Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HAŞİM KILIÇ, NE KADAR MUHAFAZAKAR?
HAŞİM KILIÇ, NE KADAR MUHAFAZAKAR?
 
Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt, Haşim Kılıç ve eşinin yaşantısını anlattı
 
25.10.2007 - 08:44
Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği’ne seçilen Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt, VATAN’a, yakın arkadaşı olan Haşim Kılıç’ın türbanlı eşi Gönül Kılıç’tan, mahkeme üyeleri arasındaki ilişkilere kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu.Eşinin Anayasa Mahkemesi üyesi olmasından önce sefirelik yapan Paksüt’ün açıklamaları şöyle:

GÖNÜL HANIM BOZULMAZ: Benim eşimin siyasi bir kimliği yok ama Atatürkçü çizgiden ve ilkelerinden asla ödün vermez. Dolayısıyla mahkemede aktif bir görev alması çok güzel oldu. Birçok kişinin teorisine göre ise ’Haşim Bey, muhafazakar, Osman Bey diğer aşırı uç’olarak gösteriliyor. İkisi de aynı ortamda birisi başkan diğeri başkanvekili olarak çalışacak. Bu mahkemeye siyasetin girmediğini gösterir. Haşim Bey, insan ilişkilerinde çok hoş bir insandır. Ben Haşim Bey’le görüştüğüm zaman sadece el sıkma değil, yanağından öpüşen bir insanım. Seçimin ardından Haşim Bey’i tebrik edip, yanaklarından öptüm. İlişkimiz böyle. Muhafazakar olsa buna müsaade eder mi? Gönül Hanım da bunlara bozulmaz. Türbanı dışında Gönül Hanım benim gibi giyinir. Belki biraz da eteği, kolu uzundur. Ama Haşim Bey’in kızı benim gibi. Pantolon giyiyor ve başı açık. Tutucu olsalar kızları benim gibi giyinmez. Muhafazakardan kasıt tutucuysa, Haşim Bey’in de normal, bizim gibi bir yaşantısı var. Bizden farklı 4 tane yetişmiş, güzel çocuğu var. Bir muhafazakarlık söz konusu olsaydı kızının da başı mutlaka kapalı olurdu.

TÜRBANI SİYASİ DEĞİL: Benim normal köylü kadının taktığı başörtüsüne hiçbir karşıtlığım yok ama tabii ki siyasi amaçlı olmamalıdır. Gönül Hanım’ın türbanı siyasi amaçlı değil. Kesinlikle inancını yaşıyor. Siyasi amaçlı olsaydı onun yetiştirdiği çocuk da siyasi amaçlı olurdu. Kızına da türban taktırırdı. Diğer kurumları bilemem, ama Anayasa Mahkemesi’nde Gönül Hanım’ın türbanlı ya da türbansız olmasının seçim gündemine geldiğini zannetmiyorum. Burada Haşim Bey mahkemeyi temsil etme özelliği veya diğer vasıflarına göre seçilmiştir. Gönül Hanım’ın türbanı etkilememiştir. Hele olumlu etkilediğini hiç zannetmiyorum.

GÖNÜL HANIM BAŞINI AÇMAZ: Gönül Hanım kendi iradesiyle kapanmış. Kendisi şahsiyetli bir insan. Haşim Bey ’Başını aç’ dese de o açmaz. Zaten Gönül Hanım, mevki için başını açarsa ben ona o zaman hiç saygı duymam. Veya tam tersi yıllarca başı açık olup da ’Bir mevkiyi kapatayım’ diye ’Ben başımı örteyim’ diyen insana da saygı duymam. Öyle insanlar da var.

SONGÜL HANIM ÖRNEĞİ: Bağdat’ta Türkmen cephesinin milletvekili Songül Hanım, yakın arkadaşımdı ve başı kapalıydı. Sonra birden bire Songül Hanım milletvekilliği döneminde başını açtı. Benim böyle insana saygım olmaz. Bir insan başörtüsünü inanıyorsa örtsün ve bunu belli menfaat için kullanmasın başının açıklığını da kullanmasın.

AHENK İÇİNDE ÇALIŞIYORLAR: Mahkeme üyeleri ve aileleri her zaman bir ahenk içerisinde. Bayanlar arasında ayda bir toplantı var. Eşli olarak da daha sık görüşme var. Benim de geniş bir sosyal yaşantım var. Ama bir araya mümkün oldukça geliyoruz. Mahkeme üyelerinin, hiçbirinin herhangi bir siyasi bağlantısı yoktur. Anayasa Mahkemesi siyasi partilerin üstünde bir kurumdur. Yeri geldiğinde bakanları, başbakanları yargılamış bir mahkemedir. Zaten biz hariciyeden geldiğimizden dolayı devlet memuru kökenliyiz. Devlet memurunun bir politik görüşü olmamalıdır diye düşünüyoruz. Hepimiz devletimiz için çalışan devletimizin yararını düşünen insanlarız. Mahkeme üyelerini politize etmemek gerekiyor.

