Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2746
EURO
37,4597
IMKB
8.964,000
ALTIN
2.904,210
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HAVAHARP OKULU'NDA BİR İLK
HAVAHARP OKULU NDA BİR İLK
 
Hava Harp Okulunda 1954 yılından bu yana giyilen üniformalar, öğrenciler tarafından bir defileyle sunuldu. Ayrıca Beyoğlu Olgunlaşma Enstitüsü öğrencilerinin "Cumhuriyet Dönemi'nde Türk Modası"nı yansıtan 30 parçadan oluşan giysileri de profesyonel mankenler ve enstitü öğrencileri tarafından defileyle sergilendi.
 
14.5.2008 - 21:15

Hava Harp Okulunda bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Bilim Şenliği" başladı.
Şenlik, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun yeni yapılan Hava Harp Okulu Kültür Sitesini hizmete açmasıyla başladı.
Burada düzenlenen törende konuşan Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Abidin Ünal, hava harp okullarının görevinin, pilot adayı çağdaş subaylar yetiştirmek olduğunu belirterek, "Bu bizim için hem bir iddiadır, hem bir zorunluluktur. Havacılık ve özellikle hava kuvvetleri çağdaşlığın ölçütüdür" dedi.
Harbiyelileri, Türk toplumunun her kesiminde saygı uyandıran temel değerlere bağlı, iyi insan, iyi asker ve iyi havacı olarak yetiştirirken akademik eğitim alanında da elektronik, bilgisayar, endüstri ve havacılık mühendislik dallarında çağdaşları ile aynı seviyede eğittiklerini vurgulayan Tümgeneral Ünal, "Eğitim ve öğretimde mütevâzı olmayacak kadar iddialıyız" diye konuştu.
Bu yılı 4'üncüsü düzenlenen "Bilim Şenliği"nin bunun bir ispatı olduğunu kaydeden Tümgeneral Ünal, şenlikte insansız hava aracı teknolojilerinden, sun'î zekâ uygulamalarına, modelleme simülasyondan görüntü işlemeye kadar 17 farklı alanda 91 projenin bulunduğunu söyledi.
Sunulan projelerde ana amacın icat olmadığını ifade eden Tümgeneral Ünal, Harbiyelilerin yarınki görevlerinde teknolojiyi kullanan ve yöneten vasıflarını ön plana çıkartmak, geleceğe dokunmalarını sağlamak olduğunu vurguladı.
Şenliği düzenlemekteki bir diğer amacın da teknolojiyi ortaya çıkartan bir kabiliyete kapı aralamak olduğunu belirten Tümgeneral Ünal, şöyle dedi:
"Bizim ana vizyonumuz, hava kuvvetlerimizin 100'üncü yılına tesadüf eden 2011 ve ötesini kucaklayabilmek. 2011 ve sonrası hava kuvvetleri çok büyük bir dönüşüm yaşayacaktır. Müşterek taarruz uçağı olarak isimlendirdiğimiz F-35 ve ona bağlı olarak insansız hava aracı, uydu, hava ihbar ve kontrol sistemleri olmak üzere dönüşümü büyük olacak bir çağa giriyoruz. Biz Hava Harp Okulu olarak bunun bilincindeyiz. Yetiştirdiğimiz Harbiyelilerin bu dönüşümü kucaklayacak subaylar olduğunun da bilincindeyiz. O bakımdan eğitim ve öğretim sistemimizi sürekli sorguluyoruz. Bu nedenle vizyonumuz ve yüzümüz geleceğe dönük olmaya devam edecektir."
Hava Harp Okulu Dekanı Kurmay Albay Ahmet Cural ise toplam 252 Harbiyeli'nin projelerdeki çalışma gruplarında yer aldığını ve bu öğrencilere 17'si sivil olmak üzere 66 öğretim elemanının danışmanlık hizmeti sağladığını söyledi.
Albay Cural, Hava Harp Okulu olarak, analitik düşünme yeteneğine sahip, kendini rahatlıkla ifade edebilen, araştırmayı ve öğrenmeyi öğrenmiş, bilişim teknolojisi ve İngilizce'ye hakim, ileride alabileceği her türlü görevi etkinlikle yapabilecek seviyede bilimsel alt yapıya sahip insan gücü yetiştirmek amacında olduklarını ifade etti.
Düzenlenen şenlikle Harbiyelilerin, teorik bilgilerini, uygulama alanına aktarmasına katkı sağlayacak bir platform oluşturmayı ve böylece Harbiyelilerin öz güvenlerini arttırmalarını hedeflediklerini kaydeden Cural, "Hava kuvvetlerinin bugün olduğu gibi gelecekte de güçlü, güvenilir ve etkili bir güç olma özelliğini koruyabilmesi bilim ve teknolojik gelişmelerin yakından izlenmesini zorunlu kılmaktadır" diye konuştu.
Öğrenciler adına konuşan Emrah Sezgin de "Bizler içimizde yanıp tutuşan bayrak aşkıyla laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin göklerdeki savunucuları ve geleceğin komutanları olabilmek için çalışan ve varlığımızı bu topraklara armağan etme inancında olan Harbiyelileriz" dedi.
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Babaoğlu, konuşmaların ardından öğrencilerin düzenlediği resim sergisini gezdi. Orgeneral Babaoğlu'na, öğrenciler, bir resim hediye ettiler.
Orgeneral Babaoğlu, daha sonra "Bilim Şenliği"ndeki projelerin yer aldığı sergi alanını gezerek, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.
91 projenin yer aldığı sergide, Ahmet Murat Ergün ve Gökhan Biçen'in "6 Bacaklı Robot Böcek Tasarımı" ilgi gördü. Projenin, insanların girmesi için uygun olmayan kapalı ve dar mekanlarda bölgeye ait görüntü ve ses aktarmaya, istihbarat sağlamaya yönelik alanlarda uygulanabileceği bildirildi.


