düzenlenen “İşkence ve Kötü Muameleyle Mücadele” konulu bir toplantı Hakimevi’nde başladı. Toplantı CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, işkence sonucu yaşamını yitirdiği ileri sürülen Engin Çeber’in avukatı Taylan Tanay ve Çeber’in babası Ali Çeber de geldiler.


Toplantı öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan Özdemir, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu olarak olayın incelenmesi amacıyla bir alt komisyon kurduklarını ve olayın yaşandığı İstanbul'da incelemelerde bulunduklarını belirtti. Çeber’in ailesinin ve avukatının olayla ilgili yayın yasağı konulmasından dolayı endişe duyarak kendisine başvurduğunu ifade eden Özdemir, TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi olmasına karşın toplantıdan haberi olmadığını kaydetti.

Çeber’in avukatı Tanay ise toplantıyla ilgili kendilerine resmi bir davet ulaşmadığını belirterek, şöyle dedi:
“Her ne kadar Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığını yapan Hasan Fendoğlu, bizim de ailenin de avukatların da burada olmasının iyi olacağını ifade etmişse de bize herhangi bir davet ulaşmadı. Ama biz kendimizi davetli saydık. Bu meselenin konuşulduğu yerde, elbette ki Engin Çeber'in konuşulması gerektiğini düşünüyoruz.
Çok yakında 29 yaşında gencecik bir insanı yitirdik. Soruşturma, adil, tarafsız sürdürülmüyor. Bu konuda endişelerimiz söz konusu. Ölümünden 20 gün geçmesine rağmen, elimizde olanlar bir yayın yasağı, bir gizlilik kararı ve henüz hiç kimsenin suçlanmamış oluşu”

-“ÖZÜR YETERLİ DEĞİL”-

Olayla ilgili yayın yasağını da eleştiren Tanay, durumu endişeyle takip ettiklerini kaydetti. “İşkenceye sıfır tolerans temasıyla yapılan bu toplantıda, sıfırdan değil 1'den haberliyiz, Engin'den haberliyiz” diyen Tanay, “Bunu burada can kulağıyla dinlemeye geldik. Adalet istiyoruz. Engin'i işkencede katledenler, ona 10 gün boyunca kesintisiz işkence yapanlar mutlaka cezalandırılmalıdır' diye konuştu.
Engin Çeber'in babası Ali Çeber de "Sayın Adalet Bakanı'nın bana telefon edip özür dilemesi yetmiyor. Suç işleyenlerin, benim oğlumu katledenlerin muhakkak cezalandırılmasını istiyorum" dedi.
Çeber, Adalet Bakanı Şahin'in sözlerinin yeterli olup olmadığı yönündeki bir soruya ise Çeber, yeterli olmadığı karşılığını verdi. Çeber, “Adalet Bakanı kadar suçlu olan bir de İçişleri Bakanı var” dedi.

-ÇİÇEK SORUYU BEKLEMEDEN KÜRSÜDEN İNDİ-

Toplantıda konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, işkenceyle mücadelenin en önemli gündemleri olduğunu belirterek, bir ülkenin işkenceyle anılmasından daha kötü bir şey olamayacağını söyledi. Bir mesleki dayanışma içinde ‘kol kırılır yen içinde kalır’ anlayışıyla hareket edilmemesi gerektiğini belirten Çiçek “Bunu yapanlar derhal cezalandırılmalı ve sonuna kadar gidilmeli dedi.
Çiçek’in konuşması bittikten sonra Çeber’in avukatı Tanay, Çiçek’e soru yöneltmek istedi ancak Çiçek soruyu beklemeden kürsüden indi. Bunun üzerine salonda bulunan bazı kişiler “Özür Değil Adalet İstiyoruz, TAYAD'lı Aileler” yazılı dövizler açarak Çeber olayını protesto etti.
Protestoculardan Tuncel Gümüş adlı birinin slogan atması üzerine polisler müdahale etti ve dövizler protestocuların ellerinden alındı. Bu sırada Gümüş, “Beni de terörle mücadele şubesine götürecekler, bana işkence yapacaklar” diye bağırdı. Bunun üzerine polisler müdahale etmekten vazgeçti.

