Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2532
EURO
37,6444
IMKB
9.166,000
ALTIN
2.927,490
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HUMEYNİ HAYRANI BEZİRGAN'DAN GECİKEN ÇARK!
HUMEYNİ HAYRANI BEZİRGAN DAN GECİKEN ÇARK!
 
Televizyon programında "Atatürk’ü sevmiyorum" diyen Nuray Canan Bezirgan, "Benim ağzımdan hiçbir zaman, ‘Atatürk’ü sevmiyorum, Humeyni’yi seviyorum’ cümlesi bir arada çıkmadı" dedi.
 
17.6.2008 - 15:34
Fatih Altaylı’nın Teke Tek adlı programında Altaylı’nın sorusu üzerine “Atatürk’ü sevmeme hakkı var mı? Başıma bir iş gelmeyecekse ben sevmiyorumö diyen Nuray Canan Bezirgan, Mazlumder’in yaptığı toplantıya katıldı. Önce misafir olarak toplantıda bulunduğunu söyleyen ve konuşmayan Bezirgan, basın mensuplarının soruları üzerine, “İlk başta Humeyni sorusu geldi. ‘Humeyni’yi seviyoruz’dan daha sonra sözü Atatürk’e getiren sayın Fatih Altaylı’nın kendisiydi. Kıyaslamayı yapan, bir tarafa Atatürk’ü, bir tarafa Humeyni’yi koyan da kendisiydi. Benim ağzımdan hiçbir zaman, ‘Atatürk’ü sevmiyorum, Humeyni’yi seviyorum’ cümlesi bir arada çıkmadıö dedi.
Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Ayhan Küçük, televizyon programında kötü niyetli bir tartışmanın başlatıldığını savunarak, Bezirgan hakkında “insaf ölçülerine sığmayacak linçö kampanyasının yürütüldüğünü iddia etti.

Başörtüsü konusuna ilişkin tartışmaların çarpıtılarak, 28 Şubat sürecine benzer bir tartışma içine çekilmeye çalışıldığını söyleyen Küçük şöyle konuştu:
“Duygulara müdahale etme hakkını dahi kendisinde gören seçkinci bürokratik zihniyet ve onun basındaki uzantıları, gündemi gereksiz tartışmalarla meşgul ederek, yıllardır yaptıkları gibi, gerçek sorunların üzerini örtmektedirler. Söz konusu zihniyetin en önemli çarpıtması sevmemek gibi tamamen doğal, insanın iç dünyasını ilgilendiren ve kişisel bir tercih konusu olan bir hakkı hakaret olarak lanse etmeleridir. Kaldı ki, Bezirgan, basına yaptığı açıklamalarda, konuşmalarının çarpıtıldığını, şahıs olarak Atatürk’le bir probleminin olmadığını, kastettiği şeyin, Atatürk adına önüne çıkartılan engeller ve uygulamalar olduğunu açıkça belirtmiştir."

"BEZİRGAN’DAN ÖZÜR DİLENMELİ"

Küçük, yürürlükteki kanunlarda nelerin suç olduğunun açıkça belirtildiğini kaydederek, Bezirgan’ın “hakaret" ve “sövme" anlamı taşımayan eyleminin suç olarak değerlendirilmeyeceğinin açık olduğunu anlattı. “Asıl provokatörler ortadayken, yıllardır mağdur edilmiş bir bayanın farklı çevrelerde ve basın organlarında provokatör olarak gösterilmesi ve 28 Şubat sürecinde kullanılan tiplemelere benzetilmesi ise hak ve adalet duygusundan ne kadar uzaklaşıldığının göstergesidirö diyen Küçük, Bezirgan’a hakkında kullanılan ve özellikle provokatör olarak tanımlayan ifadelerden dolayı özür dilenmesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan basının, muhalif bir duruşa sahip olması gerektiğine işaret eden Küçük, basının, güçlüleri sorgulamasının, güçsüzlere de yardımcı olmasının gerekliliğini belirtti. Küçük, Türkiye’de ise, bir kısım basının, güçlülerin fikirlerini empoze eden, güçsüzleri ise sorgulayan bir yapıda olduğunu savunarak, “Bence bu sistemin değiştirilmesi lazım. Basın mensubu, gazeteciler, hepimizin güven duyması gereken, insanlardırö dedi.

