Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,1221
EURO
37,6980
IMKB
9.904,000
ALTIN
3.387,850
 
Hava Durumu ANKARA
-2 / 4 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HÜRRİYET MUHABİRİNDEN ÇARPICI KİTAP
HÜRRİYET MUHABİRİNDEN ÇARPICI KİTAP
 
Hürriyet gazetesi muhabiri Toygun Atilla'nın Kırmızı Kedi yayınevinden çıkan biyografi dizisi 'Sakıncalı Amiral' okuyucuyla buluştu.
 
4.5.2014 - 00:50

12 Mart Muhtırası'nın ardından Deniz Harp Okulu'ndan neler yaşandığını gözler önüne seren kitapta okuyucu Türkiye'nin yakın tarihine doğru yolculuğa çıkarılıyor.
Kitabın arka kapak yazısı şöyle:
"29 Ocak 2013 günü Türkiye'de herkesi şaşırtan bir olay oldu. Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner silah arkadaşlarının hukuksuzca tutuklanmasına daha fazla seyirci kalmamak için istifa etmişti. Güner'in istifası çok tartışıldı. Nasıl tartışılmasın, Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk kez bir Donanma Komutanı istifa ediyordu.
Oramiral Güner istifa ettikten sonra da doğru bildiklerini söylemeye devam etti. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kurulan kumpasa karşı çıktı. Bunlara karşılık orduevlerine girmesi yasaklandı. Sesi kısılmaya çalışıldı. Yılmadı, köşesine çekilmedi. Gördüklerini, duyduklarını ve başından geçenleri deneyimli gazeteci Toygun Atilla'ya anlattı.
Sakıncalı Amiral, okuyucuyu Türkiye'nin yakın tarihine doğru, denizcilerin deyimiyle, seyre çıkartıyor. Bu kitapta 12 Mart Muhtırası sırasında Deniz Harp Okulu'nda neler yaşandığını görecek, Kıbrıs Barış Harekâtı, Kardak Krizi günlerine gideceksiniz. Balyoz, Askeri Casusluk davaları sırasında TSK içinde yaşanan olayların ve bir donanma komutanını istifaya götüren sürecin hiç bilinmeyen ayrıntılarıyla, Donanma'nın kalbine giren gizli elle karşılaşacaksınız.
Oramiral Nusret Güner baş başa görüşmede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ne dedi?

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in gelişmeler karşısındaki tavrı neydi? TSK "Harp Oyunları" düzenlemekten neden çekindi?

Mavi Marmara Baskını sonrasında askeri yetkililerle hükümet temsilcileri arasında neler yaşandı?

TSK içine yerleşen cemaat yapılanmasının gücü nereden geliyor?"



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ULUSAL KANAL'IN YAYINI KESİLDİ

AHMET ALTAN: GAZETECİLİK ALÇAKLIKTIR

UĞUR DÜNDAR'DAN ACUN'A AĞIR SÖZLER
»  KANAL A'DA İSTANBUL'A TAZE KAN!
»  GAZETECİLER, ÖZGÜRLÜK İÇİN YÜRÜDÜ!
»  RTÜK'E TAZE KAN!
»  SEVİLAY VE ROK'A ŞOK KARAR!
»  CEZAEVİ'NDEKİ GAZETECİYE ÖDÜL!
»   BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜLÜ AHMET ŞIK'IN!
»  KENAN MACİT, 'BİZİM MEDYA'YI ANLATTI!
»  SKYTÜRK 360'DA SÜRPRİZ AYRILIK
»  ÜNLÜ HABER SPİKERİNE AB GÖREVİ
»  DAİLY SABAH'IN 1 MAYIS CİNLİĞİ!
»  FERİT ŞAHENK LOKANTACILIĞI SEVDİ!
»  'BİZİM MEDYA' GAZETESİ YAYIN HAYATINDA
»  POLİSİN GAZ FİŞEĞİ GAZETECİLERİ VURDU
»  ''SEN BU İKTİDARIN AVATARISIN''
»  BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN KOL KOLA
»  GAZETECİLER 1 MAYIS GAZİSİ OLDU!
»  İŞÇİ BAYRAMINDA 5 GAZETECI İŞSİZ KALDI
»  POLİSTEN GAZETECİLERE BASIN KARTI ŞOKU!
»  YILMAZ ÖZDİL'DEN 'SEHVEN' YAZI!
»  AKŞAM VE STAR BİRLEŞİYOR İDDİASI
»  PMD 50 YAŞINDA...
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.