-“YARGININ İŞİNİ BANA NİYE SORUYORSUNUZ?”-

Çiçek, toplantı çıkışında, basın mensuplarının protestoyla ilgili değerlendirmesini sorması üzerine soruşturmayla ilgili yayın yasağı bulunduğunu hatırlattı.
“Benim söyleyeceğim bir şey yok. Herkes gibi biz de yargı makamlarından işlenen bir suç varsa bunun bir an evvel ortaya çıkarılmasını istiyoruz” diyen Çiçek, “Bu türlü taleplerin, provokasyonların da bir an evvel sona erdirilmesi lazım. Hükümet adına ne denmesi gerekiyorsa Sayın Bakan söyledi. Kendi yönünden alması gereken tedbirleri aldı. Bundan sonraki kısım, yargıya aittir ve süratli yargılamaya tabii bir iştir. Biz de yargı makamlarından, herkes gibi bir an evvel bu işin neticelenmesini istiyoruz” diye konuştu.
Çiçek, soruşturmaya getirilen yayın yasağıyla olayın üzerinin örtülmeye çalışıldığı şeklindeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine, “Yargıya düşmüş bir iş varsa yargının işini bana niye soruyorsunuz. Ben de onu söylemeye çalışıyorum. Yargı görevini yapacak. Biz şimdi yargıyla ilgili bir şey söylediğimiz zaman 'Yargının işine müdahale ediliyor' diyenler de siz oluyorsunuz. Ben yargının işine müdahale etmem” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MHP, "DİYARBAKIR'DA SEÇİME GİRMEYEBİLİRİZ"İ YALANLADI

BAŞBAKAN BİLE YANDAŞ MEDYASINI YALANCILIKLA SUÇLADI

MHP'DEN DTP'YE SERT TEPKİ
»  ÜZMEZ'LE İLGİLİ CHP'Lİ ARITMAN DA DEVREDE
»  CAN DÜNDAR'IN "MUSTAFA"SI DTP'LİLERE MALZEME OLDU
»  ÜÇLÜ ZİRVEDEN GÜÇ BİRLİĞİ KARARI
»  DENİZ FENERİ DOSYASI KASIMDA GELİYOR
»  "SOYKIRIM" SÖZÜ KAPATMA DOSYASINDA
»  MONTRÖ'YE GİRDİ - ÇIKTI FORMÜLÜ
»  İŞTE HÜSEYİN ÜZMEZ'İ TAHLİYE ETTİREN RAPOR
»  AKP İLE DTP ARASINDA YEMEK DİPLOMASİSİ
»  ERDOĞAN'DAN KRİZ UYARISI
»  VALİ TAMİLAT VERDİ KÖYLÜ KOKTEYLE GELDİ
»  DTP'DEN GÖRÜLMEMİŞ EYLEM PLANI
»  "TÜRKİYE ARTIK ABD'NİN MÜTTEFİKİ DEĞİL"
»  BAKAN ÇUBUKÇU'DAN ÜZMEZ TALİMATI
»  KILIÇDAROĞLU'NUN LİSTESİNDEKİ ŞOK İSİM
»  ERGENEKON'DA KÜFÜR KRİZİ
»  BAKAN ÇİÇEK'İN ÖNÜNDE İŞKENCE KAVGASI
»  CHP, İL BAŞKANLARINI ANKARA'DA TOPLUYOR
»  CHP'Lİ KART, UNAKITAN'I TOPA TUTTU
»  GÜL'E KATILDIĞI AÇILIŞ TÖRENİNDE PROTESTO
»  KAÇIRILAN TÜRK GEMİSİ İÇİN NATO DEVREDE
»  GENELKURMAY'DAN ALTERNATİF RESEPSİYON AÇIKLAMASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.