Şenlikte daha sonra, Hava Harp Okulunda 1954 yılından bu yana giyilen üniformalar, öğrenciler tarafından bir defileyle sunuldu.
Ayrıca Beyoğlu Olgunlaşma Enstitüsü öğrencilerinin "Cumhuriyet Dönemi'nde Türk Modası"nı yansıtan 30 parçadan oluşan giysileri de profesyonel mankenler ve enstitü öğrencileri tarafından defileyle sergilendi.
Şenlik, 17 Mayıs'ta sona erecek.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BORDO BERELİLER KUZEY IRAK'A GİRDİ

DİNLENEN YARGIÇ TAZMİNAT KAZANMIŞTI

BAŞBAKANLIK'TAN "DÖVMEDİLER KORUDULAR" SAVUNMASI
»  VATANDAŞA EK YÜK BELEDİYE TASARISINDAN ÇIKARTILIYOR
»  KRALİÇE'YE CEHENNEM ANLATILIRKEN YÜZÜ BÖYLEYDİ
»  UNAKITAN'A ÖDÜL'E 3 MİLYON DOLAR'LIK KIYAK!
»  KIBRIS'TA YAŞANAN E.T SKANDALI
»  MECLİS BAŞKANLIK DİVANI'NDA KANI BOZUK TARTIŞMASI
»  AHMET TÜRK'TEN ŞAŞIRTAN PKK ÇIKIŞI!
»  PAKSÜT'ÜN PEŞİNDEKİ ARAÇ NARKOTİK ÇIKTI
»  BAYKAL: "TURHAN ÇÖMEZ, ONURLU, DÜRÜST BİR İNSAN"
»  MECLİS'TE DENİZ GEZMİŞ, MENDERES, İLHAN SELÇUK KAVGASI
»  EMİNE ERDOĞAN, KÖŞK'E ÇIKMADI
»  KÖKSAL TOPTAN'DAN İLGİNÇ SÖZLER
»  OTOPARK VERGİSİNDE GERİ ADIM
»  ÇÖMEZ'DEN BAYKAL'A SÜRPRİZ ZİYARET
»  HAYRÜNNİSA GÜL’ÜN KIYAFETI INGILIZ BASININDA
»  YARGITAY'DAN CHP'YE INCELEME
»  "PKK, KARABAĞ'A TAŞINIYOR"
»  GÜRTUNA: "İSTANBUL YAĞMALANIYOR"
»  BAYKAL, KRALİÇE'NİN YEMEĞİNDE DE KÖŞK'E ÇIKMADI
»  DEHŞET SENARYO, KRİTİK SORU
»  ANKARA'DA TELEKULAK SKANDALI
»  ORTALAMA VATANDAŞ HÜKÜMETE İSYAN ETTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.