Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4094
EURO
39,5536
IMKB
10.376,000
ALTIN
3.412,800
 
Hava Durumu ANKARA
3 / 16 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HATAY ZEYTİNYAĞI, DÜNYA'YA AÇILDI
HATAY ZEYTİNYAĞI, DÜNYA YA AÇILDI
 
Hataylı üretici Yahya Kemal Nalçabasmaz, organik tarım uygulaması sonucu elde edilen zeytinyağının tadı, kokusu ve rengi ile İtalyan tat uzmanları tarafından birincilikle ödüllendirildiğini söyledi.
 
10.6.2009 - 11:47
Nalçabasmaz yaptığı açıklamada, 520 dekar alanda 34 bin zeytin ağacından yılda yaklaşık 87 ton zeytinyağı elde ettiklerini bildirdi.

Dedesi ve babasının da zeytincilikle ilgilendiğini, ancak onların geleneksel yöntemlerle bu işi yaptığını ifade eden Nalçabasmaz, şöyle devam etti:

"Yıllardan bu yana Hatay zeytinyağının yeterince tanıtılmadığından şikayet ediliyordu. Bu kapsamda kentimizin ürününün tanıtımını yapmak için kolları sıvadım. Bunun için büyüklerimizden devraldığımız zeytinciliği öncelikle organik olarak yapmak için çalıştık ve kardeşim Yılmaz ile 5 yıllık bir proje hazırladık. Proje dahilinde öncelikle 2 bin 500 eski ağacın yanı sıra toplam 34 bin zeytin fidanımızı ürettik. Bu zeytinlerden yaklaşık 3 yılın sonunda ürün almaya başladık ve işlemesini organik sözleşmesi bulunan firmalarla birlikte yaptık. Daha sonra bu zeytinyağını kendi markamız olmadığı için Türkiye'de farklı firmalara sattık ve büyük ilgi gördük."

Zeytinyağlarının firmalar tarafından beğenilmesinin ardından mitolojide zeytinyağı anlamına gelen "Elea" adıyla tescilini yaptırdıklarını belirten Nalçabasmaz, ardından İtalya'da düzenlenen Dünya Zeytinyağı Tat Fuarına katıldıklarını söyledi.

İspanya, Mısır, Şili, Filistin, Arjantin, Fransa ve Türkiye'den çeşitli firmaların da yer aldığı fuarda zeytinyağlarının tadı, kokusu ve rengi ile İtalyan tat uzmanları tarafından beğenildiğini ve birincilikle ödüllendirildiğini vurgulayan Nalçabasmaz, "Bu fuarda zeytinyağımız sayesinde dünyanın değişik yerlerinden bilinen markaların önüne geçtik. Aldığımız bu başarı sayesinde İtalya'da yayınlanan uluslararası gurmelerin takip ettiği katalogda Türk firması olarak yerimizi aldık" diye konuştu.

Nalçabasmaz, İtalyan uzmanlar tarafından ödüllendirilen zeytinyağları ile 17-19 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek Anatolive 2. Avrasya Zeytin ve Zeytinyağı Prosesleri Fuarına katılacaklarını belirtti.

"Zeytinyağı konusunda marka kent olacağız"

Dalından sofraya kadar tüm aşamaları doğal olan zeytinyağının kendi markalarıyla yakında marketlerde yerini almaya başlayacağını bildiren Nalçabasmaz, zeytinyağı konusunda yurt içi ve dışında Hatay'ın ismini duyuracaklarını kaydetti.

Kentte zeytinciliğin önemli bir geçim kaynağı olduğunu, ancak bunların diğer illere gönderilerek oralarda işlendiğini ve markalaştığını belirten Nalçabasmaz, bu yıl içerisinde zeytinyağı işleme tesisi kuracaklarını ve kentte üretilen zeytinleri burada işleyeceklerini söyledi.

Organik olarak kurutulmuş domates, biber ve patlıcan da yetiştirdiklerini vurgulayan Nalçabasmaz, bu ürünlerin paketleme aşamasında olduğunu, yakında bunları da dünyaya tanıtacaklarını sözlerine ekledi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ASKER'E İŞSİZ GİDENLERE MÜJDE

AİLE İÇİ ŞİDDET'E AVRUPA CEZASI

ÖLÜ BOMBACIYA MÜEBBET HAPİS
»  BİZ KAZANDIKÇA, AKP OYLARIMIZI YAKIYOR
»  ÖLÜSÜNE DE, DİRİSİNE DE DOKUNMAYIN
»  BU İLAÇ PİYASADAN TOPLANIYOR
»  "YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞI YAPAMAYIZ"
»  İTFAİYECİ SEÇMELERİ, KOMANDO KAMPLARINI ARATMADI
»  ERKEN BOŞALMA SORUNU YAŞAYANLAR İÇİN ÖNEMLİ HABER
»  SAYLAN'IN DÜŞLERİ GERÇEKLEŞİYOR
»  BÜYÜK FACİA TEĞET GEÇMİŞ
»  VALİ EMİR VERDİ,POLİS KUŞATTI
»  YÜCE DİVANDAN KAÇMAK İÇİN MAYIN YASASINI ÇIKARTTILAR
»  OSMANİYE'DE DEV ÖRÜMCEKLER
»  "İKİ DUBLE RAKI, HARAM DEĞİL"
»  İNTERNETTE, ADSL TARİH Mİ OLACAK?
»  AKP MİLLETVEKİLİNDEN KOLBASTI ŞOV!
»  GELECEKTE İŞE ALMADA TEK ÖLÇÜ, 'IQ' KRİTERİ
»  TÜRKİYE'NİN AŞK HARİTASI!
»  KAYIP ÇOCUKLAR SKANDALI
»  BURSA'DA "KRİZE RUHSAL DESTEK
»  APARTMAN YÖNETİCİSİNDEN KAPICIYA TÜRBAN YASAĞI
»  "OLMADI BAŞTAN" SEÇİMLERİ BUGÜN
»  İSTANBUL'DA, UFO'NUN İÇİNDEKİ UZAYLILAR BİLE GÖRÜNTÜLENDİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.