Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,6383
EURO
39,8878
IMKB
10.841,000
ALTIN
3.516,660
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ILICAK, REKLAM İÇİN ŞANTAJ MI YAPTI?
ILICAK, REKLAM İÇİN ŞANTAJ MI YAPTI?
 
Mehmet Ali Ilıcak, ''Türkiye İş Bankası'nı çıkar sağlamak için tehdit ettiği'' iddiasıyla yargılandığı davada ifade verdi. İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Ilıcak katıldı.
 
14.10.2005 - 22:18
            Duruşmada kimlik tespiti yapılan Ilıcak, gazeteci olduğunu ve aylık gelirinin 5 milyar lira civarında bulunduğunu kaydetti.
      Mehmet Ali Ilıcak, hakkındaki iddiayı kabul etmediğini belirterek, 3 sayfadan oluşan yazılı savunmasını mahkemeye sundu.
      Ilıcak'ın avukatı Baran Umut Baycan da şantaj suçunun tüzel kişiliğe karşı işlenemeyeceği düşüncesinde olduğunu ifade ederek, müvekkilinin kullandığı belirtilen sözlerde hiçbir şekilde tehdit ya da şantaj unsuru bulunmadığını söyledi.
      Duruşma, tanık Elif Yetkin'in dinlenilmesi amacıyla ertelendi.
     
     ILICAK'IN YAZILI SAVUNMASI
      Bu arada Mehmet Ali Ilıcak yazılı savunmasında, ''müşteki bankanın gazeteye reklam vermemiş olmasının gelecekte vermeyeceği anlamına gelmediğini, basın alanında uzun yıllardır çalışmış tecrübeli biri olarak dava konusu fiile girişmeyi aklına getirmeyecek kadar basiretli bir işadamı olduğunu'' kaydetti.
      ''Suç iddiasının tek nedeninin müşteki bankaya ilişkin gazetelerinde çıkan bazı haberler olduğunu'' savunan Ilıcak, ''bu haberlerin çıkar sağlamak, tehdit etmek amacıyla yapıldığı iddiasının haksız ve yersiz olduğunu'' ifade etti.
      Ilıcak yazılı savunmasında, ''Sonuç olarak, suç kastı olmaksızın sadece basının hak ve sorumluluğu olan haber verme yükümlülüğümüzü yerine getirmemizi reklam verilmemesine bağlamak ve tehdit ile menfaat temin etmeye çalışmam yolundaki iddialar tamamen asılsızdır. Ortada bir tehdit varmış gibi göstermek tarafıma yapılan bir haksızlık ve hakarettir'' dedi.
     
     -İDDİANAME
      İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, müşteki Türkiye İş Bankası'nın bazı gazete ve yayın organlarına reklam vermek için bütçe ayırdığı, Mehmet Ali Ilıcak'ın imtiyaz sahibi olduğu Dünden Bugüne Tercüman Gazetesi'nin de reklam almak istediği, ancak banka tarafından şimdilik bu gazeteye reklam verilmesinin düşünülmediğinin bildirildiği anlatılıyor.
      Bunun üzerine Ilıcak'ın 15 Mart 2004 tarihinde Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ile telefonla görüşmek istediği, Özince'nin yoğun olması nedeniyle sekreter Elif Yetkin ile konuştuğu belirtilen iddianamede, bu görüşme sırasında Ilıcak'ın tehditkar bir tavırla ''eğer reklam kampanyasında yer almayacaklarsa banka ile ilişkilerini farklı bir çizgide götüreceklerini, farklı bir tavır takip edeceklerini'' söylediği kaydediliyor.
      İddianamede, eyleminin ''çıkar sağlamak için tehdit etmek'' suçunu oluşturduğu bildirilen Ilıcak'ın, ilgili TCK maddesi uyarınca 1 ile 3 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.
     


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


RTÜK, STAR TV İHALESİNİ İNCELEMEYE ALDI

MHP KENDİ TELEVİZYONUNU KURUYOR ADI DA 9 IŞIK

GAZETECİLERİ TAŞIYAN OTOBÜS TAKLA ATTI
»  CUMHURİYET GAZETESİ CAĞALOĞLU'NDAN TAŞINIYOR...
»  MEHMET ALİ BİRAND'IN HAPSE GİRMESİNİ ÖNLEYEN GİZLİ EL
»  WASİNGTON TİMES GAZETESİ'NDE TÜRKİYE'Yİ KARALAYICI MAKALE
»  EKRANLARA PSİKOLOJİK AYAR... ÇOCUKLAR YATAĞA, KURTLAR VADİSİ EKRANA!
»  VEDAT YENERER’İN YENİ KİTABI “ÇEÇENLER” PİYASADA
»  BAŞBAKANLIK'TA BASINA KISITLAMA MECLİS GÜNDEMİNDE
»  ŞİMDİ ZOR OLAN, BAŞBAKANLIK MUHABİRLİĞİ!
»  İNTERNET GAZETECİLİĞİ ABD BASININI ÇÖKERTTİ... GAZETELER ELEMAN ÇIKARTMAYA BAŞLADI!
»  M.ALİ BİRAND HAKAN ŞÜKÜR'ÜN FUTBOL HAYATINI KAYDIRMIŞ
»  ATİLLA İLHAN CUMHURİYET'İ BIRAKTI
»  ZAMAN VE VAKİT'TEN EXPOCHANNEL REKLAMINA SANSÜR
»  'BİRGÜN' ÇALIŞANLARI EYLEMİ SONA ERDİRDİ
»  FİNANCİAL TİMES'TAN AVUSTURYA'YA AĞIR YAZI "TÜRKİYE'Yİ AB'DE İSTEMİYORSAN SEN ÇIK"
»  RTÜK, GENEL MÜDÜR ADAYLARINI SORGUYA ÇEKECEK
»  STAR GRUBU'NUN SATIŞINA İPTAL DAVASI
»  'BİRGÜN' GAZETESİ'NDE DİRENİŞ DEVAM EDİYOR
»  NTV EKİBİ KAZA YAPTI
»  MEHMETÇİK FM 4 YAŞINDA
»  BİRGÜN DE BU KEZ ÇALIŞANLAR ÇIĞLIK ATTI
»  STAR GAZETESİ İÇİN YENİ İHALE!
»  RTÜK RAPORU:"YARIŞMALARDAKİ YATAK KIYAFETİ MAHREMİYETİ BOZDU"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.