Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9444
EURO
37,2324
IMKB
9.774,000
ALTIN
3.253,060
 
Hava Durumu ANKARA
1 / 7 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HANİ PKK EYLEM YAPMAYACAKTI!
HANİ PKK EYLEM YAPMAYACAKTI!
 
PKK sözde Haziran'a kadar eylemsizlik kararı aldı ama Mersin'e gönderdiği bombacıları polisin başarılı operasyonuyla yakalandı.
 
25.4.2009 - 10:36
Mersin'de yakalanan PKK'nın bombacısı 3 ay önce kaçmayı başarmıştı. Ancak bu sefer kaçamadı.Mersin'de 1'i yaralı 1'i sağ olarak ele geçirilen teröristlerden birinin 29 Ocak tarihinde Mersin'e düzenlenen operasyondan kaçan 'Yılmaz Yıldız' isimli terörist olduğu bildirildi. Polisin 'teslim ol' çağrısına silahla karşılık vermesi üzerine yaralı olarak yakalanan ve ismi açıklanmayan diğer teröristin ise, Hatay'da bir polis memurunun şehit edilmesi olayına karıştığı belirtildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü yeni binasına giderek olay hakkında bilgi alan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, bölücü terör örgütüne mensup iki kişinin Mersin'e gelerek eylem yapma hazırlığı içinde olduklarına dair alınan bilgi üzerine operasyon düzenlendiğini söyledi.

Vali Aksoy, yakalanan 2 teröristten birinin 2005 yılında Mersin'de 2 ayrı yere bombalama eylemlerinin yaptığını ve arandığını söyledi. Bu teröristin 29 Ocak tarihinde Mersin'e geldiğinde yapılan operasyondan kurtulduğunu kaydeden Vali Aksoy, bu teröristin sağ olarak yakalandığını ve sorgulamasının devam ettiğini belirtti.

PKK bombacısı olan Yılmaz Yıldız, 8 Nisan 2005'de Lider Güven Market'e bomba koyma, 11 Nisan 2005'de Çetinkaya Mağazası'nda yangın ve maddi zarara neden olan patlama, 20 Nisan 2005'de yapılan araştırmada Çetinkaya Mağazası'nda tespit edilen gizlenmiş saatli bomba koyma olaylarına karıştığı tespit edilmişti. Yılmaz Yıldız, 29 Ocak tarihinde polis tarafından adım adım takip edilmişti.

Bahçelievler Mahallesi 1819 Sokak üzerinde bulunan eve girdiğinde operasyon başlatılmıştı. Polis evin içinde bulunan çocuklara zarar vermemek için tereddüt edince bombacıyı elinden kaçırmıştı.

Yılmaz Yıldız'ın fotoğraflarını basına dağıtan polis o günden bu yana çalışmalarını sürdürüyordu.

Yakalanan teröristlerin üzerinde 2 el bombası, 2 tabanca ve A4 patlayıcı bulundu


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MERSİN'DE ÇATIŞMA

BEHÇET OKTAY'IN ÖLÜMÜ İNTİHAR

CANLI YAYIN FERYADI SAHTE ÇIKTI!
»  BAŞBAKANLIK ÖNÜNDE BİR KENDİNİ YAKMA GİRİŞİMİ DAHA
»  ALTI GÜNLÜK KOCASINI ÖLDÜRTTÜ!
»  BENZİN BİTTİ DİYE KANDIRIP TECAVÜZ ETTİLER!
»  HAPİSHANE, OGÜN SAMAST'A YARAMIŞ!
»  ANKARA'DA ESRARENGİZ OLAY
»  TÜİK'E GÖRE MUTLU TÜRK İNSANI İŞSİZLİK CİNNETİ GEÇİRİP 6 KİŞİ ÖLDÜRDÜ
»  AV TÜFEĞİ İLE KATLİAM, 6 ÖLÜ
»  KIRIKKALE'DE 2ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE TECAVÜZ
»  DOKTOR VE ECZACILARA OPERASYON:30 GÖZALTI
»  İŞTE REKTÖRLERE YÖNELTİLEN SUÇLAR
»  TEKİRDAĞ'DA SİLAHLI ÇATIŞMA, 4 ÖLÜ
»  İMİR'DE PKK OPERASYONU, 21 GÖZALTI
»  ERGENEKON'DA 23 KİŞİ SERBEST, 6 TUTUKLAMA
»  İLKÖĞRETİM OKULU'NDA HARAÇ CİNAYETİ
»  BÖYLE BABA OLMAZ OLSUN!
»  BANYO'DA ANİDEN ÖLDÜ!
»  EPDK YAPMADI, EMNİYET YAPTI!
»  KÜÇÜKÇEKMECE'DE PATRON DEHŞETİ
»  "HANIMAĞA'YA TAHLİYE
»  İZMİR'DE BOMBALI EYLEME HAZIRLANAN 2 KİŞİ YAKALANDI
»  BAŞKENT(TE DOMUZBAĞLI CİNAYET!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.