Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3294
EURO
35,1788
IMKB
8,718
ALTIN
2.247,010
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 13 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İYİ Parti'den Kayyum Tepkisi
İYİ Parti den Kayyum Tepkisi
 
İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından HDP’li Van, Diyarbakır ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasına ilişkin açıklama yaptı.
 
21.8.2019 - 12:20

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından HDP’li Van, Diyarbakır ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Ağıralioğlu, yaptığı açıklamada, “İyi hal kağıdı verdiğiniz, seçmen listelerinde ilan ettiğiniz, seçimde propaganda fırsatı tanıdığınız malum adayların kazananlarına mazbata verip dört ay sonra görevden uzaklaştırma iradenizi milletimize izah etmek mesuliyeti bizzat iktidarındır. ” dedi.

 
İYİ Parti'den yapılan  açıklama şöyle:

Terörle Mücadeledeki kararlılığımız, “Hukukun Üstünlüğü” ve “Hukuk Devleti” ilkelerine olan bağlılığımız kadar kesin ve tavizsizdir. Devletimizin nasıl ve hangi bedeller ödenerek kurulduğunu bilen, Hangi bedelleri ödeyerek milletimizi, devletimizi bir ve beraber ayakta tuttuğumuzun idrakinde olan bir Parti olarak; terörden medet uman, öven, seven, metheden, birliğimizi dirliğimizi bozan hiçbir eyleme bu aziz vatanda müsamaha gösterilmemesi gerektiğine inanıyoruz.

Demokrasi ve Hukuk, millet iradesinin tecelli etmesinin en önemli aracı ve teminatıdır. Bununla birlikte; seçilmiş olmak, seçilenlere suç işlemek ve hukuka uymamak imtiyazı tanımaz. Teröre ve teröre destek verenlere gerekli ceza verilmeli fakat bu süreçte alınan idari kararlar ve yapılan idari işlemler doğruluk karinesi ile devlete ve hukuka olan itimadı sarsmamalıdır.

Eğer bazı Belediye Başkanlarının görevden alınmasına sebep olan olaylar son beş ay içerisinde gerçekleşmiş ise; bunu somut ve hukuki argümanlar ile halka açıklamak iktidarın görevidir. İyi hal kağıdı verdiğiniz, seçmen listelerinde ilan ettiğiniz, seçimde propaganda fırsatı tanıdığınız malum adayların kazananlarına mazbata verip dört ay sonra görevden uzaklaştırma iradenizi milletimize izah etmek mesuliyeti bizzat iktidarındır. Bu çerçevede 23 Haziran Seçimlerinde terörist başı Öcalan ve kardeşinin bizzat Cumhur İttifakının bir parçası olarak kullanma teşebbüsü bugün yaptığınız işi anlamsızlaştırmaktadır.


 
Öcalan kardeşleri son seçimde meşru bir aktör olarak kullanma teşebbüsü, 1984’ten beri PKK ile yürütülen terör mücadelesinde bizzat yöneticiler tarafından oluşturulan en büyük zafiyet ve kırılmadır.

Bu iç politika gelişmeleri ile Suriye’nin kuzeyinde gündeme gelen ve detaylarına vakıf olmadığımız yeni gelişmelerin bir bütünlük içinde değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Suriye’nin kuzeyinin, “Kuzey Suriye” olma tehlikesinin; vatanımızın bütünlüğünü, milletimizin birliğini tehdit edecek önemli bir merhalede olduğunu gözlemlemekte ve bu gelişmelerin sonuçlarını hassasiyetle takip etmekteyiz. Kaygımız; güney sınırlarımızın ötesindeki oyuncuların tanımlanmış stratejik hedefleri doğrultusunda hareket etmeye devam etmekte oluşları ve iktidarın da beyanlarının aksine maalesef Fırat’ın Doğusunu hedef alan malum bir senaryonun figüranı durumuna düşmüş bulunmasıdır. Oysa ki; terörle mücadelenin en önemli merhalesi içerideki amansız takip kadar sınırımızın hemen yanı başında bir uydu devletin kurulmasına müsaade etmemektir.

Biz İYİ Parti olarak, ülkemizin bugününe ve geleceğine sahip çıkmak amacıyla sorumlulukla hareket etmek durumundayız. Bu anlayışla Türkiye’de, devletimizin ve milletimizin hukukunun üstünlüğünün teminatı altında yüksek kaliteli bir demokrasi ve güçlü bir ekonomi ile dünyayla rekabet edebilecek bir düzeye erişmesi için alınteri dökeceğiz.


 
Ülkemizde her geçen gün yaşanmakta olan hadiseler, bize kendimizden başka tutunacak hiçbir dalımızın olmadığını ihbar etmektedir. 82 Milyonun birbirine kardeş, bir ve beraber edecek yeni bir yönetim anlayışı devlete ve millete hizmeti devralmalıdır. İYİ Parti, böyle bir hedefi gerçekleştirmek için hazır olup bu yönde çaba göstermektedir"



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kılıçdaroğlu'ndan Kayyım Açıklaması

AK Parti'de Kayyım Endişesi

Selvi'den Kayyın Atamaları Yorumu
»  Ankara'da İkinci Deprem
»  İmamoğlu: Herkes Haddini Bilecek
»  Bakan Cenazesinde Davutoğlu Sürprizi
»   Ankara'da Memurlar İş Bıraktı
»  Soylu'dan Kayyım Açıklaması
»  Memur-Sen'den İş Bırakma Kararı
»  Meteoroloji'den Kritik Uyarı
»  Adalette Pazarlık Dönemi Geliyor
»  İzmir'de Fetö Operasyonu
»  Egemen Bağış'a Yeni Görev
»  Mahir Ünal'dan Gül ve Davutoğlu Tepki
»  İzmir'de Gergin Bekleyiş, Yangın...
»  HDP'lileri Çıldırtacak Kayyum Yorumu
»  Abdullah Gül'den Kayyum Tepkisi
»  Diyarbakır Ve Van'da Kayyum Gerilimi
»  Konvoyumuza Hava Saldırısı, 3 Ölü
»  Ak Partili Vekiller Kaza Yaptı
»  Yeni Bir Parti Daha Geliyor
»  ABD,Türkiye’de Bir Veliahd Prens Arıyor
»  29 ilde Operasyon! 418 Gözaltı
»  Memur Sen'den Hükümetin Teklifine Ret
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.