BEKLEMİYORDUM: Osman Bey’in başkanvekilliği görevine seçileceğini beklemiyordum. Çünkü mahkemede yeniyiz. Henüz iki senelik bir üyeliği var. Sürpriz oldu ama mutluyum. Sefirelikten sonra Yüce Mahkeme’de olan birisinin eşi olmak beni çok fazla etkilemedi. İkisinin de ayrı güzellikleri var. Kendimi adapte etmeye çalışıyorum. Çok şerefli bir görev, Sayın Sezer’in bu göreve layık görmesi bizi onurlandırıp, gururlandırmıştı.

ÖNCE ATATÜRK FOTOĞRAFINI ARADIM: Atatürk kadınıyım. Atatürk ilkeleriyle büyüdüm. İstiklal Marşı’nı duyduğum zaman tüylerim diken diken olur. Eşim büyükelçi olup, bayraklı büyükelçilik arabasına bindiği zaman gözyaşlarımı tutamadım. Bağdat’ta bombayı yediğimiz zaman ilk aradığım şey eşimden önce Atatürk’ün fotoğrafıydı.

Emekli öğretmen

Ferda Paksüt Hacettepe Üniversitesi İngiliz Filolojisi Bölümü’nü bitirdi. Viyana’da Goethe Enstitüsü’nde Almanca eğitimi, Belçika’da Alliance Française’de Fransızca eğitimi aldı. Bir süre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalıştı ve öğretmenlik yaptı. Diplomat kökenli eşi Osman Paksüt, 2002’de Bağdat Büyükelçiliği’ne atandı. 2003 yılında meydana gelen saldırı sırasında Ferda Paksüt de eşiyle birlikte büyükelçilik binasında bulunuyordu. Osman Paksüt Helsinki Büyükelçisi iken Temmuz 2005’te 10. Cumhurbaşkanı Sezer tarafından üst düzey yönetici kontenjanından Anayasa Mahkemesi asıl üyeliğine seçildi.

Ben içkimi içerim, Gönül Hanım namazını kılacaksa kılar...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın eşi Gönül Hanım’la çok iyi anlaştıklarını söyleyen Ferda Paksüt, dostluklarını şöyle anlatıyor: “Gönül Hanım son derece dolu bir insan. Çoğu zaman onunla felsefe yapmaktan son derece keyif alıyorum. Dünya görüşü olan, vizyonu geniş bir insan. Şeffaf bir insan. Kapalı bir insan değil. Türban onun yaşam tarzı, ben tanıdığımda da Gönül Hanım türbanlıydı bugün de türbanlı. Gönül Hanım’la her şeyi oturup, konuşuyoruz. Onun oğlu Dubai’de benim Kızım Paris’te. O oğluna dondurup köfteler yolluyormuş, bunu anlatır. Ben de buna benzer şeyler anlatırım. Ben içkimi alırım, o başka bir şey içer. Önyargılı değildir. Namazını kılacaksa o kılar. O şeffaf olduğu gibi bir insandır. Haşim Bey’le aynı ortamda oturduğumuzda da benim elimde şarap kadehi oldu.”

Haber: Levent İÇGEN
VATAN


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KADIN VEKİLLERİN TERÖR TARTIŞMASI

ERDOĞAN, ZÜLFÜ LİVANELİ'Yİ KİME, NASIL İHBAR ETTİ?

DAĞLICA BASKININDAKİ BOMBALAR DA ABD MALI ÇIKTI
»  ÖZEL HAREKAT POLİSİ SINIRDA
»  2 KASIM'A KADAR KARA HAREKATI YOK
»  RİCE'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI: ''SAKIN GİRMEYİN''
»  SEKİZ YAŞINDAKİ KIZDAN ERDOĞAN'A MEKTUP
»  CHP MİLLETVEKİLLERİ KAZ DAĞLARINDA
»  'TERÖRE YATAKLIK SÜRERSE HAKLARIMIZI KULLANIRIZ'
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN ROMANYA'YA GİTTİ
»  ANKARA'DA MÜTHİŞ PAZARLIK İDDİASI
»  PKK'NIN İKİNCİ BASKINI PÜSKÜRTÜLDÜ
»  TALABANİ YİNE KIVIRDI
»  MGK'DAN EKONOMİK TEDBİR KARARI ÇIKTI
»  MHP KAMPA GİRİYOR
»  BORDO BERE'LİLER KUZEY IRAK'TA OPERASYONA BAŞLADI
»  ORHAN PAMUK'TAN ALAYCI YORUM
»  ORGENERAL BÜYÜKANIT'IN İSRAİL GEZİSİ ERTELENDİ
»  ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANI'NA 43 TRİLYON CEZA
»  DTP'DEN, PKK'YA 'ASKERLERİ TESLİM EDİN'ÇAĞRISI
»  TALABANİ : "PKK ÜYELERİNİ İADE EDEBİLİRİZ"
»  MGK, TERÖR GÜNDEMİ İLE TOPLANDI
»  AP'DEN ERMENİ İDDİALARINA RET
»  TOPTAN'A GÖRE GÜL'ÜN GÖREV SÜRESİ 5 YIL
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.