Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9677
EURO
37,1790
IMKB
9.952,000
ALTIN
3.308,250
 
Hava Durumu ANKARA
-3 / 3 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HASAN TÜFEKÇİ,BAŞBAKANLIKTAN NE KADAR TAZMİNAT İSTİYOR?.
HASAN TÜFEKÇİ,BAŞBAKANLIKTAN NE KADAR TAZMİNAT İSTİYOR?.
 
Akreditasyonu iptal edilen 7 gazeteciden biri olan Hürriyet gazetesi muhabiri Hasan Tüfekçi, Başbakanlık ve Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki aleyhine tazminat davası açtı.
 
7.12.2008 - 15:53
Başbakanlık tarafından akreditasyonu iptal edilen 7 gazeteciden Hürriyet gazetesi muhabiri Hasan Tüfekçi, Başbakanlık ve Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki aleyhinde 30 bin YTL'lik tazminat davası açtı.

Tüfekçi'nin dilekçesinde, 1995'ten bu yana gazetecilik yapan davacının imza attığı haberlerin hiçbirinin tekzip edilemediği belirtildi.
Dilekçede, yapılan haberlere karşı hukuki yollara başvurmayan bir kurumun, muhabiri hedef göstererek, tamamen keyfi biçimde ve idari yetkiyi kötüye kullanarak hukuk devleti ilkesine aykırı bir biçimde “cezalandırma” yoluna gidemeyeceği kaydedildi.


Türkiye Cumhuriyeti'nin yürütme organını temsil eden bir kişinin “yalan, düzmece, uydurma” diye nitelendirdiği haberler için hukuki yollara başvurmasının yetki değil, görev olduğu vurgulanan dilekçede şu görüşlere yer verildi:

'Haberler tekzip edilmedi'
“Ne var ki davalılar ne müvekkilin bağlı olduğu basın meslek örgütüne, ne de haberin resmi olarak yalanlanması, tekzip edilmesi babında yargı organlarına başvurmuşlardır. Bunun yerine akreditasyonun iptaline gerekçe oluşturmak için, haberlerin kurmaca olduğunu ileri sürerek kişilik haklarına saldırı yolunu izlemişlerdir.”


Beki'nin, Tüfekçi'nin 1 ve 3 Ekim tarihli haberleri hakkındaki açıklamalarına yer verilen dilekçede, “Tüfekçi'nin bir gazeteci olarak en büyük sermayesi yapmış olduğu haberleri, dürüst, ilkeli gazeteciliği, gerek basın camiasında gerekse toplum nezdinde sağlamış olduğu güvenilirliğidir. Gazeteci olabilmek için güvenilir olmak, ikame edilemez nitelikte, olmazsa olmaz koşuldur” ifadesi kullanıldı.


Dilekçede uygulamaların bu konudaki inancın zedelenmesine yol atığı vurgulanarak, Başbakanlık ve Beki'nin 30 bin YTL'lik tazminatı, faiziyle birlikte Tüfekçi'ye ödemesi gerektiği belirtildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GAZETECİLER, BAYRAM'DA GÜNEYDOĞU'DA

FEHMİ KORU, AHMET HAKAN'A FENA YÜKLENDİ

KURTLAR VADİ'Sİ YENİ KANAL ARIYOR
»  TARAF, KENDİ YAZARINI FENA BOMBALADI!
»  İHA'DA 30 TV8'DE 50 GAZETECİ KRİZ KURBANI
»  TERCÜMAN'DA MAAŞLARA ZAM YERİNE İNDİRİM
»  HADİ ORADAN BE..!
»  ÇAKMA DİNCi VAKİT'E SORUŞTURMA
»  BEKİR COŞKUN'DAN ÇARŞAFLI ALBÜM
»  HÜRRİYET'TE İŞTEN ÇIKARMA MAGAZİN SERVİSİNE SIÇRADI
»  ÇAKMA DİNCİ VAKİT'TE "ÜZMEZ" İSTİFASI
»  CİA İÇİN ÇALIŞAN GAZETECİLER?
»  AKP'Lİ VEKİL'DEN TRT'NİN KÜRTÇE KANALINA İLK İSTEK PARÇA
»  SPOT HABER'DEN ÖNEMLİ DUYURU
»  'MEDYADAKİ EMEKÇİ KIYIMINI PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ
»  GAZETECİLERE KÖTÜ HABER
»  ERTUĞRUL ÖZKÖK, BU FOTOĞRAFI NEDEN YAYINLADI?
»  REYTİNG TEKELİ SONA ERİYOR
»  RTGD, CENGİZ POLATKAN'I UNUTMADI
»  FOTO MUHABİRİ BEKİR COŞKUN
»  DOĞAN GRUBU, BU KEZ ZAMAN'LA KAPIŞTI
»  AKREDİTE GAZETECİLERE KÖPEKLİ ARAMA
»  EKREM DUMANLI İNTERNET SİTELERİNİ TOPA TUTTU
»  HÜRRİYET'TE BÜYÜK İŞTEN ÇIKARMALAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.