Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1856
EURO
37,8936
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.922,020
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
IRAK'LILARIN SEKS İSYANI
IRAK LILARIN SEKS İSYANI
 
Middle East Online" adlı İngilizce yayınlanan bir internet haber sitesinde Deborah Haynes imzasıyla yayınlanan haberde Irak'ta elektrik sıkıntısı sebebiyle sıcak su temininin zor olduğu, günde 5 vakit namaz kıldıkları için abdest almak zorunda olduklarından Iraklı Müslüman çiftlerin özellikle soğuk kış günlerinde seks yapmaktan kaçındıkları belirtildi.
 
20.1.2006 - 01:14
Irak'ta Müslüman çiftlerin sıcak su temin edememe endişesiyle özellikle soğuk kış günlerinde seks yapmaktan kaçındıkları ileri sürüldü.
"Middle East Online" adlı İngilizce yayınlanan bir internet haber sitesinde Deborah Haynes imzasıyla yayınlanan haberde Irak'ta elektrik sıkıntısı sebebiyle sıcak su temininin zor olduğu, günde 5 vakit namaz kıldıkları için abdest almak zorunda olduklarından Iraklı Müslüman çiftlerin özellikle soğuk kış günlerinde seks yapmaktan kaçındıkları belirtildi.
Ahmed Hadi (25) ve yeni eşi Tiba Muhammed'in Bağdat'taki birçok yeni evlenmiş çift gibi yeterli olarak seks yapmadıklarını kaydeden Deborah Haynes, Bağdat'tan yazdığı haberde, problemin isteksizlikten değil bilakis elektrik enerjisi sıkıntısından kaynaklandığını ifade etti. Batılı gazetecinin izlenimlerine göre, Irak'ın Müslüman toplumunda birçok kişi açısından seks yapmak için istekli bir partner yeterli değil, bunun yanında su temini de önemli yer tutuyor. Kış aylarında ise durum daha da zorlaşıyor. İbadet için abdest alınması gerektiğinden su bulmak da yeterli değil, çünkü hava soğuk olduğundan suyu ısıtacak elektriğe de ihtiyaç var.
"Sıcak su yoksa banyo yok, öyleyse inançlı Müslümanların günde 5 vakit kıldıkları namaz da bir problem olabiliyor" diyen Haynes, bu sorunu aşmak için çiftlerin ya seks yapmaktan kaçındıklarını ya da kış aylarında pek hoş olmasa da soğuk duş almak zorunda olduklarını belirtti.
Görüşlerine başvurduğu Iraklılardan Bağdat'ta yaşayan ve iki hafta önce evlenen Hadi'nin şikayetini "İstediğimden daha az seks yapıyorum, çünkü sonrasında banyo yapacağım sıcak su yok. Bazen geceleyin birden elektrik kesiliyor. Yataktan çıkıyorum, jeneratörü çalıştırıyorum ve sonrasında suyun ısınmasını bekliyoruz" şeklinde yaptığını anlatan Batılı gazeteci, Kurban Bayramı gecesi yeni evli çiftin romantik bir gece geçirmeyi düşlediklerini, fakat beklendiği gibi olmadığını ifade etti.
"SADECE SOHBET EDELİM DİYE EVLENMEDİM"
Batılı kadın gazeteciye konuşan Hadi, "Kurban Bayramı gecesi elektrikler gece 17.00'den 23.00'e kadar kesildi. Yapacak bir şey kalmadı. Sadece sohbet edelim diye evlenmedim" dedi.
Gazeteciye göre ise "Batılı ülkelerde tam tersi bir durum yaşanıyor. Çoğunlukla elektrik kesildiğinde çiftler televizyon izlemeyi bırakıp sıcak yataklarına giriyor ve 9 ay sonra doğumlar patlıyor."
Elektrik sektöründe uzman olan Batılı bir diplomat, Bağdat ve Irak'ın birçok yerinde aşırı elektrik sıkıntısı yaşandığını, başşehirde bile her gün 2 ila 6 saat elektrik kesintisi yaşandığını belirtiyor.
Habere göre yine de çoğu enerji santrallerinin bulunduğu Irak'ın kuzey ve güneyinde Saddam Hüseyin rejimi dönemine göre daha fazla elektrik veriliyor, çünkü Saddam devrinde elektriğin çoğu Bağdat'a yönlendiriliyordu.
Yasir Muhammed Safar (26) ve bir yıllık eşi Tamara Shimary'nin (20) Safar'ın anne ve babası, 2 kız kardeşiyle birlikte Bağdat'ın güneyindeki bir apartmanda yaşadıklarını kaydeden Deborah, genç çiftin kış aylarında sıcak su olmaması ve yaz aylarında klima bulunmaması sebebiyle elektrik yokluğunun seks yaşantılarını olumsuz yönde etkilediğini söylediklerini belirtiyor.
Safar 2004 yılında evlendiğinde Shimary ile ilk gecesinde elektriklerin gitmesinden endişe ettiğini ve bu sebeple elektrik sağlayan yerel şebekenin yetkilisine rüşvet vermeyi düşündüğünü dile getirdi. Safar, "Mamafih, daha sonra yeni eşim ve kendim için otelde bir gece ayarlamanın hem daha ucuz ve hem de daha özel olduğunu fark ettim. Elektriğimiz, hava soğutmamız, suyumuz oldu. Çok güzeldi" şeklinde konuştu.
Irak'ta çoğu otelin müşterileri için elektrik enerjisini sürekli olarak temin etmeye çalıştıkları bildirildi. Özellikle Yeşil Bölge yakınındaki El Mansur Oteli'nde garantili elektrik ve sıcak su bulunmasının yeni evli çiftleri cezp ettiği belirtildi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HİLLARY, TEMSİLCİLER MECLİSİNİ MUZ BAHÇESİNE BENZETTİ