AĞZIMDAN, ‘ATATÜRK’Ü SEVMİYORUM, HUMEYNİ’Yİ SEVİYORUM’ CÜMLESİ BİR ARADA ÇIKMADI"

Toplantıda hazır bulunan Nuray Canan Bezirgan ise, toplantıya misafir olarak katıldığını ve konuşmayacağını söyledi. Ancak, basın mensuplarının yönelttiği sorular karşısında konuşmama kararını bozan Bezirgan şunları söyledi: “Olaydan çok sıkıldım ve çok fazla ayrıntıya girmek istemiyorum. Altaylı’nın programına Özgürder vasıtasıyla davet edildik. Özgürder yetkilileri arayarak rica ettiler. Çok fazla basında görünmek istemediğim için başta istemedim, ama başka bir arkadaş bulunamayınca Kevser’in yanında ben gittim. Yani direkt Fatih beyle bir iletişimimiz söz konusu değil. Olay tamamen, medyanın ve en başta da Fatih Altaylı Beyin saptırması. Çünkü, Fatih Altaylı Bey bu aşamadan sonra Atatürk’ü seviyor, sevmiyor değil de, Atatürk’ten nefret ediyor ibaresini kullanıyor. Ben hiç kimseden nefret etmiyorum. İlk başta Humeyni sorusu geldi. ‘Humeyni’yi seviyoruz’dan daha sonra sözü Atatürk’e getiren Sayın Fatih Altaylı’nın kendisiydi. Ayrıca bu kıyaslamayı da yapan biz değiliz, kıyaslamayı yapan, bir tarafa Atatürk’ü, bir tarafa Humeyni’yi koyan da kendisiydi. Bu yorum da kendisi tarafından yapıldı. Benim ağzımdan hiçbir zaman, ‘Atatürk’ü sevmiyorum, Humeyni’yi seviyorum’ cümlesi bir arada çıkmadı."
Bezirgan, 2.5 saat içinde oturma izni almasını da şöyle anlattı:

“Ben ABD’ye turist vizesiyle gittim 17 gün orada bir Türk ailenin yanında kaldım. Daha sonra Kanada’ya iltica ettim. 2.5 saatte kabul edilişim vize değil, iltica talebim. Bunun aslında çok uzun bir prosedürü var. yani mahkeme edilmeniz gerekiyor ki, sizin göçmenlik, oturum talebiniz değerlendirilsin. Benim dökümanlarım, görüntülerim vardı ve Türkiye’den altı ay hapis cezasıyla gitmiştim. Orada, Uluslararası Af Örgütü yetkilileriyle ilk iletişime geçtim. Onların da yıllık raporunda benim ismim geçtiği ve bu bir insan hakkı ihlali olduğu için, bana bir avukat verdiler. Avukat, Kanadalı yetkililerle ön görüşme talebinde bulundu. Bunun sonucunda 2.5 saat gibi çok kısa bir süre içinde bana oturma izni verildi."


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'ERGENEKON' ORTADA KALDI!

"ASLA MÜCADELEYİ BIRAKMAYACAKSINIZ"

BİLKENT'TE GÜL'ÜN ÖNÜNDE POSTERLİ MESAJ
»  AKP'NİN SAVUNMASI DA DAVALIK OLDU
»  NİHAT KAHVECİ'NİN TERLİ FORMASI ERDOĞAN'DA
»  MECLİS'TE İNTİHAR SÖYLENTİSİ
»  MİLLİ TAKIM ÜZERİNDEN SİYASİ MESAJ
»  VEKİLİN GİZLİ KAYITLARI
»  ERDOĞAN İLE TERİM'İN İLGİNÇ SOHBETİ
»  DÖRT AKP MİLLETVEKİLİ AYRILIK YOLUNDA İDDİASI
»  VATİKAN'DAN BABACAN'A DOLAYLI DESTEK
»  AFLA OLMAZ BİRDE NİŞAN VERİN
»  GÜL'ÜN GİZLİ KAYITLARI
»  O TARAF İÇİN BAŞBUĞ NEDEN HEDEF ÇÜNKÜ...!
»  1.05 METRELİK BELEDİYE BAŞKANI TEFTİŞTE
»  DENİZKUVVETLERİ KARARGAH'INDA RUS GENERALE JEST
»  70 KİLOMETRELİK RİSKLİ FAY
»  CHP'DEN ACEMİ BÜROKRAT ELEŞTİRİSİ
»  ÇİÇEK, DAVANIN FAZLA UZAMASINI İSTEMİYORUZ
»  ŞEKER FABRİKALARI ÖZELLEŞTİRİLİYOR
»  ARITMAN'DAN MECLİS BAŞKANINA İLGİNÇ SORU
»  MÜDÜR ODASINDA NAMAZ KILMAYAN ÖĞRENCİYE KIRIK NOT
»  JANDARMA'DAN MAHREMİYETE GİRME İZNİ
»  İŞTE AKP'NİN ESAS SAVUNMASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.