Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2535
EURO
37,3475
IMKB
8.695,000
ALTIN
2.920,570
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HEM BAYRAM SEVİNCİ, HEM YÜREK SIZISI...
HEM BAYRAM SEVİNCİ, HEM YÜREK SIZISI...
 
Türkiye bayramı, şehitlerin hüznüyle karşılıyor. Ülke bir yandan bayram sevincini yaşarken, daha acısı çok taze olan şehitlerine ağlıyor.
 
12.10.2007 - 09:20

Güneş, Zeliha, Melisa, Merve, Eylül, İrem, Yadigar... Onlar için bugün ayrılık, hasret demek... Çünkü onlar son 2 ayda şehit olan kahraman askerlerin yetimleri. İlk kez bir bayram sabahı babasız uyanacaklar. Çocuklarınıza sarılıp onlara hediyeler verirken, Güneş'leri, İrem'leri lütfen unutmayın.

Bugün birçok evde, birçok insan için bayram... Kimisi yıllardır alışageldiği gibi geçirecek bu 3 günü... İlk sabah kalkılacak, namaza gidilecek... Hakkari'de 06.50'de, Edirne'de ise 08.04'te... Fark etmeyecek, dualar benzer olacak. Huzur, mutluluk, sağlık... Sonra eş, dost ziyaretleri yapılacak. Kimisi için de bayram demek tatil demek... Arife gününden otogarlar, havalimanları doldu taştı. Yurtdışında birçok şehre akın var.

Türkiye sınırları içinde kalanlarınsa ilk hedefi Antalya. Bir de memleketlerine gidip ailelerine kavuşanlar var tabii ki. Ama bir de kavuşamayanlar, hasret çekenler... Hiç bitmeyecek bir hasret onlarınki. Çünkü gidenler geri gelmeyecek. Hain bir pusuda, kör bir kurşunla şehit düşenlerin aileleri için bayramlar hep hüzün, hep acı olacak. Anneler, babalar, eşler, kardeşler yürekleri ne kadar yansa da hayatla başa çıkabilecek belki...

Ama çocuklar, uzun yıllar boyunca onları seven, koruyan babalarının niçin “artık” yanlarında olmadığını anlayamayacak. Sokakta bir arkadaşları “baba” diyerek yanına koşup elini tuttuğunda, o adamın yerinde kendi babasının olmamasını asla kabul edemeyecek. Sonra öğrenecekler, babalarının vatanı korurken öldüğünü, şehit düştüğünü... Gurur dolacaksa da içlerine, o burukluk ve eksiklik hiç silinmeyecek. İşte bu yüzden, babalarının ölüm haberi tazeyken bağrımıza bastığımız, sonra hafızalaramızdan sildiğimiz bu çocukları unutmamak gerekiyor. Ne bayramlarda, ne de başka zaman.



Acısı isyana dönüştü

ŞIRNAK'taki Namaz Dağı'nda mayın patlaması sonucu şehit olan 37 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Tahsin Yıldırım, memleketi Kars'ta son yolculuğuna uğurlanırken; eşi Zeynep Yıldırım, “Terör bitene kadar vatan sağolsun demeyeceğim” diyordu. Şehit çavuşun 3 yaşındaki kızı Melisa hiçbir şeyden habersiz oynarken; 10 yaşındaki Merve, annesine sarılarak gözyaşı döküyordu. Çünkü o, babasının bir daha eve dönmeyeceğini biliyordu.

Fotoğrafıyla yetinecek

BİTLİS kırsalında mayına basarak 27 Eylül'de şehit olan Uzman Çavuş Ramazan Us da geride biri 4 diğeri 9 yaşında 2 kız çocuğu ve gözü yaşlı bir eş bıraktı. Ramazan Bayramı'nı hep birlikte coşkuyla geçirmeyi planladıkları günlerde acı haber Us Ailesi'nin yüreğine bir ateş gibi düştü. Yetim kalan İrem (4) ve Yadigar'ın (9) artık bayramda elini öpüp harçlık alacakları bir babaları yok. Geride sadece karanfil bırabilecekleri bir mezar ve vatan uğruna şehit olan babalarının onurlu adı var. Şimdi babalarının fotoğraflarına bakarak özlem gidermeye çalışan İrem ve Yadigar, annelerine sarılarak yüreklerindeki acıyı bastırabiliyor.

