İstanbul şişli belediye başkanı Mustafa Sarıgül Batmanda açtı ağzını yumdu gözünü. Cumhuriyet halk partisinin işgal altında olduğunu ileri süren Sarıgül CHP liderini yeteneksiz beceriksiz bir siyasi baron olarak nitelendirdi.
SARIGÜL; “CHP İŞGAL ALTINDADIR” TÜRKİYE DE İŞGAL EDİLMİŞ EN BÜYÜK KALE CUMHURİYET HALK PARTİSİDİR
Sarıgül açıklamasında; “Cumhuriyet halk partisi İşgal atındadır. Yeteneksiz, Beceriksiz halk desteğini kaybetmiş bir siyasi baron ve arkadaşlarının işgali altındadır. Benim görevim Cumhuriyet Halk Partisine demokrasi getirmek, hak getirmek hukuk getirmek, liderlere sahip çıkmak, liderlere bağıl mebus değil, hakka ve halka bağlı mebusların olmasın sağlamaktır. Bu gün işgal edilmiş kaleler Türkiye de var. Dünyada da işgal edilmiş kaleler var. Ama bu gün Türkiye de işgal edilmiş en büyük kale Cumhuriyet Halk partisi kalesidir. O kaleyi önce işgalden Batman halkı, Güneydoğu halkı ve ülke halkımızın desteğiyle inşallah kurtaracağız”
Sarıgül, şimdiye kadar Baykalı devirmek için yaptığı harcamaların nereden ve nasıl karşılandığı yönündeki hiç bir soruya cevap veremedi.
Sarıgül, bu mücadele için şimdiye kadar ne kadar harcama yaptığını ve bu harcamaların kaynağını açıkladıktan sonra CHP için mücadelesine devam etsin. Halk kendisinden bunun cevabını bekliyor.
Hesap veremeyen kişinin bir partinin başında bulunması kadar tehlikeli bir şey olamaz.Bu mücadele bu durumda sarıgül'ün halk için değilde kendi kişisel hırsı ve makam düşkünlüğü anlamına gelmektedir. Bu tür kişilerin de CHP'de yeri yoktur.