MACARİSTAN'DA UÇAK DÜŞTÜ

CİA, BİN LADİN'İN SESİNİ DOĞRULADI
»  ÖLDÜRDÜĞÜ KADINLARIN KANINI İÇİP ETİNİ YEMİŞ
»  1990 BAKÜ OLAYLARI KGB İŞİ ÇIKTI
»  ABBAS: SALDIRILAR SEÇİMLERİ SABOTE İÇİN
»  RUSYA'DA YÜZ YILIN SOĞUĞU...
»  HER YERDE İŞKENCE YAPILIYOR
»  PAKİSTAN'DA KÖYE BOMBALI SALDIRIYA EL KAİDE KILIFI
»  EVİNİ ALANA FERRARİ HEDİYE EDECEK
»  BULGAR ORDUSU'NDA SEKS SKANDALI!
»  TALABANİ: ''SADDAM, KÜRDİSTAN'DA YARGILANSIN''
»  FİLLER BİR KÖYLÜYÜ ÖLDÜRDÜ
»  BULGAR GAZETECİ'DEN GÜMRÜKÇÜLERE TOKAT GİBİ DERS
»  İSRAİL'DEN İRAN'A NÜKLEER SİLAH TEHDİDİ
»  UEA: ''ÇİN VE ABD, DÜNYA PETROL TALEBİNİ ARTIRACAK''
»  CNN ÖZÜR DİLEDİ, İRAN AFFETTİ
»  ABBAS, GÖREVİNİ ÜÇ YIL SONRA BIRAKACAK
»  İRAN, CNN İNTERNATİONAL'I YASAKLADI
»  RİCE, 2008'DE BAŞKANLIĞA ADAY OLMAYACAĞINI AÇIKLADI
»  LOTO MİLYARDERİ GRİZU KURBANI OLDU
»  ŞİLİ'DE İLK KADIN DEVLET BAŞKANI
»  İRAN, PETROL FİYATINI YÜKSELTMEKLE TEHDİT ETTİ
»  AFRİKA'DA 50 MİLYON ÇOCUK OKULA GİDEMİYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.