BAYRAMA 3 GÜN KALA BABASIZ KALDILAR

TÜRKİYE, ağustos ayından bu yana teröre 28 şehit verdi. İçlerinden beşinin çocukları vardı. Şırnak'ta Gabar Dağı yakınlarında teröristlerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden 13 askerden Şanlıurfalı Kasım Aksoy'un küçücük iki kızı, Ramazan Bayramı'na 3 gün kala boynu büyük şehit çocukları arasına katıldı. Kasım Aksoy'un terhisine 20 gün vardı. Sonra evine, ailesine kavuşacaktı. Olmadı... Ölüm haberi önce ailesinin, sonra tüm Türkiye'nin yüreğine ateş düşürdü. Eşi Fatma, yetim kalan ve babalarının ardından ağlayan 2.5 yaşındaki Güneş ile 1.5 yaşındaki Zeliha'yı bağrına basarak için için ağladı, cenaze töreninde. Geçimlerini pamuk toplayarak sağlayan anne Zeliha Aksoy için Ziraat Bankası'nda açılan hesaba ise vatandaşlardan yardım yağıyor. Toplanan para elbette yaşamlarını kolaylaştıracak ama acılarını dindirmeyecek.

Babası Eylül'ü hiç göremedi

BUGÜNE kadar onlarca bebek, henüz annesinin karnındayken şehit evladı oluverdi. Giresunlu Piyade Uzman Çavuş İzzet Emir'in Eylül'ü de bunlardan biri. Henüz 28 yaşındaki İzet Emir, 17 Ağustos 2007 günü, Hakkari Merkez İlçe Oğul Köyü İyidere Mevkii'nde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düştüğünde, eşi Özlem Emir 8 aylık hamileydi. Kara haberi aldıktan 40 gün sonra doğum yaptı, şehit eşinin yüzünü göremediği kızına “Eylül” adını verdi. Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde, 27 Ağustos'ta PKK'lı teröristlerle karşılaşan timdeki Uzman Çavuş Sedat Damburacı şehit olduğundaysa, eşi Gül Damburacı 5 aylık hamileydi. Doğacak bebekleri, babasını tanımadan büyüyecek.

Kızının müjdesini alamadan öldü

Gülnisa Alkış 6 yaşında. Babası Selçuk Alkış, 2002 yılında Tunceli'de askerlik yapıyordu. Dağda, terör kurşununa kurban gitttiğinde, daha 21 yaşındaydı. Gülnisa'nın annesi, 1.5 aylık hamile olduğu müjdesini vermek için eşini ararken, ölüm haberini aldı, yıkıldı. Ve Gülnisa, babasının ölümünden 8 ay sonra doğdu, onu tanıyamadan büyüdü. Şimdi polis olmak istiyor, belki de babasını katledenlerden birgün hesap sorabilmek umuduyla...

(Akşam)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD'NİN İNCİRLİK KORKUSU

BAYKAL, TORUNLARIYLA BAYRAM NAMAZI KILDI

EN ANLAMLI BAYRAM MEKTUBU
»  HASTANELERE "PROFESYONEL KADROLAR" GELİYOR
»  VATANDAŞLAR TERÖRE KIZDI İKİNCİ ASKERLİK İÇİN BAŞVURDU
»  ABD BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA ÇAĞRILDI
»  DTP'Lİ VEKİLLERDEN PKK MEZARLARINA KARANFİL
»  HAKKARİ'DE GEÇİCİ GÜVENLİK BÖLGESİ
»  PEŞMERGELERDEN TÜRKİYE'YE TEHDİT
»  ''GÜL, SABAHA KADAR GELİŞMELERİ İZLEDİ''
»  İNGİLTERE'YE YERLEŞMEK İSTEYEN TÜRKLERE MÜJDE
»  TÜRKLERE VİZESİZ AB İÇİN İLK ADIM
»  FLAŞ...FLAŞ FLAŞ.. ABD ELÇİSİNİ GERİ ÇAĞIRDIK
»  ABD ELÇİSİ: "ORTAK MENFAATLERİMİZ " DEDİ.
»  DTP'Lİ VEKİL SEBAHAT TUNCEL'İN YARGILANMASI SÜRECEK
»  AB'DE "SINIR ÖTESİ KAYGISI"
»  HAKKARİ'DE BAZI BÖLGELERE GİRİŞ YASAKLANDI.
»  TÜRKİYE NASIL BİR ADIM ATACAK ?
»  BOMBALI TRENİN HEDEFİ NERESİYDİ
»  ÖZEL HARP DAİRESİNDE ÇALIŞANLARI AÇIKLADI
»  DİZİLERDEN KİMLER NE KADAR KAZANIYOR?
»  DTP'DEN SINIR ÖTESİ TEPKİSİ
»  TEZKERE, BAYRAM SONRASINA KALDI
»  "MECLİS PARKINA KIZILDERİLİ SOYKIRIMI ANITI DİKELİM"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.