Irak'tan bugün gelen bir fotoğraf, savaşın acımasız yüzünü bir defa daha gösterdi. Başkent Bağdat'ın 60 kilometre kuzeydoğusundaki Bakuba'da okulun ilk günü evlerine dönen ailenin bulunduğu otomobil saldırıya uğradı. 10 yaşındaki Kusay'ın yaralandığı saldırıda 6 yaşındaki kardeşi Ziya hayatını kaybetti. Annesi, oğluna son kez sarılırken, savaşı acımasızlığı bir kez daha gözler önüne serildi
MİLİTANLARIN SALDIRISI: 14 ÖLÜ Irak'ta, başkent Bağdat'ın kuzeyindeki bir kentte militanların düzenlediği saldırıda 14 kişi öldü.
Irak polisi, militanların Muktadiye'de 14 kişiyi öldürdüğünü, ayrıca en az 12 dükkanı ateşe verdiğini kaydetti. Saldırının ayrıntılarıyla ilgili açıklama yapılmadı.
Öte yandan Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, Ramadi'de aşiret lideri Abdülsettar Ebu Rişa'nın evinin yakınında düzenlenen ve Ebu Rişa'nın öldüğü bombalı saldırının planlayıcısı olan El Kaide militanının, Balad yakınlarında yürütülen operasyonla yakalandığı belirtildi. ABD Başkanı George Bush'la 2 hafta önce Anbar'da bir araya gelen Ebu Rişa'nın, Sünni aşiretlerden oluşan "Anbar Kurtuluş Konseyi" adlı birliğin lideri olduğu ve bu birliğin, bölgedeki El Kaide militanlarının temizlenmesi için Amerikan güçleriyle işbirliği içinde olduğu belirtildi.
ABD'Lİ SİVİL GÖREVLİLER 9 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ Irak'ta görev yapan Amerikalı sözleşmeli güvenlik görevlilerinin, başkent Bağdat'ın batısında ateş açması sonucu 9 sivil öldü. Irak polisinin açıklamasına göre olayda 18 kişi de yaralandı.
ABD Büyükelçiliği, olaya karışan personelin ABD Dışişleri Bakanlığı için çalıştıklarını açıklarken, ayrıntılı bilgi vermedi. Görgü tanıklarına göre, bir konvoyda bulunan sözleşmeli görevliler, Sünnilerin ağırlıkta olduğu Mansur semtindeki Nisoor meydanından geçiş sırasında meydana gelen patlama üzerine ateş açtılar.
Bir görgü tanığına göre, sivil kıyafetli Amerikalı güvenlik görevlileri, bir Iraklı grupla yaklaşık 20 dakika çatıştı. Sözleşmeli görevliler, daha sonra olay yerini terk etti. Olay yerine daha sonra Amerikan askerleri geldi.
